Baloo Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Panowie, wyluzujcie. Jeśli autor będzie chciał to napisze gdzie złowił tę piękną rybę.Na szczęście nie jest to potok więc nagroda za największego jest wciąż do wyhaczenia... Choć fakt, że jak zobaczyłem to zdjęcie pierwszy raz (już jakiś czas temu) to faktycznie aż przysiadłem z wrażenia i chciałem kije pstrągowe do szafy chować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Po pierwsze potoki z BP mają zupełnie inne umaszczenie - to bardzo specyficzna woda, po drugie oryginalna fotka, oprócz danych jakim aparatem została zrobiona, zawiera informacje o dacie, a 23 stycznia nadal jest okres ochronny na BP. Poza tym w BP nie ma troci ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyka1 Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Panowie toć to bóbr jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 OK. Pora już Panowie skończyć - przypominam - wątek o pstrągach 2009. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 A ja prosze o powrot do tematu watku, czyli samych pstragow. Dywagacje co gdzie kiedy i wasze domysly zapewne wyladuja w O.T. JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Remku i Jerzy, a o czym jest mowa? O pstrągu będącym trocią. Fakt, że niektórzy się rozpędzili i piszą o karasiach i bobrach, ale nadal nie widzę, żeby tu był jakiś OT.Jest fotka, są komentarze.Jeśli ten wątek ma jakiś specjalny regulamin i wytyczne odnośnie treści to bym o nie poprosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyka1 Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Jeśli to nie pstrąg to należy zdjęcie oraz komentarze przenieść precz a winnych ukarać wprawnym strzałem w tył głowy z pistoletu na wode . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Jeśli to nie pstrąg to należy zdjęcie oraz komentarze przenieść precz a winnych ukarać wprawnym strzałem w tył głowy z pistoletu na wode . Ok to było nie na temat, ale przynajmniej się konkretnie uśmiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Remku i Jerzy, a o czym jest mowa? O pstrągu będącym trocią. Fakt, że niektórzy się rozpędzili i piszą o karasiach i bobrach, ale nadal nie widzę, żeby tu był jakiś OT.Jest fotka, są komentarze.Jeśli ten wątek ma jakiś specjalny regulamin i wytyczne odnośnie treści to bym o nie poprosił Nie Daniel Nie chodzi o to, razczej o fakt, ze zawsze takie dyskusje prowadzily do jednego... Do nikad! Czesto z jakas awantura przedtem. Wstawiajcie zdjecia pstragow i dzielcie sie wrazeniami z nad wody. Ja naprawde bardzo chetnie ogladam i czytam ten watek. Moze dlatego, ze ni jak pstragow lowic nie moge ... JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Remku i Jerzy, a o czym jest mowa? O pstrągu będącym trocią. Fakt, że niektórzy się rozpędzili i piszą o karasiach i bobrach, ale nadal nie widzę, żeby tu był jakiś OT.Jest fotka, są komentarze.Jeśli ten wątek ma jakiś specjalny regulamin i wytyczne odnośnie treści to bym o nie poprosił Nie Daniel Nie chodzi o to, razczej o fakt, ze zawsze takie dyskusje prowadzily do jednego... Do nikad! Czesto z jakas awantura przedtem. Wstawiajcie zdjecia pstragow i dzielcie sie wrazeniami z nad wody. Ja naprawde bardzo chetnie ogladam i czytam ten watek. Moze dlatego, ze ni jak pstragow lowic nie moge ... JW A tam, nie mogę W dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe http://merlin.pl/Polow-lososia-w-Jemenie_Paul-Torday/browse/ product/1,577066.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman Pietrzak Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 OK. Pora już Panowie skończyć - przypominam - wątek o pstrągach 2009. PozdrawiamRemek Witam, tak a propos postu Remka i ewentualnych dyskusji o przynależności gatunkowej ryby o długości 83cm czy 84 cm... . http://www.flyfishing.pl/mainforum/msg.php?id=86983&offs et=0 I wszystko jasne.Pozdrawiam.RP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 OK. Pora już Panowie skończyć - przypominam - wątek o pstrągach 2009. PozdrawiamRemek Witam, tak a propos postu Remka i ewentualnych dyskusji o przynależności gatunkowej ryby o długości 83cm czy 84 cm... . http://www.flyfishing.pl/mainforum/msg.php?id=86983&offs et=0 I wszystko jasne.Pozdrawiam.RP. Tak się rodzą legendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 No to aby zmienić temat Byłem, pochodziłem i w końcu odpocząłem. Ryby reagowały tylko na postawioną przynętę. Na dodatek były pojedyncze i wyrażały tylko zainteresowanie wobkiem. W takim razie uznaję, że dwie sztuki w granicach 35 i jeden 40 to dobry wynik .Aaa bym zapomniał - pojmałem również 50cm.... tylko niestety szczupaka. Znak to chyba, że już wychodzą powoli na tarło. Chyba zacznę łowić z przyponem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Na forum FF pojawiło się info Piotra Koniecznego o złowieniu w Myczkowcach na spinning troci jeziorowej o ok. dł. 1 m i 9 kg!!!! Rybę złowił wędkarz ze Sanoka, wróciła do jeziora bez zrobienia fotki, choćby telefonem...Niezły rekord Polski był by...W niedzielę na kiju podobnej wielkości rybę miał kolejny wędkarz, ale tym razem wygrała troć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaworek Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Tak wracając do olbrzyma to na ujściu Drwęcy jest zakaz połowu ... więc gratuluję łowcy !!