koziol1006 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Cześć, wczoraj przez gapiostwo upadla mi szpulka na beton i na rancie szpuli czuc pod palcem i widać lekkie obtarcie. Moje pytanie brzmi- czego mam sie spodziewac czy bedzie to jakos znacznie wplywalona komfort lapania tj jakies mozliwe przetarcia zylki czy inne przygody czy moze calkowicie jest to bez znaczenia. Pytam bo jest to zapas i nie testowałem bo nie mam czasu. Zostawic ja czy moze taniej sprzedac. Szpulka z TP 2500f Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Głównie po takich upadkach rysy i ubytki są ostre, jak w miejscu gdzie linka ma kontakt z rantem to napewno będzie szarpać pletke i żyłkę. Warto spolerowac jeśli ubytki nie są jakieś mega duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ja drobne rysy "wygładzałem" skórzanym paskiem od spodni, dawało radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ja drobne rysy "wygładzałem" skórzanym paskiem od spodni, dawało radę. Już gdzieś to pisałem, bardzo dobry sposób, nie tylko do ostrzenia brzytwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Cześć, wczoraj przez gapiostwo upadla mi szpulka na beton i na rancie szpuli czuc pod palcem i widać lekkie obtarcie. Moje pytanie brzmi- czego mam sie spodziewac czy bedzie to jakos znacznie wplywalona komfort lapania tj jakies mozliwe przetarcia zylki czy inne przygody czy moze calkowicie jest to bez znaczenia. Pytam bo jest to zapas i nie testowałem bo nie mam czasu. Zostawic ja czy moze taniej sprzedac. Szpulka z TP 2500f Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Podobnie jak Koledzy radzę spolerować. Tak się składa, że moje kolejne hobby to modelarstwo, w związku z czym używałem takiego czegoś http://www.gunze.pl/go/_info/?user_id=GT-61〈=plhttp://www.gunze.pl/go/_info/?user_id=GT-62〈=pl To są ściereczki ścierne - coś jak papier ścierny tylko miękkie i do bardziej precyzyjnej pracy - im wyższe oznaczenie tym drobniejsza gramatura - można tym polerować aż do osiągnięcia całkowitego połysku, używając sukcesywnie od najgrubszego do najdrobniejszego. Używałem tego to polerowania także obitych kołowrotków, w tym także rantu szpuli - za efekt gwarantuję. Tyle, że oba komplety trochę kosztują, choć, jeśli nie jesteś jakimś wielkim estetą, któremu zależy na super wyglądzie szpulki ładnie spolerujesz wszystko tymi grubszymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol1006 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Dzieki za rady hmmm te sciereczki wydaja sie ok ale czy to nie zetrze zlotego koloru na rancie? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Dzieki za rady hmmm te sciereczki wydaja sie ok ale czy to nie zetrze zlotego koloru na rancie? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Najpewniej zetrze, ale tam gdzie obiłeś i tak pewnie już się starło. Coś za coś - jeśli nie spolerujesz szpula zrobi ci niejedną niespodziankę, przecierając linkę, jeśli spolerujesz na gładko bedzie ok., choć estetyka nieco ucierpi, ale gdy zrobisz to delikatnie, nie polerujac na zbyt dużej powierzchni pod tygodniu zapomnisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Wrzuć zdjęcia bo będziemy gdybać i gdybać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) W sieci ALDI pojawiają się czasami ściereczki, do polerowania domowych platerów. Używam do polerowania wahadełek i..... czasami do bardziej przykrych zdarzeń losowych Edytowane 25 Czerwca 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Według mnie,najlepiej usunąć cały azotek tytanu z rantu szpuli i dać do ponownego pokrycia,jest pewnie mało firm,które to robią,ale sądzę,że ktoś się znajdzie .http://www.vht.pl/ Edytowane 26 Czerwca 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 przy takim uszkodzeniu jaki pokazuje popper to bym to zapolerował i łowił. Problematyczne będzie to tylko dla estetów. Z punktu użytkowego nie będzie to miało żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Tym bardziej ze wydaje się że te zakucia są raczej po zewnętrznej stronie rantu szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 przy takim uszkodzeniu jaki pokazuje popper to bym to zapolerował i łowił. Problematyczne będzie to tylko dla estetów. Z punktu użytkowego nie będzie to miało żadnego znaczenia.Prawda. To akurat nie przeszkadza a linka już schodzi gładko. Jednak przed polerką było nieco inaczej ale i tak nie tragicznie jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi