pafcio0 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Na pogodynce cała Drwęca pod pokrywą lodową, da się gdzieś zarzucić przynetę między Lubiczem a Złotorią w niedzielę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Na pogodynce cała Drwęca pod pokrywą lodową, da się gdzieś zarzucić przynetę między Lubiczem a Złotorią w niedzielę? Pewnie tylko w jakiejś wannie pod dachem. A na Parsęcie już spoko lód jest tylko w mieście powyżej pierwszego mostu już płynie normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Mam przeczucie (i nadzieję), że z tą pokrywą lodową na Drwęcy to nie całkiem prawda.Wy tam na parsęcie, to macie dobrze! A wogóle to chyba nie wolno łowić troci na podlodówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Nie brałbym na poważnie tego co pokazuje Pogodynka, bo się ostatnio zawiodłem... 31 grudnia na Drwęcy miało nie być żadnych zjawisk, a tymczasem jak dojechałem na miejsce to okazało się niestety zgoła co innego Dodam, że mapka była dokładnie z tego samego dnia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 .Wy tam na parsęcie, to macie dobrze! Czy ja wiem ? Lodu nie mamy ale ryb też <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio0 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Drwęca może nie zamarzła, ale generalnie warunki są ciężkie.Sorbet już nie płynie, ale brzegi zamarznięte mocno (choć topnieją - dziś był plus).W samej Złotorii łowić się da:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio0 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Miejscami robi się z Drwęcy metrowej szerokości ciurek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Mam zdjęcie z komórki z dziś - woda płynie środkiem. Ciężko jest, ale da się łowić, wchodząc na lód. To od kolegi który łowił wczoraj i dziś: złowili w Lubiczu dziś po jednej troci 50 i 70 cm. Podobno złowiono też dwa łososie 91 i 102 cm.Myśmy jutrzejszy wyjazd odpuścili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych445 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam wszystkich.Czy był ktoś w ostatnich dniach na Drwęcy ? Jakie są warunki,co z rybą? może jakieś aktualne fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio0 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Nie byłem, nie widziałem, ale słyszałem, że łowienie niemożliwe, prawie cała zamarzła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jak tam Drwęca od Lubicza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemba Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Był ktoś z forumowiczów nad Drwęcą po roztopach. Jak woda, nawisy się utrzymują, dzieje się coś w wodzie i nad wodą? Z góry dzięki za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Byłem w niedzielę - nadal nawisy ale lód już mocno kruchy. Bez wejścia na lód w bardzo wielu miejscach nie da się połowić. Wyniki mizerne - czasem ktoś trafi pojedynczą rybę...Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Byliśmy w sobotę. Lód brzegowy taki, że strach na niego wleżć. Miejscowi chodzą i wchodzą na lód, to znak że czasem coś trafią! Da się znaleźć miejsca, gdzie da się rzucać z brzegu. My bez rezultatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 W Toruniu afera. Okręgowi PZW zabrali prawo administrowania na górskim odcinku Drwęcy (i nie tylko Drwęcy) z powodu machlojek w sprawozdawaniu o wielkości zarybień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 A komu dali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Jeszcze nikomu http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091118/R EGION/173640423 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Zakladajac, ze chcialbym spróbowac szczescia (a nie bede chcial, majac na uwadze tegoroczny ciag tarlowy), musialbym przelac kase RZGW Gdansk i przedtem wywiedziec sie ile.Ciekawe bedzie jak wypadna kontrole nad woda, o ile sie w ogóle pojawia takowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Na stronie Zarządu Gospodarki Wodnej w Gdańsku jest zarządzenie na temat wędkowania na ich wodach, z tym, że to dotyczy roku 2009 i o Drwęcy jasno wprost nic nie ma, nie mówiąc o ograniczeniach ustawowych co do troci i łososi. O innych wodach i rybach jest dość szczegółowo, a tym się po prostu nie zajmowali, bo nie było takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Czy ma ktoś jakieś aktualności co do Drwęcy ? U kogo nabyć zezwolenia na 01.01.2010 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tohatsu Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam,Ja mam bardzo aktualne wiadomości. Od co najmniej dwóch tygodni na rzeką sezon w pełni. Odkąd gospodarzem jest RZGW Gdańsk, mimo okresu ochronnego troci i łososia, można legalnie wędkować. Pseudo wędkarz skrzętnie z tego korzystają. Sytuacja jest identyczna jak nad Wierzycą, czyli do 1 stycznia niewiele zostanie. Mieszkam 200km od rzeki, ale znam wielu lokalnych wędkarzy od których o tym wiem. Podkreślam, że informacja ta jest w 100% pewna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 A dlaczego według Ciebie (tak przynajmniej wynika z opisu) nie wolno legalnie wędkować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Na Drwęcy, to przepis ustawowy i może go zmienić ustawa, a takiej na razie nie ma; w okresie ochronnym na odcinku górskim łowić nie wolno! Bez względu na to kto jest gospodarzem łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Możesz podać konkretny przepis?? Bo na nic takiego się nie natknąłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi