Skocz do zawartości

Pstrągi 2009

ŁukaszGD

Rekomendowane odpowiedzi

Janusz, coś ostatnio tłuczesz białoryb na trociowej rzece, w zeszłym roku Jaź, teraz leszcz. Widzę,że ja to miałem szczęście, bo przynajmniej coś z płetwą tłuszczową trafiłem :mellow:

Jedno jest pewne-otwarcie pstrągowe wyszło forumowiczom lepiej niż trociowe B)

Spadam orać dalej.

Lukasz , Slawek , Adzio ...gratulacje :mellow: ...no to czekamy na Poppera... :mellow:

Cóz Noworocznie nie było źle ale, jak widzę po fotach, było wielu szczęśliwców.

Gratuluję łowcom sukcesów .

Moje rybki to jedynie 34/32/28 cm. Regulamin nie dopuszcza fotek takich maluszków :wacko:

Woda niska, jak na tą porę roku. Klarowna. Pozostaje dłubaninka.

Sprawdził się niezawodny w takich warunkach wobek Sławka. Piateczka na tą wodę była akuratna.

Głębsze dołki sprawdzałem raczkiem, którego pomógł mi zdobyć Patu (dziękuję Ci bardzo).

Również skusił rybkę. Tą najmniejszą.

Nad wodą spotkałem wielu łowców, spragnionych świeżych doznań. Wyniki mieli słabe lub bardzo słabe.

Gratulacje dla łowców, gdzie wy tak szybko opłaciliście karty bo u nas w kole nawet znaczków jeszcze nie ma :(

Nigdy mnie nie ciągnie do kropków i nie wiem czemu, ale chyba wytłumaczenie jest jedno nie lubię łowić na małych rzeczkach czy też strumykach :unsure:

Życzę dalszych sukcesów ;)

Gratulacje dla łowców, gdzie wy tak szybko opłaciliście karty bo u nas w kole nawet znaczków jeszcze nie ma :(

Nigdy mnie nie ciągnie do kropków i nie wiem czemu, ale chyba wytłumaczenie jest jedno nie lubię łowić na małych rzeczkach czy też strumykach :unsure:

redzi nei zebym się czepial ale probowales juz kiedys tego? zlowiles kropasa w jakiejs dzikiej niepozornej rzeczce, tuz za zwalka. takiego co to ci kazal sie przeczolgac, podejsc na paluszkach. bo wiesz... ja kiedys tez bylem wedkarzem szuwarowojeziorowobagiennym. a teraz... jak woda nie plynie to .. dla mnie nie lowienie :mellow: (o wyjatek stanowi morze, alet am w zasadzie woda i tak ciagle plynie... ;) )

Kocham jeziora ...ale jak poznalem strumienie i Pstragi znowu sie zakochalem . Mam teraz dwie skrajnosci ; Muskie i Pstraga ...nie moglo mnie spotkac nic piekniejszego na stare lata ... :mellow:

A pro po Mifek ...Ty nie byles posmyczyc za Pstragiem ? no ja Cie dziekuje :unsure:

jeszcze nie jureczku, niestety jeszcze nie. ale wlasnie sie umowilem ze szpiegiem na wspolne kropkowanie w dniu jutrzejszym. zoabczymy co z tego wyniknie... jak do tej pory, mimo niemal tygodnia wolnego od pracy nie udalo mi sie wybrac na fishe (czasowo zzeraja mnie formalnosci zwiazane z zakupem mieszkania... )

Redzi, ja tez jestem wielkorzeczniakiem :lol: ...nie lubię wody stojącej, na jeziorach łapię od święta i za karę :lol: ...ale jak pierwszy raz pojechałem na pstrągowy ciurek/rzeczkę to oszalałem...tego klimatu, tych podchodów trzeba zasmakować... spróbuj, naprawdę warto...

Gratulacje dla wszystkich łowców :D.Tak sie zastanawiam do jakiej ryby porownac walniecie pstrąga :unsure:,nigdy nie łowiłem tych ryb i jestem niedoinformowany :D,i czy na korbe to wypada?, bo ja jakiś niereformowalny :lol:,nie posiadam mutika i ciasta.

Gratulacje dla wszystkich łowców :D.Tak sie zastanawiam do jakiej ryby porownac walniecie pstrąga :unsure:,nigdy nie łowiłem tych ryb i jestem niedoinformowany :D,i czy na korbe to wypada?, bo ja jakiś niereformowalny :lol:,nie posiadam mutika i ciasta.

... @biosteron, ciężko porównywać, to zależy od pory roku, zastosowanej przynęty, jej sposobu prowadzenia itp. itd. Czasami zasysają , czasami walą jak wściekłe... co do sprzętu, jak najbardziej wypada ... ja też nie posiadam multika i casta, łowie tylko i wyłącznie spinn-zestawem...