foxy77 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 na foto szczęśliwy łowca "tripletu" tu największy 83cm-a tu wobler - takiego - łykają najchętniej i najczęściej- obojętnie jaka pora roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Kawał ryby ale i tak hitem będzie sweterek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Piękna ryba,ale ten sweterek to mi jakoś mięchem zalatuje....podobnie jak link do zawodów o "beczkę" piwa ,a właściwie o karton piwa Oczywiście jeśli sweterkowa ryba pływa dalej,to zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Też jestem ciekaw czy pływa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Gdzieś pływa na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0ntliner Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Rycerzy z osękami komentować nie trzeba.Panowie z WT z lekka przesadzają.Pochwalam wypuszczanie ale nie w takim stylu...Gdzie podbierak,bezzadziorki?No tak lepiej utyrać rybę w błocie,pozbawić rękoma śluzu...Oglądanie tegoż filmu zakończyłem na etapie "wyrywania kręgosłupa" za pomocą wahadłówki.Pozdrawiam i polecam wyciągnąć wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Piękna ryba,ale ten sweterek to mi jakoś mięchem zalatuje....podobnie jak link do zawodów o "beczkę" piwa ,a właściwie o karton piwa Oczywiście jeśli sweterkowa ryba pływa dalej,to zwracam honor Jak wiadomo bez ciuchów od Geoff'a ryb się nie da wypuszczać. Żałość! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ehh, zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje. Z reguły to ci ktorzy wiecej na necie siedzą niż łowią, o ile w ogole łowią. Z tego co wiadomo ryba wrocila do wody. Chcialem wstawic foto z dzis pieknego łososia, ale tego nie zrobie - po co komuś ma żal 4 litery ścisnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Foxy77 Dawaj foty łośka chociaż popatrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Tosz to nie modowe forum, olać sweterek,ryba fajna i jak pływa to super.dawaj łośka z dzisiaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Pewnie Turecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Rycerzy z osękami komentować nie trzeba.Panowie z WT z lekka przesadzają.Pochwalam wypuszczanie ale nie w takim stylu...Gdzie podbierak,bezzadziorki?No tak lepiej utyrać rybę w błocie,pozbawić rękoma śluzu...Oglądanie tegoż filmu zakończyłem na etapie "wyrywania kręgosłupa" za pomocą wahadłówki.Pozdrawiam i polecam wyciągnąć wnioski.Byłeś już na rybach w tym roku?To jedź - odstresujesz się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Jak ktoś chce podziwiać sweterek to na wybieg dla celebrytów. Ryba piękna pomimo że kelcior na pewno swoje pokazał. Gratulacje się należą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Rycerzy z osękami komentować nie trzeba.Panowie z WT z lekka przesadzają.Pochwalam wypuszczanie ale nie w takim stylu...Gdzie podbierak,bezzadziorki?No tak lepiej utyrać rybę w błocie,pozbawić rękoma śluzu...Oglądanie tegoż filmu zakończyłem na etapie "wyrywania kręgosłupa" za pomocą wahadłówki.Pozdrawiam i polecam wyciągnąć wnioski. Kurcze... nie chcę wychodzić na ostatniego obrońcę uciśnionych czy coś, no ale jak już najechał tą rybę to jakoś musiał ją uwolnić. Może i dalekie były to od zasad C&R ale nie popadajmy w skrajności. Nie każdy w pełni stosuje C&R z wszystkimi dobrodziejstwami typu haki bezaadziorowe, gumowane podbieraki, maty itp. Może się mylę, ale najważniejsze, żeby ta ryba do wody wróciła w miarę szybko i w możliwie najlepszej kondycji (na ile dane warunki i sytuacja na łowisku pozwala). No ale ogólnie to ja się nie znam i na ryby chodzę w niedzielę, więc nie mnie to szczegółowo oceniać... Edit: Dodam jeszcze tylko to co wcześniej, film wrzuciłem typowo poglądowo, aby nie mający możliwości bycia nad trociową wodą mogli zobaczyć chociaż namiastkę obecnie panującego klimatu, sytuacji itd. