farti Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 @fartiz cala pewnoscia jedynym celem twojego postu jest wywolanie burdy, wiec prosze ciebie juz na wstepie, zebys sobie odpuscil Nie wiem skąd u Ciebie takie brzydkie przypuszczenia wobec mojej osoby ?! Jestem jedną z ostatnich osób które chciały by wywoływać burdy! Acz lubię gdy przedstawia się pewne sprawy z różnych perspektyw . Czy w/g Ciebie ktoś kto wrzuci tekst typu : ,, ..bo w krajach w których się wypuszcza ryby .. chce wywołać burdę ? Osobiście nie mam specjalnie sposobności bywać po za granicami kraju na rybach. Dlatego chcę przynajmniej tak się dowiedzieć jakie zasady tam obowiązują. Przyznaję , było to trochę przekorne z mojej strony. Ale pomiędzy zapytaniem o podejście do pewnych kwestii a wywoływaniem burd jest jednak spora różnica. A jeśli już mam być szczery o dokładne powody. To może ujmę to tak. Większość osób które właśnie powołują się na inne kraje . Robią to sposób strasznie gloryfikujący je , a upokarzający wręcz to co ,,rodzime. I ktoś kto nie bywa , a poczyta tylko forum wpada w jakichś kompleks narodowościowy. I myśli sobie jacy to my jesteśmy prymitywni i w jakim tyle za innymi. A tak na prawdę nie ma specjalnie do aż tak dużych kompleksów. Pod wieloma względami podejście jest inne na pewno. Ale w baaaaardzo wielu kwestiach nie mamy zupełnie się czego wstydzić . Wystarcza mi najzwyklejsza w świecie rzetelność informacji o istniejącej sytuacji . Burdy pod jakim by nie były względem są tylko na szkodę nas wszystkich wędkarzy. I to za równo tych którzy wszystkie ryby wypuszczają , jak i tych którzy jakieś ryby zabiorą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 @fartiz cala pewnoscia jedynym celem twojego postu jest wywolanie burdy, wiec prosze ciebie juz na wstepie, zebys sobie odpuscil Jestem jedną z ostatnich osób które chciały by wywoływać burdy! bardzo mnie to cieszy a kwestie kompleksow narodowosciowych pozostawiam zakompleksionym przejdzmy do pstragow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 W imieniu mojego kolegi a raczej jego syna Michała młodego zapaleńca kropków i lipieni zgłaszam fotkę pstrąga 43cm. Kropek został złapany przez Michała na jednej ze śląskich rzeczek i po zmierzeniu oraz wykonaniu fotki wypuszczony. Mam nadzieję, że ta notatka zdopinguje młodego łowcę i zaloguje się na Jerkbait. Michał gratuluję i czekamy na Twój pierwszy post... /fotka wykonana tel. kom./ Piękny pstrągal. Gratulacje. Ten 60-taczek też piękny. Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 3cm twisterek na 2g główce był trafnym rozwiązaniem Wydaje sie to dobre rozwiązanie .... .... na pstragowe dzieci. No jeśli 40-45cm to dla Ciebie dzieci to oki Dla mnie to ładne pstrągi. Ciężaru główki nie dobiera się pod wielkości ryb. Pstrągi żywią się także małymi żyjątkami buszującymi przy dnie. Więc odpowiednio poprowadzony twisterek będzie strzałem w 10 Macius Nierozśmieszaj Mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 3cm twisterek na 2g główce był trafnym rozwiązaniem Wydaje sie to dobre rozwiązanie .... .... na pstragowe dzieci. No jeśli 40-45cm to dla Ciebie dzieci to oki Dla mnie to ładne pstrągi. Ciężaru główki nie dobiera się pod wielkości ryb. Pstrągi żywią się także małymi żyjątkami buszującymi przy dnie. Więc odpowiednio poprowadzony twisterek będzie strzałem w 10 Macius Nierozśmieszaj Mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Gratulacje za rybę i kadr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Po tym Sebkowym to w zasadzie wstyd wchodzic w temat, ale ze to pierwszy w sezonie, to chyba mozna. Rybka jeszcze nie wrocila do formy po tarle, ale pozostale wygladaly znacznie lepiej. . Na Executora 5 ze starej serii (srebrny), jakas tam wedka i jakis tam kolowrotek. Pisalem pare dni temu, ze koledzy rozpoczeli w gorach sezon beze