Skocz do zawartości

Drwęca

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Kamil jak jutro nie trafisz troci to Ci osobiście zrobię koronację na szczupakowego króla :)

A tak  na serio jak nie jutro to widzę Cię jak najszybciej z powrotem nad Drwęcą :) Nie możesz skończyć stycznia bez trotki :)

Edytowane przez Pablotor2k
  • Like 1

Łowienie keltów w żadnym wypadku nie może być powodem do wstydu , przecież cały ten styczniowy tłum wielbicieli nie może się mylić . Tylu sprawnych , dzielnych , wszechstronnie niezależnych , a w porywach nawet strzeliście zajebistych miłośników troci , których przez całą resztę sezonu spotkać .. niemożliwe  :) 

• Like 2

Dzisiaj solidna dniówka na prostce w Lubiczu, niestety przez cały dzień cisza nikt nie wyjął ryby :(

Był owszem jeden hol lecz ryba spadła, chłopak miał podobno sprzęt niezbyt dopasowany do tych rybek  :unsure:

Urwałem kilka przynęt ale jedną blachę złowiłem więc jestem tylko trochę stratny ;)

Urwałem kilka przynęt ale jedną blachę złowiłem więc jestem tylko trochę stratny ;)

A było tak się spieszyć z tym rwaniem, jak jedna z drugiego brzegu chciałem Wam przeżucić i spróbować odczepić ciągnąc w 2 stronę ;)

Ja bilans przynęt na +, wahadło zerwane, wobek i obrotówka wyłowione :P

Dzisiaj solidna dniówka na prostce w Lubiczu, niestety przez cały dzień cisza nikt nie wyjął ryby :(

Był owszem jeden hol lecz ryba spadła, chłopak miał podobno sprzęt niezbyt dopasowany do tych rybek  :unsure:

Piotrek- według mnie to żadne anomalia Cie nie spotkały.Przeglądając rozmaite fora tematyczne i biorąc pod uwagę to, o ilu rybach wcale się nie słyszy,a ubitych przecież w świetle RAPR-u i powrzechnie panującej mody trociowo-łososiowej,to trzeba liczyć się z tym ,że im dalej od 1 stycznia ,tym mniejsze szanse na udany połów .Szczerze podziwiam ludzi którzy jadą na te "ryby" w tym okresie dla przyjemności..Naturalnie tych co jadą dla mięsa również podziwiam,bo nie wiem jak można zjeść coś, co wygląda jak zombie ,w dodatku często przyozdobione pleśniawką......brrrrrrrr.

A było tak się spieszyć z tym rwaniem, jak jedna z drugiego brzegu chciałem Wam przeżucić i spróbować odczepić ciągnąc w 2 stronę ;)

Ja bilans przynęt na +, wahadło zerwane, wobek i obrotówka wyłowione :P

To było przy kumpla blaszce, ja swoje urwałem w innym miejscu ale wobler Bonito i tak znalazł nowego właściciela który go wyłowił wraz z 2 innymi ;)

Piotrek- według mnie to żadne anomalia Cie nie spotkały.Przeglądając rozmaite fora tematyczne i biorąc pod uwagę to, o ilu rybach wcale się nie słyszy,a ubitych przecież w świetle RAPR-u i powrzechnie panującej mody trociowo-łososiowej,to trzeba liczyć się z tym ,że im dalej od 1 stycznia ,tym mniejsze szanse na udany połów .Szczerze podziwiam ludzi którzy jadą na te "ryby" w tym okresie dla przyjemności..Naturalnie tych co jadą dla mięsa również podziwiam,bo nie wiem jak można zjeść coś, co wygląda jak zombie ,w dodatku często przyozdobione pleśniawką......brrrrrrrr.

W sumie ciężko powiedzieć że jeżdżę na ryby, to już 9 sezon jak Drwęca ma mnie w nosie "ale nie o to chodzi by złapać króliczka, ale by gonić go"  ;)

W Warszawie o tej porze nie ma co robić to wolę pojeździć, a Drwęca jest najbliżej.

Wiem, że "padł" łosoś 94 (fors.pl) i troć 80 (forum.wedkarska-tuba.pl). Obie ryby w pięknej formie i nadal pływają.

A to niespodziewana informacja i trochę poprawiająca ogólny wizerunek tego,co teraz dzieje się nad rzekami "trociowymi". Dzięki :)

Nie no teraz wygląda jak kanał wzdłuż którego ktoś ubił ścieżki i kostkę ułoży :) . Jednak przyznaję ryb nie ma ale i śmieci jako takich jest bardzo mało (poza paczkami od fajek) więc lepiej spinningiści niż gliździarze gawędziarze i pudełka po wszystkim :)

• 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...