Skocz do zawartości

Drwęca

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Ryby padaly praktycznie na calym odcinku Zlotoria- Lubicz...mysle ze ok. 30-40 szt napewno i drugie tyle spadow ...nie widzialem sztuki pow 70 ale slyszalem o lososiu 93 centy ;-)

...przy podbieraniu krolowala oczywiscie oseka ;-)

Edytowane przez czocho

za mostem kolejowym na rynnie stała ekipa kilkunastu ludzi jeden obok drugiego,tam ponoć coś się działo,ale ja nie podchodziłem tłumu nie lubię,tym  tłumu z hakami na plecach gotowymi przebić wszystko ponad wymiar.

w dół rzeki było mniej ludzi. w weekend zaatakuje ponownie.

co do propozycji C&R z ulotki na drzewie,no niestety obśmiewana była :angry:

dobrze wiedzieć że kilkadziesiąt ryb pływało w tej wodzie,szkoda tylko że po 1 stycznia pozostaje świadomość że na pewno w wodzie jest mniej ryb o te kilkadziesiąt sztuk.

za mostem kolejowym na rynnie stała ekipa kilkunastu ludzi jeden obok drugiego,tam ponoć coś się działo,ale ja nie podchodziłem tłumu nie lubię,tym  tłumu z hakami na plecach gotowymi przebić wszystko ponad wymiar.

w dół rzeki było mniej ludzi. w weekend zaatakuje ponownie.

co do propozycji C&R z ulotki na drzewie,no niestety obśmiewana była :angry:

dobrze wiedzieć że kilkadziesiąt ryb pływało w tej wodzie,szkoda tylko że po 1 stycznia pozostaje świadomość że na pewno w wodzie jest mniej ryb o te kilkadziesiąt sztuk.

...kilkadziesiąt pięknych stworzeń,zabitych,wręcz zaszlachtowanych  :angry: ... nóż sam w kieszeni się otwiera !!!!!!...ale co tam,najważniejsze że kubki smakowe przez kilka minut zaznają rozkoszy.Później to już tylko proces trawienia, wizyta w WC  :wacko: i....tyle zostaje z "cudów Natury"

LUUUDZIEEE !!! - trochę refleksji...

Dla mnie jest coś magicznego w łowieniu tej ryby,tym bardziej że nie jest to płotka i wszędzie jej niema,na parkingu miałem wrażenie,iż co niektórzy jak by im zaproponować rybę za free wyjętą z bagażnika,to by nawet gratów nie rozkładali tylko zawinęli się do domu-bo już towar jest to jest dobrze!!!

Dziwnie jest tak zetknąć się z tak skrajnie różnymi podejściami do połowów tych fajnych ryb.