TERMOS Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 popper nic sie nie martw u mnie tez bida .Pojechalem troche pomachac jerkami ,test przed sezonem w drodze powrotnej zajechalismy na mala rzeczkie cos w stylu jak na twojej fotce .Ideal rzeki pstragowej az smierdzilo tam kleniem czy jaziem .Mimo to woda jak zakleta .Napewno nie ma tam pstraga bo z kad mialby tam sie znalezc ? Ale nortuje mnie czy w ogole cos tam plywa .Pustynia do zbadania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam!! spodobało mi sie wasze forum, szczególnie dział pstrągowy ( przeczytałem ostatnio posty z 3 ostanich sezonów) i postanowiłem sie przyłączyc....Pierwszy lepszy w tym sezonie...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witamy na forum Fajny potok, gratulacje. pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam!! spodobało mi sie wasze forum, szczególnie dział pstrągowy ( przeczytałem ostatnio posty z 3 ostanich sezonów) i postanowiłem sie przyłączyc...PozdrawiamI słusznie. Zacne grono.Miło Cię powitać. Niezłe wejście Chodzą słuchy, że nad Kwisą pstrągi zmieniły porę żerowania. Wolą ponoć wieczory, bardziej niż ranki. Nie omieszkam sprawdzić ową teorię, bo na razie cieniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Bobek,fajna rybka A to Redzki czy Olsztyński? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Bobek,fajna rybka A to Redzki czy Olsztyński? Pozdrawiam ani ten ani ten...ale bliżej Redy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Bobek,fajna rybka A to Redzki czy Olsztyński? Pozdrawiam ani ten ani ten...ale bliżej Redy Czyli wszystko jasne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Bobek,fajna rybka A to Redzki czy Olsztyński? Pozdrawiam No czyli co, Radunia lub Wierzyca. No nic innego do głowy mi nie przychodzi.Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Janusz w naszych okolicach jest więcej rzek,dużo więcej W jedej sekundzie przychodzi mi do głowy kilka nazw.Żadne to tajne wody ale ciut zapomniane i dlatego można dopaść czasami fajnego grubego żabożercę PozdrawiamWiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witaj w naszym forum Bobek Gratka potok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 @bobek, fajnie ze wpadles, no i rybka clkiem calkiem. Mam nadzieje, przyciagniesz ze soba troche towarzystwa z 3miasta, no i moze cos sie wreszcie zacznie dziac w poscie o trociach i lososiach, bo ja tam jeszcze ryb nie widzialem <_< @janusz, jak popatrzysz na samo dorzecze Wierzycy, to juz jest sporo wody, ze nie wspomne o Wdzie i Brdzie, a poza tym, to dluga lista mniejszych ciekow. Jest gdzie sie wybrac. Kestia tylko tego jak daleko od domu chcialo sie @bobkowi odjechac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 @bobek, fajnie ze wpadles, no i rybka clkiem calkiem. Mam nadzieje, przyciagniesz ze soba troche towarzystwa z 3miasta, no i moze cos sie wreszcie zacznie dziac w poscie o trociach i lososiach, bo ja tam jeszcze ryb nie widzialem <_< @janusz, jak popatrzysz na samo dorzecze Wierzycy, to juz jest sporo wody, ze nie wspomne o Wdzie i Brdzie, a poza tym, to dluga lista mniejszych ciekow. Jest gdzie sie wybrac. Kestia tylko tego jak daleko od domu chcialo sie @bobkowi odjechac Pozdrawiam Daleko nie odjechał po co tułać się kilometrami jak rybki są prawie pod domem <_< Zobaczymy od rana czy jeszcze coś ma ochotę.......Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Chodzą słuchy, że nad Kwisą pstrągi zmieniły porę żerowania. Wolą ponoć wieczory, bardziej niż ranki. Nie omieszkam sprawdzić ową teorię, bo na razie cieniutko Sprawdziłem. Niejaki @Rekinek prawdę mi zapodał Całe 48 cm popołudniowo-wieczornej przedświątecznej radochy.Były jeszcze trzy sztuki ale mniej godne uwiecznienia.Wszystkie na jedynie słuszny dzisiaj wobler Może wreszcie i na południu coś się ruszy. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 No to Waldku gratulacje . Owszem i ja często słyszę, że na wiosnę wieczory są lepsze niż poranki. Pewnie ze względu na nagrzewającą się w dzień wodę. Życie wyłazi a pstrągi do jedzenia się szykują PS Tylko w takiej strategii jest jeden feler. Można przegapić dzień pstrąga, czyli gdy wszystkie jedzą cały dzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Waldek Gratulacje Nasi górą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Równeż przyłączam się do gratulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 gratuluję Waldku! już zaczynałem wątpić w Ciebie i w Kwisę ,a tu proszę 48cm oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Gratulacje ...jedynie sluszny wobler ? to znaczy ? moze byc na priw...jezeli chcesz to zachowac dla siebie ...i mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 gratuluję Waldku! już zaczynałem wątpić w Ciebie i w Kwisę ,a tu proszę 48cm oby tak dalej Łukasz, jak mogleś zwątpić w tak piękną rzekę. Jej zasoby, rybostan bronią się same.Kwisa i Bóbr dają radę, to tylko my czasem Dziękuję. Przy okazji chcę podziękować współtwórcom wędki, która na dobre zdobyła sobie moje pełne uznanie. Irek Mtuszewski i DanielXR zbudowali mi wędkę, która dawała radę w delikatnych łowach, z prądem, na mini obrotówki. Jak się okazuje, wędka z powodzeniem wystarcza i na takie rybcie jak wyżej. Czas na weryfikację poglądów, w temacie mocy wędziska pstrągowego. Jerry, ja bardzo lubię łowić na woblery. Od kilku już lat stanowią podstawę mojego arsenału . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Waldku.Gratki fajny kropek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Pozwolicie, że w związku z pytaniami uzupełnię/rozszerzę/skoryguję opis połowu Jak już napisałem:Sprawdziłem. Niejaki @Rekinek prawdę mi zapodał Całe 48 cm popołudniowo-wieczornej przedświątecznej radochy.Były jeszcze trzy sztuki ale mniej godne uwiecznienia.Nie skutkowały ani wirówki firmy ABC (rękodzieło) ani Rublexy Veltic 3 i 4 ani wahadełka St.Przychoćko ani gumki pijawkopodobne.Wszystkie rybki padły na wobler (PG) No, nie testowałem żabek.Mniejsze ryby stały już w pobliżu nurtu. Na wlewach, przed żwirowymi płaniami. Ten największy wyszedł z zamułka/dołka za krzakiem. Hol nudny, mało ekscytujący. Zacięcie, chwila walki i stosunkowo długi czas czekania aż ryba sama wyjdzie, z plątaniny konarów. Udało się wyczekać. Reszta to już formalność, pomijając zjazd po stromej skarpie, na kolanie, do linii wody. I tak warto było. Może wreszcie i na południu coś się ruszy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 gratuluje waldek swietne zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Gratulacje @popper, piękna sztuka.Mam nadzieję, że udam mi się takiego w tym roku wychodzić pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Waldku dziekuje za normalny w koncu opis i takich oczekuje od wszystkich tu piszacych ...zdiecie kapitalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Poperek gratuluję kropasa , a to drugie zdjęcie zajefajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi