filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Panowie ktoś jest w stanie wrzucić mi tutaj screen (zdjęcie) z instrukcji ,wycinek o docieraniu silnika? Z góry dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 1-10min jałowe, 10min-2 godz - 2000 obr/min, 2godz-5godzi 3500 obr/min 5-10 godz 3/4 obr - max obr na 2 min z odstępami co 10 min . Joł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Dzięki Marcin,jak zawsze na posterunku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Dzięki Marcin,jak zawsze na posterunku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 obroty 2350-2400.Pomnóż przez 2 i masz prawdziwe obroty. Ustaw poprawnie obrotomierz. Widać silnik trochę się męczy z tą łodzią. Zmiana śróby na mniejszy skok poprawi obroty i ulży silnikowi ale raczej prędkości nie poprawi będzie szybszy start. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Noszę się z zamiarem zakupu 20 Km i mam pytanie do posiadaczy tego modelu.Jaki rozmiar śruby dają przy zakupie i jak przy niej jest z obrotami / dokręca , przekręca i przy jakim pływadle/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Jak założysz 20 HP do łódki 3,5m i 80 kg - 100 kg to prawdopodobnie w każdej dokręcisz do max obrotów, a nawet przekręcisz.Po to montuje się licznik obrotów żeby wiedzieć przy jakich obrotach pracuje silnik z jedną osobą z bagażami lub bez itd (choć to nie jedyny powód montażu licznika mth ) Fabrycznie masz założone 9,25x10". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 10-6000 12-5100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Dostałem info że Tohatsu Polska od od 2021 r na stałe wprowadza do oferty silniki 40 KM+ z Big rumplem bez konieczności zakupu manetki. Importer mocno rozważa również wprowadzenie takiej opcji przy silnikach 30 KM. Może to być ciekawa opcja bo coraz więcej osób ma parcie na tego typu rumpel przy mniejszych i większych łodziach . Widziałem nowy rumpel i robi ogromne wrażenie , prawie 47 cm długości. Zobaczymy cennik pierwszego stycznia 2021, ale ma być taniej od konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Dostałem info że Tohatsu Polska od od 2021 r na stałe wprowadza do oferty silniki 40 KM+ z Big rumplem bez konieczności zakupu manetki. Importer mocno rozważa również wprowadzenie takiej opcji przy silnikach 30 KM. Może to być ciekawa opcja bo coraz więcej osób ma parcie na tego typu rumpel przy mniejszych i większych łodziach . Widziałem nowy rumpel i robi ogromne wrażenie , prawie 47 cm długości. Zobaczymy cennik pierwszego stycznia 2021, ale ma być taniej od konkurencji Zamówiłem 30 km epts z multirumplem . Cena na rok 2021 w Norwegi wzrosła o 12% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Ile w złotówkach to wychodzi ? Masz w zestawie manetkę czy sam rumpel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Ile w złotówkach to wychodzi ? Masz w zestawie manetkę czy sam rumpel ?Silnik jest z manetką. Oddaję w rozliczeniu w zamian za multirumpel z wymianą. Za całość 49900 kr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Silnik jest z manetką. Oddaję w rozliczeniu w zamian za multirumpel z wymianą. Za całość 49900 krTo już fajna cena,A dostaniesz ten nowy rumpel czy stary który w połowie sezonu przestał być produkowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 To już fajna cena,A dostaniesz ten nowy rumpel czy stary który w połowie sezonu przestał być produkowany ?Ceny są fajne to fakt,.Jak kupowałem Yamahę 25 km trzy lata temu to też cena była około 3 tyś złotych niższa. Multi rumpel ma być ten https://www.tohatsu.co.uk/accessories-tohatsu-tiller.html z Power Trimem w manetce gazu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Ceny są fajne to fakt,.Jak kupowałem Yamahę 25 km trzy lata temu to też cena była około 3 tyś złotych niższa. Multi rumpel ma być ten https://www.tohatsu.co.uk/accessories-tohatsu-tiller.html z Power Trimem w manetce gazuTo nowy rumpel. W Polsce taki sam silnik ma być 2 tyś zł w detalu droższy od tego co kupiłeś, pewnie po rabatach cena się znacznie zbliży do tej oferowanej w Norwegii. Na nowym multi rumplu z 30 KM trochę popływałem w tym sezonie i jest zajebisty, regulacja obrotów trolingowych w stacyjce, fajnie duży i poręczny rumpel. Bardzo długi bo aż 47 cm - dla mnie rewelka przy dużym siedzisku ustawionym trochę dalej od silnika. Bardzo mała ilość drgań silnika i bardzo cichy silniczek. Z Foxem 470 daje sobie radę o dziwo bardzo przyzwoicie, wiadomo że 50 KM robiło by robotę, ale z 30-tką nie można narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) To nowy rumpel. W Polsce taki sam silnik ma być 2 tyś zł w detalu droższy od tego co kupiłeś, pewnie po rabatach cena się znacznie zbliży do tej oferowanej w Norwegii. Na nowym multi rumplu z 30 KM trochę popływałem w tym sezonie i jest zajebisty, regulacja obrotów trolingowych w stacyjce, fajnie duży i poręczny rumpel. Bardzo długi bo aż 47 cm - dla mnie rewelka przy dużym siedzisku ustawionym trochę dalej od silnika. Bardzo mała ilość drgań silnika i bardzo cichy silniczek. Z Foxem 470 daje sobie radę o dziwo bardzo przyzwoicie, wiadomo że 50 KM robiło by robotę, ale z 30-tką nie można narzekać.Jeszcze nie kupiłem silniks,bo będzie dostępny dopiero na przełomie lutego i marca.Ja będę zapinał do Sempra 440xt. Na Yamaha miałem fajne osiągi, ale denerwowała mnie praca przy wolnym pływaniu (wibracje na rumplu) i podnoszenie silnika. Te rzeczy spowodowały to ze zmieniam silnik.Czyli ten co Ci wysłałem to będzie miał 47cm? To może też będę mógł sterować z fotela,,bo teraz muszę siedzieć na bakiście Edytowane 5 Grudnia 2020 przez jac72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Jeszcze nie kupiłem silniks,bo będzie dostępny dopiero na przełomie lutego i marca.Ja będę zapinał do Sempra 440xt. Na Yamaha miałem fajne osiągi, ale denerwowała mnie praca przy wolnym pływaniu (wibracje na rumplu) i podnoszenie silnika. Te rzeczy spowodowały to ze zmieniam silnik.Czyli ten co Ci wysłałem to będzie miał 47cm? To może też będę mógł sterować z fotela,,bo teraz muszę siedzieć na bakiścieZ tą dostępnością bym podchodził bardzo luźno, Polski importer zamówił też na luty,ale dostaną je na przełomie Kwietnia / Maja takie info dostali z Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Witam nosze się z zamiarem zakupu toski 30 km na rumplu . Chciałbym poznać opinie użytkowników . Rocznie około 80mth pływanie bez trollingu . Kusi mocno cena. Jakies opinie ? Kosztu serwisowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Witam nosze się z zamiarem zakupu toski 30 km na rumplu . Chciałbym poznać opinie użytkowników . Rocznie około 80mth pływanie bez trollingu . Kusi mocno cena. Jakies opinie ? Kosztu serwisowe ? Jeden z najlepszych silników w tej klasie. Gdzieś na niemieckich stronach był test porównawczy i tośka wygrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Witam nosze się z zamiarem zakupu toski 30 km na rumplu . Chciałbym poznać opinie użytkowników . Rocznie około 80mth pływanie bez trollingu . Kusi mocno cena. Jakies opinie ? Kosztu serwisowe ?Mam taką na manetkę i polecam nic złego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Witam nosze się z zamiarem zakupu toski 30 km na rumplu . Chciałbym poznać opinie użytkowników . Rocznie około 80mth pływanie bez trollingu . Kusi mocno cena. Jakies opinie ? Kosztu serwisowe ?To bezawaryjne , ciche i ekonomiczne silniki. Spora pojemność bo aż 526 ccm i 3 cylindry . Paru znajomych pływa i bardzo sobie chwali. Od przyszłego roku mają obniżyć ceny na wersje z Multi rumplem tak że warto rozważyć zakup full opcji. Z mniej miłych informacji od 2021r Tohatsu - Japan podnosi ceny o 3-4% :/, więc i Nas to nie ominie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Nie mam ciśnienia na multi rumpel bo cena sporo winduje do góry . Ma mieć tylko ladowanie a rozruch kolega mi ogarnie bo cena dołożenia w tohatsu w salonie to jakaś parodia . Mam czas do maja także mam czas do namysłu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Dobrze przemyśl sprawę, bo zgodnie z planowanymi podwyżkami detal na 30 KM - golas ( bez ładowania) na długiej stopie na zwykłym rumplu wyjdzie około 17,2 k zł, gdzie opcja z ładowaniem, el.rozruchem, Multi rumplem, regulacją obrotów trolingowych co 100 obr/min w stacyjce powinna po mojemu oscylować w granicach 20,6 - 21 k zł. Dla mnie różnica 3,5 tyś zł jest do zaakceptowania biorąc tyle dodatków w opcji ( sam Multi Rumpel to koszt 3700 zł) a gdzie koszt dołożenia ładowania czy rozrusznika . Big rumpel jest bardziej poręczny ( chyba że masz małą wąską łódkę i siedzisz "na silniku") i łatwiejszy w późniejszej odsprzedaży. Bardzo fajną sprawą są te regulowane obroty do trolla. Edytowane 8 Grudnia 2020 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Nie trollinguje a budżet będzie max 17 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Przy wycenie silnika była informacja ze jest to model 2021. Napisałem z prośbą o rozwinięcie tematu, ale nie dostałem odpowiedzi.Czy będą wprowadzone jakieś zmiany w silnikach 30 konnych? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi