Skocz do zawartości

Pstrągi 2009

ŁukaszGD

Rekomendowane odpowiedzi

JA SEZON ROZPOCZĄŁĘM WCZORAJ I JESTEM CAŁKIEM ZADOWOLONY. 5 RYB NA KIJU W TYM 39 I 44 WYJĘTE, 2 POZOSTAŁE OKOŁO 45 CM I JEDNA RYBA W GRZANICACH 50 CM WYCZEPIŁY SIĘ PO KROTKIM HOLU.

witaj na forum, milego uzytkowania :D

mamy taki zwyczaj, ze nowi uzytkownicy mowia 'czesc' i przedstawiaja sie ... fajnie byloby gdybys przestal tak strasznie glosno krzyczec :D

A łowisz rownież w Pasłęce?Ja jestem z Elblaga i łowie czesto na Pasłęce.Ciekawi mnie jak jest z Pasłęką w rejonie Olsztyna.

Zagadnij Sławka (w podpisie: polska północna), zna Pasłękę jak własną kieszeń. Ja jako niepstrągujący, niestety nie pomogę.

@patu piękna sztuka :huh:

dzisiaj byłem drugi raz na kropkach w tym sezonie i w końcu złowiłem pierwszego pstrąga, co prawda nie był za duży /29 cm/ ale i tak cieszy :mellow:

tak jak @bassy polecam haki bezzadziorowe, usuniecie ich kombinerkami z kotwiczki zajmuje kilkanaście sekund, na pewno robią mniejszą krzywdę rybom w trakcie odhaczania

pzdr

Grzecho

Ciesze sie, ze lowicie i gratuluje wszystkim lowcom. Zdaje sobie sprawe, ze moze byc trudno o fajne zdjecia w niektorych sytuacjach, jednak....postarajcie sie.. :D

Ryba rzucona gdzies w snieg nie wyglada dobrze...to zreszta tyczy sie nie tego watku ale raczej wszystkich.

Jak sie jest samemu na rybach pozostaja proby z pilotem do aparatu (przy braku obracanego ekraniku) albo zrobienie fotki rybie druga reka (w 1ej ryba, w drugiej aparat).

Lowcy co prawda w ten sposob nie da sie uwiecznic ale nie figuruje na zdjeciu rowniez w przyp. zdjecia ryby na ziemi.

Wlasnie z tego powodu tak dlugo przymierzam sie do nowego ap. fot...ani rusz wybrac dobrze.

Gumo

Pozwolę sobię na mały OT.

W moim regionie wprowadzono kilka odcinków no kill na wodach pstrągowych oraz koniecznosć używania haków bezzadziorowych.

Analizowałem sobie pobieżnie co prawda fotki z Pstrąga 2008 i zadziory jednak były <_<

Jestem trochę nakręcony :D gdyż wprowadzenie takich obostrzeń w moim regionie cieszy mnie niemziernie. Przypominam że łowienie z zadziorami zwłaszcza pstrągów w zimie delikatnie mówiąc mija się z zasadami C&R tak przecież propagowanymi na tym forum - dlatego koledzy namawiam do zgniatania zadziorów

Polecam takie haki-

http://cgi.ebay.com/Owner-Cultiva-Plugging-Single-Stinger-Ho ok-Barbless-4_W0QQitemZ350131556903QQcmdZViewItemQQimsxZ2008 1127?IMSfp=TL081127116005r21408