Skocz do zawartości

Pstrągi 2009

ŁukaszGD

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem o co chodzi z tym czadem ale ta fotka w temacie zdjęcia na styczen to Ci chłopie wyszła akuratna. Nawiązując do wczorajszej rozmowy nie wiem czy by była ciekawsza z drugiej strony, czy jakby jakaś akcja na niej byłą itp. Ona jest taka chłodna jak zimowy dzień dzięki temu że bardziej statyczna moim zdaniem, dobrze oddaje klimat :D sorki za OT.

ps. żeby był wsad merytoryczny do całej tej historii, informacyjnie podaję że ryba została złowiona za zwałką, na tonący wobler 7cm typu minnow w ubarwieniu pstrąga, po wcześniejszym - bezskutecznym - obłowieniu zwałki od strony napływu. Mówiąc obrazowo, jak wpuszczałem pod pień woblera to nie chciał, ja jak rzuciłem na łeb to się odwinął i zagryzł.

Friko :D prosze zebys podal co to za wobler ...dla mnie zawsze jest oczywiste ze podaje wszystkie dane ; dlugosc ryby , C i R , nazwe przynety . okolicznosci polowu .nie prosze o miejsce bo wiemy o co biega ...cieszy mnie gdy moge sie pochwalic chwila szczescia . Czy tu zawsze trzeba sie o TE szczegoly wiekszosc forumowiczow prosic ? ....

ps. żeby był wsad merytoryczny do całej tej historii, informacyjnie podaję że ryba została złowiona za zwałką, na tonący wobler 7cm typu minnow w ubarwieniu pstrąga, po wcześniejszym - bezskutecznym - obłowieniu zwałki od strony napływu. Mówiąc obrazowo, jak wpuszczałem pod pień woblera to nie chciał, ja jak rzuciłem na łeb to się odwinął i zagryzł.

czyli rzeczy które wydały mi się najistotniejsze, ale jak potrzebujesz więcej szczegółów, to nie ma sprawy:

-wobler firmy Salmo model Minnow 7S w kolorze pstraga (najwieksze znaczenie mial fakt ze przyneta byla tonaca, mialem rowniez wyjscie do wahadlowki malej)

- 45cm

- C&R - gdyby ryba nie była wypuszczona zdjecie nie zostalo by opublikowane bo naruszałoby regulamin więc oczywiste jest że ryba została wypuszczona

Nastepnym razem jak złowie jakas rybe z wysypka postaram się do fotki o wystarczajaco ponury wyraz twarzy oraz wyglad lichy i durnowaty :lol: żebyś nie miał wątpliwości że uparcie trwam przy swoich pogladach odnośnie pstragowania - dzieki za zwrocenie uwagi <_<

Pozdrawiam

@Friko, wsrod moich znajomych krazy anegdota o tym jak to moj staruszek zabral swojego szwagra w styczniu pierwszy raz na pstragi na Pasleke w latach '90. Sceneria jak na twoim zdjeciu. Papcio poinstruowal wuja gdzie isc i co wrzucic do wody. Spotykaja sie po paru godzinach przy samochodzie. Ojciec na zero. Pyta sie wuja jak wyniki. Ten wyciaga dobrego piedziesiataka z torby i zdegustowany mowi: szczupak to by walczyl... :lol:

Oczywiscie nie skonczylo sie na tej wyprawie, wuja wciagnal sie w pstragi na calego, ale nigdy juz magicznej 50-tki nie przekroczyl, a kilka ladnych wiosennych ryb potargalo go po krzaczorach.

Przepraszam, ze nie na temat, ale przypomnialy mi sie warminskie rzeczki. Takze kolego proponuje nastepne podejscie kwietniu/maju, jak sie potoki troche odpasa B)

Pozdrawiam

..ano nie bo sufixa mam tylko 20lb ... a to by była lekka przesada na pstrągach (przyszli by obrońcy praw pstrąga i oprotestowali zmniejszenie szans na wygraną ryby, albo zaczepu)

Jest zaczepka , jest i odpowiedż ..

Jest w Twoim wywodzie Remku , mój uprzejmy gospodarzu , logika charakterystyczna dla stylu obowiązującego ostatnio i silnie lansowanego . Ten styl to yuppies łowiący pstrągi ..

W roli głównej braid , najlepiej Power Pro , rozmiarami kompatybilny z mono 10 lb , czyni z nas prosto pana stworzenia i mastera holu .

Braid panujący i miłosierny . I ekonomizer . Zero niuansów , skuteczność .

Miłość skrócona do zaruchać ..

Górna Warta. Pierwszy wypad w nowym sezonie i znowu zero. Nie cierpię zimy - czuję się jak nowicjusz.

Może zdradzicie rąbka tajemnicy, czy Wasza taktyka i technika na początku sezonu pstrągowego różni się od tej wiosenno-letniej. Mam na myśli małe i bardzo małe rzeczki.

10.01 byłam na górnej Warcie. Tylko na obrotówki miałem kontakty. 3 ryby do rączki, dwa wyjścia. Ryby stały w najgłąbszych miejscach, na środku dołków, a wychodziły tylko do obrotówki

Pzdr

..

Jest zaczepka , jest i odpowiedż ..

Jest w Twoim wywodzie Remku , mój uprzejmy gospodarzu , logika charakterystyczna dla stylu obowiązującego ostatnio i silnie lansowanego . Ten styl to yuppies łowiący pstrągi ..

W roli głównej braid , najlepiej Power Pro , rozmiarami kompatybilny z mono 10 lb , czyni z nas prosto pana stworzenia i mastera holu .

Braid panujący i miłosierny . I ekonomizer . Zero niuansów , skuteczność .

Miłość skrócona do zaruchać ..

Oh Sławku, pięknie jak zwykle :D

Tylko kilka rzeczy innych - nie PP tylko Stren :D , nie yuppies tylko misie z nadwagą :D Może i skrócone do zaruchać ale czy wielka sztuką jest profesjonalnie zostawić laskę na lodzie z prezentem w miejscu naszych zalotów i stwierdzić to taka bicz była ze rady nie dałem?? Teraz są alternatywy, można się przed taką sytuacją zabezpieczyć :mellow:

Remku , ja też nic innego nie czynię . Nie jest przez chwilę tak śmiertelnie uroczyście . Jestem jak kwintal z okładem łagodności ..

Kuba , łagodnością dalej ujedziesz , nawet z takim zimnym stworem . Nie od razu za pióra i trzydzieści sekund jazdy raptem ..