Gość Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Uważasz, że nie wolno łowić? Jak tak to dlaczego koło PZW z Torunia ogłasza zawody 2 stycznia na Drwęcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaworek Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Uważasz, że nie wolno łowić? Jak tak to dlaczego koło PZW z Torunia ogłasza zawody 2 stycznia na Drwęcy? He he Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Anegdotę o psie ogrodnika znasz?Koło PZW w Toruniu organizujące zawody 2 stycznia to nie okręg PZW w Toruniu, któremu odebrano Drwęcę i Wisłę.Sprawa jak wiadomo jest i długo jeszcze będzie w sądzie i nie wiadomo jak się skończy.Może ktoś wie na jakim jest etapie ta sprawa sądowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaworek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 No dobrze a więc jeszcze raz. W rezerwatach przyrody amatorski połów ryb odbywa się na podstawie zapisów w planie ochrony. Planu ochrony akurat dla tego rezerwatu jeszcze nie ma więc i nie ma miejsc wyznaczonych do wędkowania. Skoro nie ma miejsc wyznaczonych nie ma to i wędkować nie wolno. Wolno, nie wolno, dla mnie sezon rozpoczyna się 01.01. i będę wędkował na Drwęcy w obrębie jaki obowiązywał przed zamieszaniem. Ktoś się może z tym nie zgodzić i pisać laboraty na ten temat, ale to i tak nie zmieni mojego podejścia. NIe widzę bowiem żadnych sensownych argumentów by tego nie robić. Do zobaczenia nad wodą ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 EEE tam, przesadzasz kolego logan.Przecież nikt tam nie leci kłusować z sieciamitylko w tym zamieszaniuorganizacyjnym najbardziej po tzw. dup....edostaje wędkarz a nie ryba.I nie wydaje mi się aby miało to coś wspólnego z brakiem ryb.Faktem jednak jest że tego rodzaju zamieszaniazdarzają się często w naszym kraju więcpodejście kolegi który i takleci łowić jest w pełni uzasadnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jak w operze. Śpieszmy się, śpieszmy się... i stoją.Już pisałem, że też, i pewnie nie tylko ja, chciałbym żeby w sprawie połowów troci i łososi na Drwęcy była jasność. To prawdziwy skarb: łososiowa rzeka rezerwat w centrum Polski. A ta dyskusja, a przede wszystkim to co się dzieje nad rzeką dowodzi, że jasności nie ma. Rzeka nie jest chroniona tak jak potrzeba.Wątpliwości są tłumaczone na niekorzyść rezerwatu. Przegrywa rezerwat, ale czy my przypadkiem też nie przegrywamy?I na spotkaniach nad rzeką, i na tm forum i na fors-ie proponowałem stworzenie towarzystwa zajmującego się Drwęcą.Są chętni, czy jest ktoś z bliska znad rzeki z Torunia czy pobliża, kto zdecyduje się dowodzić tym przedsięwzięciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 No! I o to się rozchodzi! Trzymaj tak dalej!Może być większy problem: sama wpłata na konto RZGW to może być dla kontroli po Nowym Roku za mało (to nie jest przecież zezwolenie)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zadałem RZGW Gdańsk pytanie mejlem w tej sprawie. Mimo upływu kilku dni się nie odezwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaworek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Gratuluję podejścia. Prawo sobie a Polak sobie. Potem się dziwicie że ryb nie ma. Piękny przykład kolega daje. Kolego, tak jak pisałem nie widzę podstaw by nie rozpocząć sezonu zgodnie z prawem (01.01.) i nie sądzę by miało to przełożenie na populację ryb.Szkoda że nie spotkamy się na Drwęcy w takim razie,tak czy owak życzę koledze metrówy !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaworek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Dziękuję za życzenia ale w wątpliwość podałem jedynie to że gdyby faktycznie było to niezgodne z prawem to i tak pojechałbyś wędkować.Pewnie zaraz wszyscy mnie będą chcieli zlinczować, ale dokładnie tak jak piszesz. Dlaczego miałoby być inaczej ? Czy całoroczny zakaz wędkowania w Drwęcy ma jakieś uzasadnienie ? Proszę przedstaw mi argumenty bo ich nie dostrzegam. Nie piszę tego ze złośliwości. Jeżeli prawo jest bez sensu to ludzie protestują przeciw niemu. Moje wędkowanie w Drwęcy możesz potraktować jako protest przeciw głupocie ustawodawców i innych urzędasów.A jeżeli zostanę ukarany, trudno będę męczennikiem ;)nie sądzę jednak bym był kłusownikiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 @zaworekWedług prawa i zasad etycznego wędkarza byłbyś kłusownikiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaworek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jaka jest definicja kłusownika ? Bo nie do końca mogę się z tym zgodzić ...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/K%C5%82usownictwo#K.C5.82usowni ctwo_wodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaworek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/K%C5%82usownictwo#K.C5.82usowni ctwo_wodneKłusownictwo – nielegalne, tzn. zachodzące z naruszeniem obowiązującego prawa, pozyskiwanie dzikiej zwierzyny. Łowię no kill ;)nie pozyskuję mięsiwa, uff Tak serio to każdy z Nas jest w takim razie przestępcą w rozumieniu prawa, kto z Was nigdy nie przekroczył prędkości ? Z głupim prawem trzeba walczyć, ja w zeszłym roku, z powodu braku czasu 3 razy byłem na Drwęcy a mieszkam kilka km od niej.Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Przestępstwo, wykroczenie,nieetyczne postępowanie czy coś innego jeszcze.Grząski grunt ten język prawniczy.Łowienie i wypuszczanie to też kłusownictwo. Będziesz walczył o zmianę prawa kłusując?Przestępcy powinni ustalać prawo, bo oni się na nim dobrze znają?Krok marszowy w terenie bagnistym?Po prostu są inne, cywilizowane, metody na zmianę prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaworek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Po prostu są inne, cywilizowane, metody na zmianę prawa. Do dzieła !!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi