Skocz do zawartości
  • 0

Wyzwania 2009 - nasze plany do zrealizowania w nadchodzącym roku

admin

Pytanie

Cześć,

Mamy dzisiaj ostatni dzień starego roku. Czas na zrobienie listy celów na następny, 2009r. Co planujecie - wyprawy, sprzęt, ryby? Chętnie posłuchamy a ... w końcu roku powrócimy do tego wątku.

Zacznę tym razem od siebie :D Na początek pstrągi. Traktuję je przede wszystkim jako dobrą rozrywkę - odpoczynek, spokój i ... dobrą zabawę. W tym roku nie planuję wielkiego przeskoku jeśli chodzi o wielkość ryb - raczej na luzie a ilość wizyt nad wodą podyktowana będzie ilością czasu wolnego.

Później wiosna - w tym roku chciałbym porządnie wygiąć wędkę muchową, którą zrobił mi Daniel z xRods. W zeszłym roku nie miałem okazji jej sprawdzić. Będą to pewnie szczupaki.

Chodzi mi po głowie musky ... trochę większy niż poprzedni :D Na razie tylko chodzi ... bo realizacja tego planu jest uzależniona od wielu czynników, których przewidzieć na razie nie sposób. Gdyby to jednak wyszło ... byłbym super zadowolony.

Sprzętowo? W tym roku nie zamierzam poszerzać swojego sprzętu. Kupię tylko jakiś fajny kołowrotek pod wędkę muchową i to wystarczy.

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

1. Kropki jak mróz puści

2. Przyłożyć się do muchy

3. W czerwcu więcej czasu poświęcić nocnym wyprawom na ryby

4. Odwiedzić San i jakąś zaporówkę na południu

5. Pospiningować w morzu

6. Zaliczyć chiciaż jeden wyjazd na mazurskie jezioro i połowic tam wzdręgi na UL spinning a także na muchę

7. Wybrać się gdzieś dalej na ryby z przyczepą campingową

8. Kupić pływadełko

9. Ruszyć z woblerkami

10. Odebrać muchówkę i uzbroić wielkorzeczny kij

• 0

Ja chciałbym spędzić wiecej czasu nad wodą niż w tym roku,ale w maju zostanę tatusiem i nie wiem co z tego wyjdzie.Mam nadzieje,że latem złowie pare ładnych kleników na Pasłęce.Jesienią trzeba będzie zapolować na szczupaczki,bo w tym roku była cienizna.Teraz wybrałbym się z chęcią na pstrążki,a tak w ogóle przydałby się jakiś kompan na rybki.Pozdrawiam! ;)

• 0

moje plany na 2009 :

- nauczyć się castingu, na razie pierwsze próby nie za bardzo :unsure:

- wiosna - kleń / boleń

- wczesne lato - szczupak i jerki

- lato - sum i to jest cel numer 1

- jesień i zima - szczupak

Główny plan to dalsze skoncentrowanie się tylko na spinningu, łowienie z głową i konsekwencją w obranej taktyce.