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Center Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Na poczatku sie przywitam. Dzien dobry Paniom i Panom.Patrze na to zdjecie z tym olbrzymim pstragiem potokowym( podobno)i widze ogrom wislanej wody, piekne wislane głowki, bijace w oddali bolenie i zbierajace z powierzchni okleje. Wolno majestatycznie uchodzi tu legendarna łososiowa Drweca ze swoja przeczysta i zimna wodą. Dech zapieraja widoki wislanych piasków i Drweckiej nadbrzeznej wikliny.. Tak to ujscie Drwecy. Tu ( podobno) padł ten olbrzym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio0 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Tak wracając do olbrzyma to na ujściu Drwęcy jest zakaz połowu ... więc gratuluję łowcy !!!Pozdrawiam Zakaz jest na końcowym, kilkusetmetrowym odcinku. Lasek, jaki widać w tle zdjęcia rośnie nieco powyżej Złotorii.Oczywiście zakładam, że rybek nie był noszony z miejsca na miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Center Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 PafcioO.Twoje zalozenia sa jak najbardziej sluszne a wnikliwosc godna pochwały..Szacun chlopaku. Widzisz wiecej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 OK. Pora już Panowie skończyć - przypominam - wątek o pstrągach 2009. PozdrawiamRemek Witam, tak a propos postu Remka i ewentualnych dyskusji o przynależności gatunkowej ryby o długości 83cm czy 84 cm... . http://www.flyfishing.pl/mainforum/msg.php?id=86983&offs et=0 I wszystko jasne.Pozdrawiam.RP. Roman,Analizowałem to co działo się na forum - czyli rozmowy nie związane z tematem. Dlatego prosiłem o powrót do merytoryki pstrągowej. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyka1 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 To wszystko co tu sie wypisuje , cytuje tudzież wtrąca to opowieści wędkarzy internetowych, szybko opadł mi entuzjazm związany z tym wątkiem. A tak na poważnie. Panowie weźcie sie za łowienie ryb a nie tylko podniecanie sie na cudzych zdjęciach. Bo mysle ze w deliberowaniu to mamy tu swoistych mistrzów . pozdrawiam i chyba juz sie pożegnam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman Pietrzak Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 OK. Pora już Panowie skończyć - przypominam - wątek o pstrągach 2009. PozdrawiamRemek Witam, tak a propos postu Remka i ewentualnych dyskusji o przynależności gatunkowej ryby o długości 83cm czy 84 cm... . http://www.flyfishing.pl/mainforum/msg.php?id=86983&offs et=0 I wszystko jasne.Pozdrawiam.RP. Roman,Analizowałem to co działo się na forum - czyli rozmowy nie związane z tematem. Dlatego prosiłem o powrót do merytoryki pstrągowej. PozdrawiamRemek Witam,po prostu miałeś rację... . Rozmowy nie w temacie, ryba nie w temacie. Dlatego zacytowałem Twój post a pod nim link do wyjaśnień łowcy.A tak w ogóle to dobrze, że idzie wiosna. Przed komputerem będzie się spędzać mniej czasu... .Pozdrawiam.Roman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Roman,Ja myślę, że .... więcej będzie opowieści o przygodach wędkarskich, rybach z nowego sezonu czego sobie skrycie (może już nie) życzę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman Pietrzak Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Roman,Ja myślę, że .... więcej będzie opowieści o przygodach wędkarskich, rybach z nowego sezonu czego sobie skrycie (może już nie) życzę. PozdrawiamRemekRemku, Ufff, na pewno byłoby przyjemniej. Do czytania też... .I jakoś łatwiej by się trawiło... .Pozdrawiam.RP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Pewnie, że byłoby lepiej. Gdyby można było łowić . U mnie, dzisiaj, woda wyszła z koryta Kwisy. I jak tu zaradzić jak wody ponad metr więcej płynie? Może w kwietniu będzie lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red tag Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Witam Wszystkich!Dzisiaj byłem na Redzie ,cały dzień posikuje deszczyk złowiłem dwa kropasy po 30cm i lipień sie przypałętał na gume 34cm ,wszystkie rybki nadal pływają w Redzie.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi