Arbuzowski Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Witam wszystkich , Szukam takiego kijka minimum 2.7 dł cw tak maksymalna granica to między 18-25G. Chyba ze kij bedzie długi 2.9/3m to moze być cos do 14g. Budżet co prawda nie wielki bo w 200 zł mam zamiar sie zamknąć. Będe łowil na rzece odrze przynęty głownie to Woblerki kleniowe między 3cm a 5 cm kleniowe Głownie Bieliki huntery , i lżejsze boleniówki między 6 a 14. G. Lecz ta górna granica bardzo rzadko.Akcja Raczej Med Fast Myślałem nadDragon Express Spinn 2.75 4-20g lub 2.75 5-25 Shimano Catana 2.7 CX cw: 7-21 gUżywał ktos może tych kijaszków ? Prosił bym o opinie Jeśli by ktos z was mial jakąś używke która spełni te oczekiwania to również jestem zainteresowany. Ewentualnie jakie kijki byście mogli jeszcze polecic Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Arbuzowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Dragon Express Spinn 2.75 4-20 z tych co zaproponowałeś chyba najlepsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Kilka sezonów temu miałem Dragona Express, krótszy i wyższa gramatura niż ten który masz upatrzony, ale ogólnie wykonanie i praca wędki na dobrym poziomie, fajnie mi się nim łowiło i co najważniejsze nie gubił ryb no i cw miał w miarę realnie opisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Szukaj czegoś z serii parabellum sg. Ten do 16 lub 23g będzie dobry. Naprawdę fajne wędki.a używany kij w tej cenie powinieneś trafić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 A nikt tej Shimano catany nie uzywal do 21g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Idealny kijek pod takie łowienie to Konger Impuls 270 cm do 18 gr. Tylko będzie pewnie ciut droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Dodaj 50 zl i ciesz sie z łowienia DRAGON MILLENIUM POWER JIG 2,70m 5-25g Edytowane 24 Czerwca 2014 przez Siemson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A nikt tej Shimano catany nie uzywal do 21g ? Moim zdaniem serię CX ciężko będzie pogodzić pod klenia. Raz, że ciut przy mocny, dwa, że szybki. ale na upartego... Pod bolenia owszem...Poleciłbym Ci Beast Mastera BX ML. mam, używam...Tylko, że budżet przekroczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Dodaj 50 zl i ciesz sie z łowienia DRAGON MILLENIUM POWER JIG 2,70m 5-25gA to nie jest czasem wklejka z przeznaczeniem sandaczowo-opadowym o słusznej masie własnej ponad 220gr, średnio to widzę jako kijek kleniowo-boleniowy uwzględniający specyfikę połowu tych ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korektor98 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Posiadam Catanę, lecz o wyrzucie 3-14 g. Machałem też modelem przez Ciebie wymienionym i on - tak jak Arek X powiedział - przy kleniowych łowach średnio się sprawdzi. Sam się nad nim zastanawiałem, ale do lżejszych wabików się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) @Piotrek Zwracam honor masz racje zle popatrzyłem, ale na miejscu @Arbuzowski szukałbym coś z serii dragon millenium w tych cenach dają rade... Edytowane 25 Czerwca 2014 przez Siemson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 a ta 3-14 pod bolka nie przejdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korektor98 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Szczerze - nie wiem, jeszcze żaden mi się nie uwiesił. Ma spory zapas mocy, pod ekstremalnym, jak na ten kij, obciążeniem gnie się po dolnik, ale czy dała by radę zatrzymać jakiegoś kabana, który wszedł w nurt - nie mam zielonego pojęcia, raczej byłoby trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Pomyśl też nad Okuma black rock 2.75 i 5-25 g, koledzy z forum mi polecili ten kij, mam używam i bardzo go chwalę łowię nim jazie na woblery 2 cm, klenie, bolenie na ciężkie woblery, rzucałem gumą na głowce 20 g plus guma 4 cale, jeszcze żadna rybka mi z niego nie spadła pięknie się ugina, szybko męczy rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Dla mnie ideałem uniwersalności jest Konger ARCUS 270/20 . Łowie tym okonki na paprochy 2-4g , łowię tym szczupaki takie między 50 a 90 cm na 7g główkach , łowię tym bolka (była jako zapas jak HM sie tuningował) i ojciec łowi nim na wahadła 1 i 2 . Jak na kij za 120zł nie ma sobie równych , a to Panie wklejka jest Edytowane 27 Czerwca 2014 przez DawidGno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi