Skocz do zawartości

Pstrągi 2009

ŁukaszGD

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje dla łowców, gdzie wy tak szybko opłaciliście karty bo u nas w kole nawet znaczków jeszcze nie ma :(

Nigdy mnie nie ciągnie do kropków i nie wiem czemu, ale chyba wytłumaczenie jest jedno nie lubię łowić na małych rzeczkach czy też strumykach :unsure:

Życzę dalszych sukcesów ;)

redzi nei zebym się czepial ale probowales juz kiedys tego? zlowiles kropasa w jakiejs dzikiej niepozornej rzeczce, tuz za zwalka. takiego co to ci kazal sie przeczolgac, podejsc na paluszkach. bo wiesz... ja kiedys tez bylem wedkarzem szuwarowojeziorowobagiennym. a teraz... jak woda nie plynie to .. dla mnie nie lowienie :mellow: (o wyjatek stanowi morze, alet am w zasadzie woda i tak ciagle plynie... ;) )

Mifku próbowałem chyba ze 3 razy byłem. Raz klasycznie na muchę to do tej pory mam omamy sznurowe :unsure: Złowiłem jak dobrze pamiętam 2 nieduże kropki, ale nie przekonały mnie do siebie. Być może to przez to że nie miałem wyczucia i co któryś rzut to było albo rozplątywanie albo ściąganie przynety z drugiego brzegu :D Może kiedyś jednak mnie przekonają bo mam nawet blisko rzeczkę co podobno są pstrążki ( bo kiedyś były ale niestety duża presja okolicznych wędkarzy na robaczki je spustoszyła). Pożyjemy zobaczymy narazie jednak wolę pooglądać zdjęcia jak koledzy łowią :D

Panowie gratuluje. Ja niestety muszę poczekać na 1 luty. I jestem zmuszony jeździć kilkadziesiąt km nad rzeczkę. W tym roku zamknęli mi Nidę-zakaz spinna zrobili do maja, teraz zima na całego. Jedyna rzeczka pstrągowa oblodzona. Chyba się przerzucę na mormychę:)

O takiej porze chciałoby się mieszkać, gdzieś na Północy:)

Jeszcze raz gratuluję pierwszych ryb w tym sezonie.

Panowie gratuluje. Ja niestety muszę poczekać na 1 luty. I jestem zmuszony jeździć kilkadziesiąt km nad rzeczkę. W tym roku zamknęli mi Nidę-zakaz spinna zrobili do maja, teraz zima na całego. Jedyna rzeczka pstrągowa oblodzona. Chyba się przerzucę na mormychę:)

@ginel, ja średnio robię 2-3 razy tyle w jedną stronę :huh: ;)...pozdro

@ginel, ja średnio robię 2-3 razy tyle w jedną stronę :huh: ;)...pozdro

Patu tu nie chodzi o km, bo te są do pokonania. Tylko czasu brak na dalsze wyjazdy:)Ale coś się wymyśli od lutego-spox.

Gratulacje dla łowców, gdzie wy tak szybko opłaciliście karty bo u nas w kole nawet znaczków jeszcze nie ma :(

......

Redzi, w dniu 31.12.2008 wyciągnąłem skarbinka z łóżka :lol: .

Tyle szczęścia, że cały potrzebny majdan (znaczki rejestry), trzyma w swoim mieszkaniu.

Górna Warta. Pierwszy wypad w nowym sezonie i znowu zero. Nie cierpię zimy - czuję się jak nowicjusz.

Może zdradzicie rąbka tajemnicy, czy Wasza taktyka i technika na początku sezonu pstrągowego różni się od tej wiosenno-letniej. Mam na myśli małe i bardzo małe rzeczki.

Gratuluje i zazdroszcze . U mnie dopiero 1 marca mozna na pstragi ...dzis sie troche pomscilem w Cabelasie ; wiroweczki Panther Martina 1/4oz czili 7 gramasow i kilka Executorow Salmo 7 . Patrzylem za Aglia Streamerem 3 Meppsa z pojedynczym hakiem tez 1/4 oz...ze wzgledu na liczne zaczepy... ale byly same 1-neczki ...jednym slowem szykuje sie ...

Pozwolę sobię na mały OT.

W moim regionie wprowadzono kilka odcinków no kill na wodach pstrągowych oraz koniecznosć używania haków bezzadziorowych.

Analizowałem sobie pobieżnie co prawda fotki z Pstrąga 2008 i zadziory jednak były <_<

Jestem trochę nakręcony :D gdyż wprowadzenie takich obostrzeń w moim regionie cieszy mnie niemziernie. Przypominam że łowienie z zadziorami zwłaszcza pstrągów w zimie delikatnie mówiąc mija się z zasadami C&R tak przecież propagowanymi na tym forum - dlatego koledzy namawiam do zgniatania zadziorów

Miałem na myśli rzeki w których złowienie kilku pstrągów dziennie nie jest problemem i jest szansa na pstrąga w okolicach 50cm. Z tego co wiem w okolicach Warszawy jest kilka rzek gdzie można złowić pstrąga ale łowione ryby nie porażają wielkością i ilością. Oczywiście jak wszędzie i w tych rzeczkach trafiają sie rodzynki, ale chyba nie o to chodzi.

Miałem na myśli rzeki w których złowienie kilku pstrągów dziennie nie jest problemem i jest szansa na pstrąga w okolicach 50cm. Z tego co wiem w okolicach Warszawy jest kilka rzek gdzie można złowić pstrąga ale łowione ryby nie porażają wielkością i ilością. Oczywiście jak wszędzie i w tych rzeczkach trafiają sie rodzynki, ale chyba nie o to chodzi.

Bartek ma rację B) jak to mówi pismo szukajcie, a znajdziecie B)