Skocz do zawartości

Pstrągi 2009

ŁukaszGD

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem szczerze.Chodzenie za pstrągami mnie nie pociąga i sam nie wiem dlaczego.Mam wszystko co trzeba:znam łowiska w których pływają wspaniałe pstrągi, kolegę który jest chyba najlepszym łowcą pstrągów na Podlasiu a jednak nie jeżdżę z nim i nie poluję na te piękne ryby.Zdjęcie kolegi Adama zamieściłem ponieważ jestem pod wrażeniem tego co on robi.Ostatnio kilka pstrągów 50+,teraz 60+, a jutro...zobaczymy.Spróbuję go namówić aby sam zarejestrował się to może sam wam opowie.Miejsce połowu- bardzo żyzna nietypowa podlaska rzeczka z mnóstwem żarcia dla pstrągów.Może dlatego ryby z niej to takie pstrągowe prosiaczki.Przynęta-na 99% błystka obrotowa ale nie wiem na 100% bo jeszcze nie rozmawialiśmy o tym.Na koniec jeszcze jedna fotka-55cm.Pozdrawiam wszystkich!!!.

post-2676-1348914317,8858_thumb.jpg

Ja tez dolacze swojego z wczoraj.

Troche opisu:

Kijek 10'3'' w klasie #6 niebieski :mellow:

Zylka 0.156 fluocarbon muszka sucha zwana murch brown robiona przed samym wyjazdem. Ladna pogoda bezwietrzna. Pstrag zbieral caly czas i za kazdym razem przesuwal sie do przodu co jakis metr wiec bylo bardzo latwo przewidziec gdzie bedzie nastepne zebranie.

Wiec polozylem muszke przypadkiem w miejscu gdzie powinna byc :mellow: i zebral ta wypocine robiona rano. I sie zaczelo przeciaganie. Byly z 3 wyskoki troche popuszczania sznura. Po paru dluzszych chwilach poddal sie i wyladowal w podbieraku. Szybka sesja, mierzenie (52cm) i koniec z happy endem.

.

post-141-1348914318,3782_thumb.jpg

post-141-1348914318,4597_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...