Skocz do zawartości

Pstrągi 2009

ŁukaszGD

Rekomendowane odpowiedzi

..idę o zakład, że Remek pobił PB :D ...

Cieszę się, że tak we mnie wierzycie :D ale ...oprócz 4 zerwanych woblerów (chciałem z rozpaczy, że pstrągi mnie dzisiaj nie lubiły, obłowić każdą dziurkę w wodzie) nie miałem nawet wyjścia ale cieszę się bo mój kompan wyprawy mi dokopał i pobił swój rekord :D

Pozdrawiam

Remek

P.s.

Niebawem rewanż :D :D

Dzisiaj u nas raczej kiepsko. Dosłownie pojedyncze wyjścia ale jedno zostało zakończone sukcesem i co ważne Friko zaliczył (można powiedzieć mój gość). Generalnie baaardzo miło, cisza, spokój i odpoczynek. Tak jak napisałem straciłem kilka wobków bo próbowałem je wcisnąć wszędzie i ... kończyło się jak się kończyło (niestety miałem dzisiaj jakiś problem z plecionką - niby powerpro ale ... coś mi się wydaje, że trafiłem na jakąś trefną szpulkę). W każdym razie walczymy dalej .. bo pstrągi piszczą tylko ... dzisiaj zrobiły sobie przerwę :(

Pstrąg Friko z dzisiaj.

.

book_001-2.jpg

To Ten Friko co mowil ze nigdy go nie wciagna pstragi :lol: :lol: :lol: ciekawy jestem obecnego zdania ....? A jaka sierscia dumna :lol:

Jurku, już się zapisał do mojej kolejki wyjazdów :D Plany są konkretne :lol: tak więc jestem na dobrej drodze. Najlepsze jest to, że teraz już z wędką castingową :lol: a nie spinningiem. Ostatnio ja musiałem łowić jego spinning bo ... Friko spodobała się moja wędeczka, dzisiaj już był casting. Oczywiście to bez znaczenia bo można i tym i tym ale ... akurat przyjemniej dzisiaj był króciakiem i multikiem.

Mnie to prześladuje pech od czasu pewnej historii z boleniem ... 74 cm .... Coś od tego momentu na minus ale ... mówią, że co siedem lat zmienia się biegun więc pozostało mi jeszcze 5 :D Sławku a Ty ...szykuj się bo porywamy Ciebie :D na rybki. Twoja ósemeczka to prima sorcik. Dzisiaj sporo na nią łowiłem - jej nie straciłem - dla mnie super! Produkuj ją bo warto.

Dzisiaj u nas raczej kiepsko...

To ja bym sobie takie raczej kiepsko życzył co wyjazd... :D

Moje gratulacje...

Liczyliśmy na więcej ale to chyba było związane z postem i wielkimi oczekiwaniami, że będzie się działo. Friko wytaszczył tylko kropokowańca ... ja nawet ogona nie widziałem, tzn. widziałem ale chyba z emocji miałem przewidzenia :lol: Cieszę się jednak, że coś padło na naszej wyprawie bo Friko ze mną był 2 razy i ... trochę się martwiłem, że ponownie zaliczymy zero (poprzednio jednego powyżej 40 cm spiąłem i poza tym pojedyncze wyjścia, brania ale bez wyniku).

Friko miał Lamiglaska IMC781 (zobacz sobie w galerii j.pl - taki z czerwonym wykończeniem) oraz scorpionem 1001. Ja miałem EG Steed + Chronarch 51 MG. Ale ........ nie sugeruj się tym co napisałem. Niekiedy używam delikatniejszych wędek 12, 8lb wszystko w zależności od potencjału wody, używanych przynęt itd.

Remek, nie wiem jaka masz koncepcje na kalendzarz - styczen - wg mnie ta fotka oddaje cała istote tematu. Nie jakies same krajobrazy. Krajobrazy sa w kazdym lepszym kalendarzu z Empiku.

TU jest cos wiecej...ja bym sobie Takiego zimowego Frika ,, powiesił ,, na scianie. Z całym szacunkiem :D

Gdybym chciał kalendarz z pejzarzami, to kupiłbym bajeczne widoki zawodowcow. Pomysl - mamy tyle gatunkow ryb ze co miesiac mozna by było pokazac jedna :D

Friko miał Lamiglaska IMC781 (zobacz sobie w galerii j.pl - taki z czerwonym wykończeniem) oraz scorpionem 1001. Ja miałem EG Steed + Chronarch 51 MG. Ale ........ nie sugeruj się tym co napisałem. Niekiedy używam delikatniejszych wędek 12, 8lb wszystko w zależności od potencjału wody, używanych przynęt itd.

Dziekuje za odpowiedz :D

Remek, nie wiem jaka masz koncepcje na kalendzarz - styczen - wg mnie ta fotka oddaje cała istote tematu. Nie jakies same krajobrazy. Krajobrazy sa w kazdym lepszym kalendarzu z Empiku.

TU jest cos wiecej...ja bym sobie Takiego zimowego Frika ,, powiesił ,, na scianie. Z całym szacunkiem :D

Marcel,

Koncepcja jest jedna i podstawowa - wędkarskie klimaty. Wiadomo co nas kręci. Fajne widoki, wędki i (może przede wszystkim) ryba.

Pozdrawiam

Remek

No cóż, pstrągów nie łowię i nie sądzę żeby to się zmieniło. Jakoś niespecjalnie kręcą mnie te ryby i mówiąc szczerze, nadal nie wiem co ludzie widzą w nich takiego że gotowi są przedzierać się przez najgorszy mandżur albo skakać sobie do gardeł na forum

Ale rewanżyk od Remka chętnie przyjmuję - w każdej chwili - bo bardzo lubię nasze wspólne wędkarskie wyprawy :D w których samo łowienie schodzi zresztą często na dalszy plan.

Ryba jak ryba, żaden okaz przecież, ale dziękuję wszystkim za miłe słowa :D A przede wszystkim Remkowi za wspólną wyprawę i piękne fotki, w których potrafił zatrzymać czas...

Miłośnikom pstrągowania życzę połamania kija w sezonie 2009!

Pozdrawiam