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Bootleg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Jak wiadomo bez ciuchów od Geoff'a ryb się nie da wypuszczać. Żałość!Proszę pokazać mi miejsce w którym napisałem że ktoś w sweterku nie może wypuścić ryby ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Gdybym miał łowić same takie ryby to i owy sweterek na barkach by mi nie przeszkadzał Oczywiście owy sweterek nie zwalniałby z obowiązku C&R Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ehh, zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje. Z reguły to ci ktorzy wiecej na necie siedzą niż łowią, o ile w ogole łowią. Z tego co wiadomo ryba wrocila do wody. Chcialem wstawic foto z dzis pieknego łososia, ale tego nie zrobie - po co komuś ma żal 4 litery ścisnąć.No to jak wróciła do wody ,to spoko,tak tez napisałem w swoim poście powyżej.Ale kolega, zdaje się, że próbuje mi tu wmówić " ścisk dupy"-to nie fajne.Uwierz mi również że, na trocie wcale nie mam daleko,pół godzinki drogi raptem,ale na "otwarciu sezonu" kiedyś,kilka lat temu, doznałem prawdziwego ścisku ........co kilka metrów elitarny poławiacz keltów z osęką w łapie........to nie dla mnie ,ten klimat,ta otoczka,ta elitarność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0ntliner Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Kurcze... nie chcę wychodzić na ostatniego obrońcę uciśnionych czy coś, no ale jak już najechał tą rybę to jakoś musiał ją uwolnić. Może i dalekie były to od zasad C&R ale nie popadajmy w skrajności. Nie każdy w pełni stosuje C&R z wszystkimi dobrodziejstwami typu haki bezaadziorowe, gumowane podbieraki, maty itp. Może się mylę, ale najważniejsze, żeby ta ryba do wody wróciła w miarę szybko i w możliwie najlepszej kondycji (na ile dane warunki i sytuacja na łowisku pozwala). No ale ogólnie to ja się nie znam i na ryby chodzę w niedzielę, więc nie mnie to szczegółowo oceniać... Edit: Dodam jeszcze tylko to co wcześniej, film wrzuciłem typowo poglądowo, aby nie mający możliwości bycia nad trociową wodą mogli zobaczyć chociaż namiastkę obecnie panującego klimatu, sytuacji itd.Tu nie chodzi o skrajności...Ktoś chodząc za rybą z zamiarem jej wypuszczenia powinien zadbać o to by ryba wróciła do wody w jak najlepszej kondycji,bo jaki ma sens C&R w innym wypadku?Nie jestem internetowym krytykiem,tylko osobą świadomą konsekwencji swojego oddziaływania na część ekosystemu jakim są ryby.Myślmy racjonalnie...chcę uwolnić zdobycz?Nie mogę stosować zadziorów, tym bardziej w tak wielkich kotwicach.Widziałeś na filmie jak trudno jest wyciągnąć ten kawał żelastwa!To żywy organizm,który odczuwa ból i negatywne skutki przebywania poza środowiskiem wodnym.Złowiłem wiele razy te same ryby nawet kilka razy w sezonie ale widywałem też przedeptaną rzeczkę z efektem kłującym w oczy.Oczywiście wędkarz,który łowił przede mną stosował C&R.Skąd wiem?Ano stąd,że znalazłem 3 trupy,które nie przeżyły zacnego uwalniania. Nie potępiam autorów filmu.Mają dużą oglądalność i powinni zadbać o właściwą "edukację" nieświadomych. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Tylko czekać jak mi jakiś etyk w różowym Geoffie, po zberetowaniu trotki, będzie nad wodą morały prawił Pozdrawiam nie zestresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Tu nie chodzi o skrajności...Ktoś chodząc za rybą z zamiarem jej wypuszczenia powinien zadbać o to by ryba wróciła do wody w jak najlepszej kondycji,bo jaki ma sens C&R w innym wypadku?Nie jestem internetowym krytykiem,tylko osobą świadomą konsekwencji swojego oddziaływania na część ekosystemu jakim są ryby.Myślmy racjonalnie...chcę uwolnić zdobycz?Nie mogę stosować zadziorów, tym bardziej w tak wielkich kotwicach.Widziałeś na filmie jak trudno jest wyciągnąć ten kawał żelastwa!To żywy organizm,który odczuwa ból i negatywne skutki przebywania poza środowiskiem wodnym.Złowiłem wiele razy te same ryby nawet kilka razy w sezonie ale widywałem też przedeptaną rzeczkę z efektem kłującym w oczy.Oczywiście wędkarz,który łowił przede mną stosował C&R.Skąd wiem?Ano stąd,że znalazłem 3 trupy,które nie przeżyły zacnego uwalniania. Nie potępiam autorów filmu.Mają dużą oglądalność i powinni zadbać o właściwą "edukację" nieświadomych. Pozdrawiamjasne osoba popierająca i praktykująca C&R postąpi zapewne inaczej. Użyje haków bez zadziora, wyhaczy rybę w wodzie itd. Tyle, ze takich osób jest nie wiele... Sporo jest za to osób, które są gdzieś pomiędzy. Wypuszczają (większość, bądź nawet wszystkie) ryby, ale C&R nie jest dla nich "jedyną słuszną wiarą"... Innymi słowy nie robią tego dla idei, ale z innych względów... jakich? Tu zapewne