Skocz do zawartości

Zarysowany rant szpuli

koziol1006

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, wczoraj przez gapiostwo upadla mi szpulka na beton i na rancie szpuli czuc pod palcem i widać lekkie obtarcie. Moje pytanie brzmi- czego mam sie spodziewac czy bedzie to jakos znacznie wplywalona komfort lapania tj jakies mozliwe przetarcia zylki czy inne przygody czy moze calkowicie jest to bez znaczenia. Pytam bo jest to zapas i nie testowałem bo nie mam czasu. Zostawic ja czy moze taniej sprzedac. Szpulka z TP 2500f

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Cześć, wczoraj przez gapiostwo upadla mi szpulka na beton i na rancie szpuli czuc pod palcem i widać lekkie obtarcie. Moje pytanie brzmi- czego mam sie spodziewac czy bedzie to jakos znacznie wplywalona komfort lapania tj jakies mozliwe przetarcia zylki czy inne przygody czy moze calkowicie jest to bez znaczenia. Pytam bo jest to zapas i nie testowałem bo nie mam czasu. Zostawic ja czy moze taniej sprzedac. Szpulka z TP 2500f

Podobnie jak Koledzy radzę spolerować. Tak się składa, że moje kolejne hobby to modelarstwo, w związku z czym używałem takiego czegoś  

http://www.gunze.pl/go/_info/?user_id=GT-61〈=pl

http://www.gunze.pl/go/_info/?user_id=GT-62〈=pl

To są ściereczki ścierne - coś jak papier ścierny tylko miękkie i do bardziej precyzyjnej pracy - im wyższe oznaczenie tym drobniejsza gramatura - można tym polerować aż do osiągnięcia całkowitego połysku, używając sukcesywnie od najgrubszego do najdrobniejszego. Używałem tego to polerowania także obitych kołowrotków, w tym także rantu szpuli - za efekt gwarantuję. Tyle, że oba komplety trochę kosztują, choć, jeśli nie jesteś jakimś wielkim estetą, któremu zależy na super wyglądzie szpulki ładnie spolerujesz wszystko tymi grubszymi.

• Like 1

Dzieki za rady hmmm te sciereczki wydaja sie ok ale czy to nie zetrze zlotego koloru na rancie?

Najpewniej zetrze, ale tam gdzie obiłeś i tak pewnie już się starło. Coś za coś - jeśli nie spolerujesz szpula zrobi ci niejedną niespodziankę, przecierając linkę, jeśli spolerujesz na gładko bedzie ok., choć estetyka nieco ucierpi, ale gdy zrobisz to delikatnie, nie polerujac na zbyt dużej powierzchni pod tygodniu zapomnisz.   

przy takim uszkodzeniu jaki pokazuje popper to bym to zapolerował i łowił. Problematyczne będzie to tylko dla estetów. Z punktu użytkowego nie będzie to miało żadnego znaczenia.

Prawda. To akurat nie przeszkadza a linka już schodzi gładko. Jednak przed polerką było nieco inaczej ale i tak nie tragicznie jeszcze.