barwena1977 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Rzeka Sokołda koło Białegostoku niestety umiera jak Bug.Niektórym łowcom pstrągów nazwa ta napewno coś mówi.Nie wiem czy na całym biegu, po szczegóły trzeba dzwonić do PZW w Białymstoku.Rzeka Supraśl dzielnie się broni przed syfem.PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Może i dzielnie, ale poniżej ujścia Sokołdy będzie po pstrągach znowu na 2-3 lata ..., a nie wiem czy nie trafi to do Narwi z biegiem Supraśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 No milo mnie zaskoczyliscie Panowie To są klimaty . . . Gratki dla Wszystkich - miło chociaż popatrzeć, bo nie dane połapać. PozdroOrion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Woda nieco opadła . Na zaporze kurki przykręcili? Nie wytrzymałem i choć na godzinkę wyskoczyłem pomachać.Na brzegu sajgon a woda jeszcze na tyle wysoka, że często woderów brakło i trzeba było tak zygzaczkiem: woda, brzeg, woda, brzeg.Ryby, po tej wodzie, jeszcze chyba nie doszły do siebie. Zwykle to młodzież najczęściej się pojawia. Tak było i dzisiaj.Cztery maluchy, po 22-25 cm + okoń na okrasę. Rybki już fajne, tłuściutkie i kolorki takie czarniawe przybrały.Dobre i to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Jezeli nie popada i woda nadal bedzie opadac radze Ci powtorzyc . U nas do konca wrzesnia mamy dopuszczalne lowienie pstragow wiec mamy jeszcze troche dni ...u Was to sa ostatki ...powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Jezeli nie popada i woda nadal bedzie opadac radze Ci powtorzyc . U nas do konca wrzesnia mamy dopuszczalne lowienie pstragow wiec mamy jeszcze troche dni ...u Was to sa ostatki ...powodzenia Jurku, przez te opady bardzo trudno wstrzelić się w wodę. Kwisa w górnym jej biegu, potrafi przybierać bardzo szybko. Tu wiele zależy od elektryków.Ale widziałem, że Bóbr bardziej stabilnie toczy swoje wody. Chyba czas zmienić wodę i w sierpniu częściej zaglądać nad tamtą wodę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam. Ogólnie rzecz biorąc, pstrągów łowie sporo. Z wielkością bywa różnie. Niestety nie mogę pochwalić się fotkami, gdyż ciężar aparatu fot. zniechęca mnie do targania go ze sobą, na wielokilometrowe przedzieranie się przez chaszcze . Szczególnie latem. Zabieram tylko niezbędne minimum. Dla siebie zdjęcia wykonuję niestety tylko tel. kom. Wygoda, kosztem jakości. Ale ostatniego muszę jednak pokazać, mimo słabej jakości.Chciałbym dodać, że odpłynął w doskonałej formie- głęboka i wartka woda. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 plamka na pletwie tluszczowej... piekny pstrag ..jak wszystkie pstragi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 48 cm Wobler wykonany ręcznie przez pewnego Pana, którego osobiście nie znam z Czarnej Wody. Jest daaalszym sąsiadem ... i tu uwaga- P. Edmunda Antropika, który osiadł właśnie nad Wdą.Tadeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 @stella piękny pstrąg gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Ależ ma płetwy, naprawdę cudna rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Dzięki za gratki Tak, zadziwiające są właśnie te płetwy. Wielu kropkom patrzyłem w oczy, ale nigdy nie były w takim przebraniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Jest bardzo podobny do naszych z Choinkowej ...ma nawet ciemnozielona plame tuz za okiem [ nie kropke )... takie sa tu te zyjace pod drzewami w cienu podmytych korzeni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Tak tylko, dla porównania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam. Ogólnie rzecz biorąc, pstrągów łowie sporo. Z wielkością bywa różnie. Niestety nie mogę pochwalić się fotkami, gdyż ciężar aparatu fot. zniechęca mnie do targania go ze sobą, na wielokilometrowe przedzieranie się przez chaszcze . Szczególnie latem. Zabieram tylko niezbędne minimum. Dla siebie zdjęcia wykonuję niestety tylko tel. kom. Wygoda, kosztem jakości. Ale ostatniego muszę jednak pokazać, mimo słabej jakości.Chciałbym dodać, że odpłynął w doskonałej formie- głęboka i wartka woda. ] Jest to pstrąg rasy myślenickiej salmo trutta dorothea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Internet - dobra rzecz, a znajomi... , zawsze coś podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Internet - dobra rzecz, a znajomi... , zawsze coś podpowiedzą. Nawet bardzo dobra . Po dokładniejszych oględzinach i przeszukaniu neta i książek cofam to co napisałem wyżej. Raczej jest to jakaś mieszanka z ww pstrągiem. Ale mimo wszystko piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 [ Nawet bardzo dobra . Po dokładniejszych oględzinach i przeszukaniu neta i książek cofam to co napisałem wyżej. Raczej jest to jakaś mieszanka z ww pstrągiem. Ale mimo wszystko piękny. Pablom- to jest normalny potokowiec. Łowiłem takie właśnie linki(zwłaszcza na Podlasiu)- zmienność ubarwienia potokowców jest bardzo duża. Widziałem ryby prawie czarne, brązowe, żółte, srebrne. Z paroma kropkami i z olbrzymią ilością kropek. Z kropką na płetwie tłuszczowej i bez. Rasa myślenicka to dosyć kontrowersyjny pomysł pana Jeleńskiego .Pstrąg śliczny- ja jadę w piątek. Ryby się biorą, w tym roku poziom wód jak i termika na pstrągowych ciekach są optymalne nawet w lecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Piękny, a raczej brak słów dla tak wybarwionego Kropka Kilka lat temu pierwszego kwietnia złapałem kropka jakieś 40cm w Redze, nie miał żadnej czarnej kropki - tylko . . . same czerwone, wstawiam tylko maly fragment jego ubarwienia, gdyby nie świadkowie tego zdarzenia, pewnie wszyscy mogliby przypuszczać, że jest podrasowany w Photoshopie Dodam, że do tej pory nie wiem czy nie byl to jakis mieszaniec ? PozdroOrion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 orion99 mozna jakis choroba ryby fajnie kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Faktycznie, wygląda jak po retuszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Ryba była bardzo wypasiona, pluła kiełżami przy podebraniu,z pewnością chora nie była, raczej podejrzewam jakąś małą mutacje ubarwienia. pozdrorion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Rafał, a masz może całe zdjęcie? w sensie całej ryby? Moze być mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Z wiadomych względów nie wstawiam fotki, jesli chcesz mogę na maila.Zdzwonimy się... orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Omin te procedure i wstaw TO zdiecie tu ...bo jest to wyjatkowe ubarwienie i nie chodzi tu o wymiar ryby ...zapytaj tylko Rade Starszych Adminow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi