Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Tohatsu

filip

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tam jest wtrysk a wracając do filtra będzie pasował ten co napisał kolega Psulek ?

Pasuje na sete zmieniałem w kilku.

Zwiększałem też moc z 10 na 20 co prawda w Mercurym ale wiadomo że Merc to Tosia chińska. Wywala się zwężkę i wymienia CDI koszt CDI 2600-3100. Tyle płacili obaj, ASO twierdziło że nie tracą gwarancji, bo np w innych markach ASO twierdziło że gwarancja przepada. Ile w tym prawdy a ile interpretacji własnej serwisu nie wiem. Robota szybka, jeden próbował oszukać system i wywalił tylko zwężkę... Efekt wiadomy, tryb awaryjny i obroty max ok 1200...

W 40 na 4 garach to samo, sprzedaje gość kompy po 2600 i zwężka robi się 60.

• 0

Panowie ja dalej walcze ze swoim - planuje wymienic kilka srub pod czacha i zawalczyc z czujnikiem biegu jalowego. Ja dobrze mysle, ze silnik z manetka nie ma czujnika biegu jalowego pod czacha - tylko w manetce? po co w takim razie jest element 19 na tym rysunku? https://yumbo-jp.com/en/catalog/outboard/tohatsu/tohatsu-2013/MFS20C-00221054-6/5026-RECOIL+STARTER.html

wg opisu dochodzi on do obejmy czujnika, ale: 1 u mnie tam nie ma czujnika, 2 tam jest zamocowany pancerz przewodu. rdzen przechodzi przez obudowe i gdzies sobie dalej idzie. - co on obsluguje? moze tam jednak jest jakis czujnik? ten przewod jest u mnie lekko zardzewialy.

• 0

Witam, zastanawiam się nad kupnem silnika spalinowego . Moje typy to Tohatsu 9,9 sport i Mercury F10, oba można odblokować na 15km , oba na wtrysku, w obu niska waga. Czy ktoś z kolegów jest w stanie porównać te motory pod kątem kosztów eksp]oatacji, awaryjności, pływania w trolu.  

• 0

Komputer do Mercurego 20 gość płacił w ASO 2600 powiedzieli mu że nie straci gwarancji, ile w tym prawdy nie wiem ja tylko wywaliłem zwężkę w dolocie i zapodałem komputer. Ktoś pisał że wgrywa nowy Soft za 1400 ale nie wiem gdzie ani kto. Ja tylko zmieniałem kompy Suzuki 9,9 na 20, Merce 40 na 60. i właśnie merce 10 na 20.