Skocz do zawartości

Pstrągi 2009

ŁukaszGD

Rekomendowane odpowiedzi

hmmmmmmmmmmm no to @rognis pozamiatał :D gratulacje! a jeśli można trochę szczegółów to szto eto jemu z pyska wylata? jaki zestaw tego potwora z wody wytaszczył? bo łowisko pewnie zostanie utajnione .... :unsure:

Dzięki!

Rybka złowiona oczywiście w Polsce, ale rzeka pozostanie tajemnicą

Pstrąg ukrywał się na zakręcie (prawie 180 stopni) w głębokiej rynnie. Ryba stała dokładnie pomiędzy zatopionymi zwałkami.

Złowiłem ją na Executora 7cm w nowym kolorze RD.

Kijek 2,3 m, o mocy 12 lb. Plecionka PP 10 lb.

Pstrąg walczył niesamowicie, a po braniu od razu parł pod największą ze zwałek. Dwa razy wyciągałem go spod niej. Później trochę pomłynkował i znowu zaczął chodzić przy dnie. Podciągnąłem go do płytkiego brzegu, gdzie podebrał go mój brat.

@Sebek

Ty szczęśliwy, a ja załamany...

Po 2 minutowej walce straciłem podobną rybę.

Branie nieprawdopodobne, wyskoczył pół metra nad wodę!!!

Już byłem w wodzie, już wyciągałem rękę i nagle widzę jak przynęta wyskakuje z pyska, a pstrągal odpływa spokojnie...

Pięć minut stałem w wodzie i nie wiedziałem co ma zrobić. Mój cały świat upadł... hehehehe :D

Ale nic, wiem gdzie mieszka, następnym razem będzie mój.

Pozdrawiam,

Mat

W imieniu mojego kolegi a raczej jego syna Michała młodego zapaleńca kropków i lipieni zgłaszam fotkę pstrąga 43cm. Kropek został złapany przez Michała na jednej ze śląskich rzeczek i po zmierzeniu oraz wykonaniu fotki wypuszczony. Mam nadzieję, że ta notatka zdopinguje młodego łowcę i zaloguje się na Jerkbait.

Michał gratuluję i czekamy na Twój pierwszy post...

/fotka wykonana tel. kom./

.

post-1149-1348914285,6327_thumb.jpg

Gratulacje. Śląskie rzeczki potrzebują takich wędkarzy, bo ryby jak widać pływają w nich przepiękne. Takie barwy są charakterystyczne dla krystalicznie czystej wody, a w takiej najtrudniej pstrąga podejść i skusić do brania. Dlatego jeszcze raz gratuluję :D

Pzdr

Pit

Tez gratuluje młodemu wedkarzowi. Bardzo ladny ten pstrąg.

Widze ze w Polsce dorasta mlode pokolenie C&R wedkarzy, oby tak dalej i bedzie wiecej takich rybek w rzekach plywac.

Tak jak zapewne to już jest w Niemczech, bo kolega widzę stamtąd klika. Tam zapewne jest już bardzo liczna populacja wędkarzy C&R ( choć bardzie chyba Ci o no kill chodziło) , i może świecić dla nas przykładem. Zapewne na większości for wędkarskich jest dużo galerii w których możemy zobaczyć ryby z fotografowane ( na trawie czy piachu) przez wędkarzy po czym wypuszczone. Może wklej jakieś linki abyśmy mogli zobaczyć. B)

W Niemczech C&R jest zakazane przez prawo... :unsure:

@tomekN

moze i ty przestaniesz wypisywac takie glupoty? wiesz, ze kilku uzytkownikow forum hechtfieber (forum f?r releaser) zostalo podanych przez PETA do prokuratury, za wypuszczanie ryb? wiesz co im za to zrobili? ja wiem

a swoja droga pokaz mi gdzie jest tak napisane (ktore to prawo i ktory paragraf) :D

W Niemczech C&R jest zakazane przez prawo... :unsure:

:unsure:

Chyba nie do końca, skoro na Rugii jest nakaz C&R...

Niedawno ktoś poruszył ten temat i okazuje się, że ten zakaz to swoista nadinterpretacja.

Faktem natomiast jest, że w Niemczech killerów sporo jest, szczególnie jak wyjażdżają zagranice PO ryby :D