Skocz do zawartości

Drwęca

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Lubicz dał ponad 30 ryb. Autostrada i poniżej ok. 20. Złotoria najgorzej. Gro ryb złowiono na tarliskach na odcinkach kilkudziesięciometrowych. Chłop przy chłopie. Pigalak i nic więcej. Aby stanąć w dobrym miejscu to o 2 w nocy należało zjawić sie nad woda. Chore! Ktoś nawet sie chwalił, że nocował! Znakiem rozpoznawczym są palące się znicze... Mam nadzieje, ze goście nie stali tam od 1 listopada...

Ta 95 cm to raczej plotka, bo wiem kto taki żart w eter puścił. Rozmiar ryb 40 - 60. I to zdecydowana większość. W Lubiczu najwieksza to 71cm. Nie tak dobrze jak w zeszłym roku, gdy wyjechało tam kilka osiemdziesiątek.

Edytowane przez Krab

W Lubiczu tylko od "plaży" do "glinek" złowiono 23 ryby... To pewne info

jak najbardziej możliwe,ale każdego nie zaczepiałem,szczególnie właśnie omijam panów "osękowców"

jutro pomoczę jeszcze chwilę kija. ale moja naiwność że złowię coś gdzie niema ludzi chyba jest za duża :D

a łowienie na"gęsiego" to nie dla mnie

Te 30 szt z od plaży do kolejowego jest pewne, sam widziałem hol łącznie 12 szt i kilka w folii :angry:​  ale byli też wędkarze wypuszczający ryby  :good:

Ja niestety wróciłem o kiju, zaliczyłem branie które mało nie wyrwało mi wędki z ręki (choć już mocno osłabionej wielogodzinnym machaniem) ale ryba się spięła  :(

Dzięki Tomek za miłe spotkanie, faktycznie szkoda że Hasior nie dał znaku że jest .

• Like 1

Widziałem dwie trocie dyndające za ogon na drugim brzegu. Z pociętymi skrzelami długo na tym zimnie dogorywały . Baran ,, wędkarz '' nie wpadł na to by je wcześniej choć ogłuszyć. Większość ryb żywcem pakowana do foliowych worków. Pod skarpą pod autostradowym banda idiotów, która tam łowiła pozostawiła puszki po piwie , opakowanie po kieliszku . Na skarpie butelki po piwie. Zebraliśmy tego worek.

• Like 6