Friko Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 nie wiem o co chodzi z tym czadem ale ta fotka w temacie zdjęcia na styczen to Ci chłopie wyszła akuratna. Nawiązując do wczorajszej rozmowy nie wiem czy by była ciekawsza z drugiej strony, czy jakby jakaś akcja na niej byłą itp. Ona jest taka chłodna jak zimowy dzień dzięki temu że bardziej statyczna moim zdaniem, dobrze oddaje klimat sorki za OT. ps. żeby był wsad merytoryczny do całej tej historii, informacyjnie podaję że ryba została złowiona za zwałką, na tonący wobler 7cm typu minnow w ubarwieniu pstrąga, po wcześniejszym - bezskutecznym - obłowieniu zwałki od strony napływu. Mówiąc obrazowo, jak wpuszczałem pod pień woblera to nie chciał, ja jak rzuciłem na łeb to się odwinął i zagryzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Friko mozesz tu nawijki tworzyc ...Twoja mina na zdieciu mowi wszystko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 he he, no faktycznie - jak się teraz spojrzałem ale wierz mi że chciałem się tylko uśmiechnąć do zdjęcia - jakie to banalne, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Ja bym w skrócie to określił pitu, pitu PS Pitt to przypadkowa zbieżność brzmieniowa i niezamierzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 tak z ciekawości ile miał centów ten pstrążek, bo nigdzie się nie doszukałem? Gratuluję rybki i nie sądziłem, że rzeczki północy są wolne od lodu, bo tu u nas niemal wszystko pomarzło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Friko prosze zebys podal co to za wobler ...dla mnie zawsze jest oczywiste ze podaje wszystkie dane ; dlugosc ryby , C i R , nazwe przynety . okolicznosci polowu .nie prosze o miejsce bo wiemy o co biega ...cieszy mnie gdy moge sie pochwalic chwila szczescia . Czy tu zawsze trzeba sie o TE szczegoly wiekszosc forumowiczow prosic ? .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Może to nie ja powinienem , ale to Salmo minnow 7 tonący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Tak mi sie wydawalo Slawku ze to Minnow koloru pstraga Salmo . Moj ulubieniec . Nie rozumiam tej animowosci .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 ps. żeby był wsad merytoryczny do całej tej historii, informacyjnie podaję że ryba została złowiona za zwałką, na tonący wobler 7cm typu minnow w ubarwieniu pstrąga, po wcześniejszym - bezskutecznym - obłowieniu zwałki od strony napływu. Mówiąc obrazowo, jak wpuszczałem pod pień woblera to nie chciał, ja jak rzuciłem na łeb to się odwinął i zagryzł. czyli rzeczy które wydały mi się najistotniejsze, ale jak potrzebujesz więcej szczegółów, to nie ma sprawy: -wobler firmy Salmo model Minnow 7S w kolorze pstraga (najwieksze znaczenie mial fakt ze przyneta byla tonaca, mialem rowniez wyjscie do wahadlowki malej)- 45cm- C&R - gdyby ryba nie była wypuszczona zdjecie nie zostalo by opublikowane bo naruszałoby regulamin więc oczywiste jest że ryba została wypuszczona Nastepnym razem jak złowie jakas rybe z wysypka postaram się do fotki o wystarczajaco ponury wyraz twarzy oraz wyglad lichy i durnowaty żebyś nie miał wątpliwości że uparcie trwam przy swoich pogladach odnośnie pstragowania - dzieki za zwrocenie uwagi <_< Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Friko,W PhotoShopie da się zrobić i na tym zdjęciu operację plastyczną PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 gratulacje Friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Rewelacja @Friko, Gratuluję przechytrzenia pięknego Potoka W takich warunkach to ciężkie do wykonania,ale co mistrz to mistrz orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 @Friko, wsrod moich znajomych krazy anegdota o tym jak to moj staruszek zabral swojego szwagra w styczniu pierwszy raz na pstragi na Pasleke w latach '90. Sceneria jak na twoim zdjeciu. Papcio poinstruowal wuja gdzie isc i co wrzucic do wody. Spotykaja sie po paru godzinach przy samochodzie. Ojciec na zero. Pyta sie wuja jak wyniki. Ten wyciaga dobrego piedziesiataka z torby i zdegustowany mowi: szczupak to by walczyl... Oczywiscie nie skonczylo sie na tej wyprawie, wuja