różne pobudki się pojawiają - jeden, bo nie lubi jeść ryb, drugi bo ma takie widzi mi się, a trzeci bo zależy mu, żeby coś w tej wodzie jeszcze pływało. Czy trzeba ich jednoznacznie ganić?? a jeśli nawet czy za każdy szczegół?? Pytasz czy widziałem jak ciężko taką kotwiczkę sprawnie usunąć? Widziałem i powiem tak... sytuacja jest dość szczególna bo rybka jest najechana... jasne, że bez zadziora byłoby łatwiej, ale tu wracamy do tego co wyżej - nie każdy je stosuje i to również z wielu względu (jeden będzie twierdził, że spada mu przez to skuteczność zacięć, drugi, ze ryby się spinają itd. itd.) - ile ludzi tyle zdań. Co do samej końcówki postu, to nie wiem ile produkcji WT widziałeś, ale ja w tych kilku filmach które oglądałem nie mogę Panom zarzucić absolutnie niczego złego. Rybki trafiają do wody, po złowieniu traktowane są jak należy, więc cóż chcieć więcej... Ogólnie to trochę zboczyliśmy z tematu więc, aby nie rozbijać wątku aż nadto myślę, że można na tym zakończyć, gdyż całość sprowadza się do odwiecznej dyskusji na temat C&R Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Bootleg 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Oj biadolicie panowie sam nie podzielam zabijania ryb. Jednak !!! - troci, łososia, szczupaka, sandacza, siei i bolenia , łącznie tylko 2 sztuki tak więc jeżeli wszystko jest w zgodzie z prawem i regulaminem nie powinno być tematu ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ja to dzisiaj odpialem kotwy i rzucalem nieuzbrojonym wobkiem ;-) ...taka sytuacja :-)... ...a tak powaznie odnoszac sie do paru wypowiedzi to jesli juz komus kompletnie p.........o sie w bani od c&r to proponuje zmienic swoja pasje na zbieranie znaczkow....moj tesc to robi a przy tym zadne zywe stworzenie nie ucierpialo ;-) za to ma pokazna kolecje salmonidow z kanady... .... ryba wraca do wody to chyba sprawa zalatwiona ;-) i jesli ktos lowi z takim zamiarem to chyba normalne ze umyslnie nie bedzie ,,panierowal,, takiej rybki....niestety sa rozne warunki nad woda i czesto zwykly pech, slaba zrecznosc, niepewny chwyt (szcegolnie po sylwestrze) moga doprowadzic do niezamierzonego urazu....takie zycie ...odnosnie odhczania w wodzie....na drwecy jest wiele miejscowek w ktorych próbę takiej operacji mozna przyplacic kapiela w lodowatej wodzie...proponuje tym ktorzy chca miec z.........y dzien w imie zasady c&r ;-).....panowie bez przesadnej nadgorliwosci spokojniej czlowiek zyje :-) ...najechanie ryby to nie jest szczyt marzen trociarza a raczej wypadek przy pracy...no chyba ze jest zdeklarowanym szarpakowcem a Jacek ktorego widzieliscie na filmie napewno do tej elitarnej grupy nie nalezy ;-)... ....tak jak ktos pisal wczesniej proponuje noworoczny wypad z kijkiem dla ortodoxow i nie tylko....obcowanie z natura i troche przemyslen na nowy rok nikomu nie zaszkodzi co najwyzej pomoże ogarnac ten metlik w glowie ;-) ....kazdy ma swoje sumienie i zasady...c&r czy inne...sprawa indywidualna.... ....WT odwala dobra (ciezka) robote jesli ktos jest w tym temacie bardziej kompetentny niech zalozy konkurencyjny kanal i objawi nam swoja ,, najprawdziwsza prawde,, .....chlopaki z WT robia to z pasji i dla wielu osob ktorzy ich ogladaja takze z mojej strony moge dac tylko lajka ;-) za zaangazowanie i systematycznosc :-) ...jesli chodzi o sweterek to juz sobie zamowilem takiego samego ,, boysa,,....bo jest za.......scie łowny ;-).....ocena ludzi po wygladzie jest tak slaba ze szkoda slow ....uprzedzajac fakty... pajacow wytykajacych interpunkcje zlewam ciepłym....takze swoje cenne pouczenia zachowajcie dla siebie ;-) Jutro znowu ciezka orka....do zobaczenia nad woda ;-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Czy ktoś dziś był, jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Powtorki z 1-szego nie bylo...jednak kilka rybek wyjechalo ;-)...na zlotorii ok. 10 szt. o ktorych mi wiadomo...wszystkie w przedziale 40-70 centow....szkoda tylko ze pogoda z rana sie nie utrzymala...byloby zapewne ciekawiej ;-) Nie znam wynikow z lubicza...moze ktos sie pochwali? Edytowane 3 Stycznia 2014 przez czocho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Pozdrow chlopakow z WT i nie low juz tych biednych szczupakow... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi