Skocz do zawartości

Drwęca

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem dwie trocie dyndające za ogon na drugim brzegu. Z pociętymi skrzelami długo na tym zimnie dogorywały . Baran ,, wędkarz '' nie wpadł na to by je wcześniej choć ogłuszyć. Większość ryb żywcem pakowana do foliowych worków. Pod skarpą pod autostradowym banda idiotów, która tam łowiła pozostawiła puszki po piwie , opakowanie po kieliszku . Na skarpie butelki po piwie. Zebraliśmy tego worek.

U mnie też podobny klimat niestety dużo "inteligentnych inaczej" całe szczęście że nie wszyscy tacy są, spodobała mi się scena jak jeden chłopak z Torunia w piękny sposób określił poprzedników z jego miejsca.

Zrobił to na tyle głośno i dosadnie że tamci usłyszeli i wrócili posprzątać miejscówkę, a wstydu się przy tym najedli.

• Like 1

Spoko dało się połowić, nawisy były minimalne i w ciągu dnia zaczęły się topić

Piotrek jak oceniasz dzisiejsze warunki ? spłynęło juz trochę?

p.s. zostawcie troche keltów dla mnie, bo dopiero po weekendzie bede atakował ;)

<<edit>> Nie wywołujmy niepotrzebnych dyskusji.

Edytowane przez mario

Faktycznie z informacji , które do mnie dotarły ryby jest sporo i nie tylko w Drwęcy .....ciekawe ile z tego zostanie po pierwszym tygodniu :(

....pewnych kwestii związanych ze styczniowym trociowaniem niestety nie unikniemy :angry:  jednak z roku na rok na pewno da się zauważyć większy odsetek wędkarzy zwracających  złowionym trociom wolność ;) połamania

Nie wiem dokładnie jak jest z przeżywalnością keltów wypuszczonych po holu, ale jakimś półśrodkiem by był w/g mnie zakaz zabierania keltów np do końca lutego... 

Ciesze się że w wodzie są zdrowe ryby, nie tylko na Drwęcy.

pozdrowienia

Paweł

Na szczęście dziś (jak słusznie się to nazywa) PADŁO :angry: :angry: :angry: Znacznie mniej trotek! Wypuszcza oczywiście większy odsetek jednak kiedyś na 20 złowionych była 1 wypuszczona a na 70 tylko 5 więc czy to dużo więcej :( ! No ale nic są to lodówkę wypełnić trzeba bo jak wielu wie jak nie my to rybak :angry: :angry: :angry: :angry:  tak czy inaczej ryba przemiałowa i mentalności Polskiej nie zmienimy czyli bez umiaru aż się skończy potem ponarzekamy !!!!

• Like 2

Byliśmy drugiego nad Drwęcy w Lubiczu na odcinku od tzw. glinki do kilku miejsc za mostem kolejowym. Spotkaliśmy około 60 wędkarzy trzy ryby widziałem w granicy 60-65 cm, wszystkie w łeb o dalszych trzech słyszałem. Na sam koniec dnia widziałem kilkuminutowy hol ładnej ryby, ale niestety (a może stety) weszła w zwady i popłynęła. My w sile czterech od rana do wieczora na zero. Tylko Darek miał jedno branie i to spięte (troć +- 70 cm), a i tak pływała by dalej. Następnym razem będzie lepiej.

• Like 1

Cześć!

Orientujecie się gdzie można dokonać opłaty za składkę członkowską okręgową? Mam na myśli punkt typu stacja benzynowa (gdzie opłaty będę mógł dokonać np. o 6 rano). Dokładnie zależy mi na znaczku "Wody Okręgu Toruń  dla młodzieży uczącej się w szkołach dziennych od 16 – 24 roku życia".

Dziękuję za informację!

W.

056 621 94 78 numer do koła a opłatę możesz przez internet zrobić !Tu jest rejestr połowów http://www.pzw-km-torun.pl/pobieralnia/?did=12. Jednak lepiej zadzwoń do koła bo nie do końca jestem pewny na jaki numer konta robi się przelew :)

Dziękuję! 

Pytanie czy przez internet mogę również dokonać opłaty składki okręgowej całorocznej (w tym wypadku dla studentów do 24 roku życia).

Oczywiście, że możesz :) kwota 25zł zrzeszony i 50zł niezrzeszony nie ma podziału na wiek :) tylko zadzwoń o numer konta pani jest uprzejma i na pewno wszytko wyjaśni :) http://www.pzw-km-torun.pl/skladki/

Tomku, jeszcze raz napiszę- nie mam na myśli składki okręgowej okresowej, a całoroczną :)

Jutro zadzwonię. Wszystko powinno się rozjaśnić.