wciagnal sie w pstragi na calego, ale nigdy juz magicznej 50-tki nie przekroczyl, a kilka ladnych wiosennych ryb potargalo go po krzaczorach. Przepraszam, ze nie na temat, ale przypomnialy mi sie warminskie rzeczki. Takze kolego proponuje nastepne podejscie kwietniu/maju, jak sie potoki troche odpasa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 ..ano nie bo sufixa mam tylko 20lb ... a to by była lekka przesada na pstrągach (przyszli by obrońcy praw pstrąga i oprotestowali zmniejszenie szans na wygraną ryby, albo zaczepu) Jest zaczepka , jest i odpowiedż ..Jest w Twoim wywodzie Remku , mój uprzejmy gospodarzu , logika charakterystyczna dla stylu obowiązującego ostatnio i silnie lansowanego . Ten styl to yuppies łowiący pstrągi ..W roli głównej braid , najlepiej Power Pro , rozmiarami kompatybilny z mono 10 lb , czyni z nas prosto pana stworzenia i mastera holu . Braid panujący i miłosierny . I ekonomizer . Zero niuansów , skuteczność .Miłość skrócona do zaruchać .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Sławku ... pisząc swoje słowa ... żartowałem Podsumowując plecionka, którą kupiłem i założyłem jako nówkę na złotą szpuleczkę była ... dziadowska (pod względem jakości - nawet nie była przyzwoita). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Górna Warta. Pierwszy wypad w nowym sezonie i znowu zero. Nie cierpię zimy - czuję się jak nowicjusz.Może zdradzicie rąbka tajemnicy, czy Wasza taktyka i technika na początku sezonu pstrągowego różni się od tej wiosenno-letniej. Mam na myśli małe i bardzo małe rzeczki. 10.01 byłam na górnej Warcie. Tylko na obrotówki miałem kontakty. 3 ryby do rączki, dwa wyjścia. Ryby stały w najgłąbszych miejscach, na środku dołków, a wychodziły tylko do obrotówki Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 ..Jest zaczepka , jest i odpowiedż ..Jest w Twoim wywodzie Remku , mój uprzejmy gospodarzu , logika charakterystyczna dla stylu obowiązującego ostatnio i silnie lansowanego . Ten styl to yuppies łowiący pstrągi ..W roli głównej braid , najlepiej Power Pro , rozmiarami kompatybilny z mono 10 lb , czyni z nas prosto pana stworzenia i mastera holu . Braid panujący i miłosierny . I ekonomizer . Zero niuansów , skuteczność .Miłość skrócona do zaruchać .. Oh Sławku, pięknie jak zwykle Tylko kilka rzeczy innych - nie PP tylko Stren , nie yuppies tylko misie z nadwagą Może i skrócone do zaruchać ale czy wielka sztuką jest profesjonalnie zostawić laskę na lodzie z prezentem w miejscu naszych zalotów i stwierdzić to taka bicz była ze rady nie dałem?? Teraz są alternatywy, można się przed taką sytuacją zabezpieczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 No no poziom dyskusji zdaje się aspirować do osiągnięć artystyczno lingwistycznych Ale porównania ciekawe, ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 @Friko, gratuluję życiowego kropasa! Do kolejnego spotkania nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Remku , ja też nic innego nie czynię . Nie jest przez chwilę tak śmiertelnie uroczyście . Jestem jak kwintal z okładem łagodności ..Kuba , łagodnością dalej ujedziesz , nawet z takim zimnym stworem . Nie od razu za pióra i trzydzieści sekund jazdy raptem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Nie od razu za pióra i trzydzieści sekund jazdy raptem .. Trochę przesadziłeś Rekord świata jest: 10 seconds, flat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Kuba , łagodnością dalej ujedziesz , nawet z takim zimnym stworem . Nie od razu za pióra i trzydzieści sekund jazdy raptem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Ja w sobotę jednego do ręki ( poniżej wymiaru ) i dwa wyjścia dobrego 50taka... niestety nie skusił się...maybe next time... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Widzę, że zastój w wątku...na lekkie orzeźwienie... nieźle odpasiony (jak na styczeń) ździsiejszy kropek ..Ryba strzeliła na napływie zwałki na obrotówkę... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 piękny!!!!!u mnie dzisiaj jeden 35cm i 40tak spięty pod samymi nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi