Gemba Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Dzięki wszystkim za informacje. Pudełka spakowane, sprzęt po przeglądzie, nowa żyłka nawinięta. Za cztery godziny ruszamy w sile czterech chłopa. Dam znać po powrocie jak minął dzień nad Drwęcą, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Widziałem dwie trocie dyndające za ogon na drugim brzegu. Z pociętymi skrzelami długo na tym zimnie dogorywały . Baran ,, wędkarz '' nie wpadł na to by je wcześniej choć ogłuszyć. Większość ryb żywcem pakowana do foliowych worków. Pod skarpą pod autostradowym banda idiotów, która tam łowiła pozostawiła puszki po piwie , opakowanie po kieliszku . Na skarpie butelki po piwie. Zebraliśmy tego worek.U mnie też podobny klimat niestety dużo "inteligentnych inaczej" całe szczęście że nie wszyscy tacy są, spodobała mi się scena jak jeden chłopak z Torunia w piękny sposób określił poprzedników z jego miejsca.Zrobił to na tyle głośno i dosadnie że tamci usłyszeli i wrócili posprzątać miejscówkę, a wstydu się przy tym najedli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madball Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 z ostatniej chwili płynie kra w dużej ilości - nawisy ruszyły - jak się uda to dopiero za dziesiątym rzutem można poprawnie poprowadzić przynęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Spoko dało się połowić, nawisy były minimalne i w ciągu dnia zaczęły się topićPiotrek jak oceniasz dzisiejsze warunki ? spłynęło juz trochę?p.s. zostawcie troche keltów dla mnie, bo dopiero po weekendzie bede atakował <<edit>> Nie wywołujmy niepotrzebnych dyskusji. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Dzisiaj grzecznie siedzę w biurze Według mnie ryba jest i nie tylko kelt, wczoraj jedna z ryb (która niestety już się nie wytrze) płynęła ikrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Faktycznie z informacji , które do mnie dotarły ryby jest sporo i nie tylko w Drwęcy .....ciekawe ile z tego zostanie po pierwszym tygodniu ....pewnych kwestii związanych ze styczniowym trociowaniem niestety nie unikniemy jednak z roku na rok na pewno da się zauważyć większy odsetek wędkarzy zwracających złowionym trociom wolność połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Nie wiem dokładnie jak jest z przeżywalnością keltów wypuszczonych po holu, ale jakimś półśrodkiem by był w/g mnie zakaz zabierania keltów np do końca lutego... Ciesze się że w wodzie są zdrowe ryby, nie tylko na Drwęcy. pozdrowieniaPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Na wędkarskiej tubie jest relacja z otwarcia. Mi na razie musi wystarczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablotor Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Wieczorem relacja z drugiego dnia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adski Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Ktoś jutro się wybiera połazić? Mój kompan odpadł, a z kimś jednak raźniej by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Na szczęście dziś (jak słusznie się to nazywa) PADŁO :angry: Znacznie mniej trotek! Wypuszcza oczywiście większy odsetek jednak kiedyś na 20 złowionych była 1 wypuszczona a na 70 tylko 5 więc czy to dużo więcej ! No ale nic są to lodówkę wypełnić trzeba bo jak wielu wie jak nie my to rybak :angry: :angry: tak czy inaczej ryba przemiałowa i mentalności Polskiej nie zmienimy czyli bez umiaru aż się skończy potem ponarzekamy !!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Wieczorem relacja z drugiego dnia Widziałem juz pierwszy....nawet Tobie sie trafiło ...żałuje , że nie mogłem byc 1-go...ale jeszcze nadrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablotor Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Daj znać jak będziesz u nas to się zgadamy nad wodą I co to znaczy "nawet Tobie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Dziś walka od 6.00 do 15,00 na wynik 00 deszczyk,gęsiego z miejsca na miejsce,widziałem wypuszczaną rybę +/- 60cm, poza tym nikt nic z napotkanych nie "urobił"płynie lód jak z miksera ale da się łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ja również na zero ale warto było przyjechać. Pierwszy raz na trotkach, prawo frajera nie zadziałało ale nie poddam się i jeszcze wrócę! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRZYMAL2 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Dzisiaj widziałem na krótkim odcinku 4 trocie w tym jedna wyjęta przez brata 63cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemba Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Byliśmy drugiego nad Drwęcy w Lubiczu na odcinku od tzw. glinki do kilku miejsc za mostem kolejowym. Spotkaliśmy około 60 wędkarzy trzy ryby widziałem w granicy 60-65 cm, wszystkie w łeb o dalszych trzech słyszałem. Na sam koniec dnia widziałem kilkuminutowy hol ładnej ryby, ale niestety (a może stety) weszła w zwady i popłynęła. My w sile czterech od rana do wieczora na zero. Tylko Darek miał jedno branie i to spięte (troć +- 70 cm), a i tak pływała by dalej. Następnym razem będzie lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Cześć! Orientujecie się gdzie można dokonać opłaty za składkę członkowską okręgową? Mam na myśli punkt typu stacja benzynowa (gdzie opłaty będę mógł dokonać np. o 6 rano). Dokładnie zależy mi na znaczku "Wody Okręgu Toruń dla młodzieży uczącej się w szkołach dziennych od 16 – 24 roku życia". Dziękuję za informację! W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) . Edytowane 4 Stycznia 2015 przez leepek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 056 621 94 78 numer do koła a opłatę możesz przez internet zrobić !Tu jest rejestr połowów http://www.pzw-km-torun.pl/pobieralnia/?did=12. Jednak lepiej zadzwoń do koła bo nie do końca jestem pewny na jaki numer konta robi się przelew 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 056 621 94 78 numer do koła a opłatę możesz przez internet zrobić !Tu jest rejestr połowów http://www.pzw-km-torun.pl/pobieralnia/?did=12. Jednak lepiej zadzwoń do koła bo nie do końca jestem pewny na jaki numer konta robi się przelew Dziękuję! Pytanie czy przez internet mogę również dokonać opłaty składki okręgowej całorocznej (w tym wypadku dla studentów do 24 roku życia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Oczywiście, że możesz kwota 25zł zrzeszony i 50zł niezrzeszony nie ma podziału na wiek tylko zadzwoń o numer konta pani jest uprzejma i na pewno wszytko wyjaśni http://www.pzw-km-torun.pl/skladki/ Edytowane 4 Stycznia 2015 przez wyjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Oczywiście, że możesz kwota 25zł zrzeszony i 50zł niezrzeszony nie ma podziału na wiek tylko zadzwoń o numer konta pani jest uprzejma i na pewno wszytko wyjaśni http://www.pzw-km-torun.pl/skladki/ Tomku, jeszcze raz napiszę- nie mam na myśli składki okręgowej okresowej, a całoroczną Jutro zadzwonię. Wszystko powinno się rozjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Sorry mój błąd nie doczytałem hehe ! Jak się nie da przez neta możesz mi podesłać kartę (już tak pomagałem kolegom hehehe) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Byłem dzisiaj, bez kontaktu. Widziałem wyjęte 3 rybki i około 70 cm. Jeszcze wróce i to szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi