Skocz do zawartości

Pstrągi 2009

ŁukaszGD

Rekomendowane odpowiedzi

Woda nieco opadła :D . Na zaporze kurki przykręcili?

Nie wytrzymałem i choć na godzinkę wyskoczyłem pomachać.

Na brzegu sajgon a woda jeszcze na tyle wysoka, że często woderów brakło :angry: i trzeba było tak zygzaczkiem: woda, brzeg, woda, brzeg.

Ryby, po tej wodzie, jeszcze chyba nie doszły do siebie.

Zwykle to młodzież najczęściej się pojawia. Tak było i dzisiaj.

Cztery maluchy, po 22-25 cm + okoń na okrasę. Rybki już fajne, tłuściutkie i kolorki takie czarniawe przybrały.

Dobre i to.

Jezeli nie popada i woda nadal bedzie opadac radze Ci powtorzyc . U nas do konca wrzesnia mamy dopuszczalne lowienie pstragow wiec mamy jeszcze troche dni ...u Was to sa ostatki ...powodzenia :D

Jurku, przez te opady bardzo trudno wstrzelić się w wodę. Kwisa w górnym jej biegu, potrafi przybierać bardzo szybko. Tu wiele zależy od elektryków.

Ale widziałem, że Bóbr bardziej stabilnie toczy swoje wody. Chyba czas zmienić wodę i w sierpniu częściej zaglądać nad tamtą wodę :D .

Witam.

Ogólnie rzecz biorąc, pstrągów łowie sporo. Z wielkością bywa różnie. Niestety nie mogę pochwalić się fotkami, gdyż ciężar aparatu fot. zniechęca mnie do targania go ze sobą, na wielokilometrowe przedzieranie się przez chaszcze . Szczególnie latem. Zabieram tylko niezbędne minimum. Dla siebie zdjęcia wykonuję niestety tylko tel. kom. Wygoda, kosztem jakości.

Ale ostatniego muszę jednak pokazać, mimo słabej jakości.

Chciałbym dodać, że odpłynął w doskonałej formie- głęboka i wartka woda.

.

post-1890-1348914416,9258_thumb.jpg

• Like 1

Witam.

Ogólnie rzecz biorąc, pstrągów łowie sporo. Z wielkością bywa różnie. Niestety nie mogę pochwalić się fotkami, gdyż ciężar aparatu fot. zniechęca mnie do targania go ze sobą, na wielokilometrowe przedzieranie się przez chaszcze . Szczególnie latem. Zabieram tylko niezbędne minimum. Dla siebie zdjęcia wykonuję niestety tylko tel. kom. Wygoda, kosztem jakości.

Ale ostatniego muszę jednak pokazać, mimo słabej jakości.

Chciałbym dodać, że odpłynął w doskonałej formie- głęboka i wartka woda. ]

Jest to pstrąg rasy myślenickiej salmo trutta dorothea

[

Nawet bardzo dobra :mellow: . Po dokładniejszych oględzinach i przeszukaniu neta i książek cofam to co napisałem wyżej. Raczej jest to jakaś mieszanka z ww pstrągiem. Ale mimo wszystko piękny.

Pablom- to jest normalny potokowiec. Łowiłem takie właśnie linki(zwłaszcza na Podlasiu)- zmienność ubarwienia potokowców jest bardzo duża. Widziałem ryby prawie czarne, brązowe, żółte, srebrne. Z paroma kropkami i z olbrzymią ilością kropek. Z kropką na płetwie tłuszczowej i bez.

Rasa myślenicka to dosyć kontrowersyjny pomysł pana Jeleńskiego :D.

Pstrąg śliczny- ja jadę w piątek. Ryby się biorą, w tym roku poziom wód jak i termika na pstrągowych ciekach są optymalne nawet w lecie :mellow:.

Piękny, a raczej brak słów dla tak wybarwionego Kropka :unsure:

Kilka lat temu pierwszego kwietnia :unsure: złapałem kropka jakieś 40cm w Redze, nie miał żadnej czarnej kropki - tylko . . . same czerwone, wstawiam tylko maly fragment jego ubarwienia, gdyby nie świadkowie tego zdarzenia, pewnie wszyscy mogliby przypuszczać, że jest podrasowany w Photoshopie :unsure:

Dodam, że do tej pory nie wiem czy nie byl to jakis mieszaniec ?

Pozdro

Orion B)

post-35-1348914419,2018_thumb.jpg