mnie i baradzo niestety nalapali sie feroxow - najmniejszy 3kg. Fotek nie wstawiam, bo to chyba inna kategoria powinna byc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Gratuluję rybki .P.s.Wędkarze są fajni,zamiast rybki trzymają wędkę w zębach Pozdrawiam Gromiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Pieknie kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyka1 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 czy to aby na pewno pstrąg ?? chociaż tam to wszystko mozliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 A Kwisa wciąż wysoka. Pozostają tematy zastępcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 wczoraj trochę połowiłem złowiłem 5 potoków, 4 20+ i jednego 30-taka, 3 ryby mi spadły 1 ok. 40 cm, wydaje mi się, że z mojej winy bo zbyt forsownie go holowałem, szczególnie gdy wszedł w silny nurt, powinienem do niego podejść, 1 30+ już w trakcie podbierania i jeden mały, miałem jeszcze sporo brań tylko jedną rybę złowiłem na spławiany wobler, pozostałe brały na blaszki prowadzone z prądem /1 na wirówkę pozostałe na małe wahadełko - odkrycie wyprawy, próbowałem też łowić na małe gumy ale nie było żadnych efektów/ niezłą akcję miałem z jednym pstrągiem, prawdziwe pstrągowe jaja, zarzuciłem blaszkę tak, że trafiła do wody, ale żyłka zawisała na gałęzi tuż nad wodą, nie zwijałem tylko próbowałem odczepić żyłkę w tym czasie nastąpiło branie, potok sam się zaciął, zrobił salto na woda i gałęzią odczepiając żyłkę, parę młynków i zaraz był na brzegu pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 A Kwisa wciąż wysoka. Pozostają tematy zastępcze Dzisiaj jak dla mnie było ok Chociaż mogłaby jeszcze troszkę spaść, zbyt silny uciąg... A Bóbr... kompletnie sobie nie radziłem kijkiem 180cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Dzisiaj maly rekonesans nad rzeczka Don. Dwa brania i jedna wyciagnieta rybka 40cm. Po malej sesji wrocila do wody. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 A to moja piecdziesiona, na muchie i z nieDonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Pięknie wybarwiony....Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Czy to nie Deveron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgodnie z panujaca powszechnie moda na tajniaczenie sie z miejscowkami obstanmy przy nieDonie A dzis juz lowilem na Donie, ale wszystko <50cm wiec nie wyciagalem aparatu. Poszedlem dzis po grubaska ktory wczoraj mi spadl, ale znajomy z klubu sie na niego napatoczyl doslownie kilka minut przede mna i jedynie pomagalem przy podebraniu tego szescdziesiataka. Motyla noga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 śmieszne te kropki, zupełnie inne od tych w polandowie. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Lukomat, widze że też się skusiłeś na ten kołowrotek muchowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Dostalem kijek w klasie 7, to musialem jakis kreciol dokupic. Troche ciezki zestaw, po 4 dniach juz mnie lapa boli, jutro dam na luz i poszukam loska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 dzisiaj kolejny wypad na potoki, obławiałem nowy odcinek rzeki, ryby stały w miejscach z silniejszym uciągiem, złowiłem 6 potoków, 1 mi spadł, 4 - 30-staki, w tym 2x 37cm i 2 25+, znowu najskuteczniejsze okazały się wirówki 2 i małe wahadełka prowadzone z prądem, tylko jedną rybę złowiłem na spławiony z nurtem wobler, powoli prowadzony pod prąd.ryby brały mocno i zdecydowanie dlatego tylko 1 spad w wodzie pływa już bardzo dużo żab, takich mniej więcej 15 cm, ale niestety nie widziałem żadnego ataku potoka na nie, może są zbyt duże pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Żaby 15cm? Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 To zależy jak je mierzyć <_< w każdym razie duże pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi