Skocz do zawartości

Pstrągi 2009

ŁukaszGD

Rekomendowane odpowiedzi

@patu po prostu wymiatasz w tym roku :D proszę tylko o odpowiedź na jedno pytanie: co to jest urlop? :unsure:

Może Kolega Patu jeździ ze swoim szefem i w zamian za urlop pokazuje mu pstrągowe miejscówki :lol:

Albo sam jest sobie szefem i wtedy... sytuacja jest taka sama!!! <_<

Gratuluję wspaniałego sezonu, póki co to nic tylko zazdrościć i bić brawo! Pozdrawiam :D

cześć

byłem dzisiaj z kumplem na potokach, trafiliśmy na dobre żerowanie i mieliśmy dużo kontaktów, złowiłem potoka na 39 cm /1 cm i byłaby fotka na forum :angry: / ryba była pięknie ubarwiona i dobrej kondycji, kolega 2 do 30 cm, kolejne dwa mu spadły w trakcie holu, w tym jeden zbliżony do mojego.

pzdr

Grzecho

Witam!

@PATU- faktycznie ładne kropy łowisz,widzę że masz ładną pstrągową wodę u siebie.Jutro śmigam nad Redę zobaczymy co będzie się działo!

Dzisiaj wieczorem temperatura spadła do -5C,rano będzie nie lepiej.ale to nic zobaczymy.

Pozdrawiam! :D

dzięki wszystkim za miłe komentarze...

Red Tag, nie łowię na jednej rzece pstrągowej, ostatnio nawet na 3-ech nowo poznanych... ma upatrzone odcinki i 3mam się utartego schematu... narazie skutkuje ;)

P.S. jutro znów atakuję :lol:

Kurcze jak ja Wam zazdroszczę tych potoków. Ja zaliczyłem już 3 wypady, jednak jak dotąd nawet nie miałem kontaktu z rybą. Jeździłem razem z kolegą, który również nie zaliczył żadnego trącenia przynęty. :angry: 2 razy byliśmy w mróz -4 -3 st. i w ostatni poniedziałek, jak było +2. Trzeba zmienić albo taktykę albo nastawienie, łowiska raczej nie ma szans zmienić :o

Patu, gratuluję pięknych ryb. Naprawdę masz bardzo rybną rzeczkę i niemałe umiejętności. Jest początek sezonu a Ty już tyle ponadczterdziestocentymetrowych pstrągali masz na swym koncie. Respekt i życzę dalszych powodzeń.

cześć

witamy na forum :mellow:

jeśli chodzi o pstrągi to nie załamuj się i dalej próbuj, łowienie ich nie jest, aż tak trudne, ja też nie licząc 1 wypadu w zeszłym roku dopiero zaczynam je łowić

z moich skromnych doświadczeń wynika, iż kluczowe jest podejście do łowiska, gdyż nie złowisz ryby, którą najpierw wypłoszysz, także trzeba się skradać, najlepiej pochylonym, powoli i bez żadnego hałasu, ostatnie metry to już na kolanach, najlepiej nad samą wodą schować się za jakaś przeszkodą, drzewem lub krzakiem, nie zbliżaj się też zbyt blisko do stanowiska ryby, lepiej jest wypuścić pływający wobler kilkanaście metrów z nurtem, potem już powolne prowadzenie przynęty z przystankami i lekkim poszarpywaniem.

Jeśli wszystko zrobisz dobrze na pewno doczekasz się pierwszych brań i ryb.

Mam nadzieję, że wszystkim zwrócisz wolność.

pzdr

Grzecho

Kurcze jak ja Wam zazdroszczę tych potoków. Ja zaliczyłem już 3 wypady, jednak jak dotąd nawet nie miałem kontaktu z rybą. Jeździłem razem z kolegą, który również nie zaliczył żadnego trącenia przynęty. :angry: 2 razy byliśmy w mróz -4 -3 st. i w ostatni poniedziałek, jak było +2. Trzeba zmienić albo taktykę albo nastawienie, łowiska raczej nie ma szans zmienić :o

Patu, gratuluję pięknych ryb. Naprawdę masz bardzo rybną rzeczkę i niemałe umiejętności. Jest początek sezonu a Ty już tyle ponadczterdziestocentymetrowych pstrągali masz na swym koncie. Respekt i życzę dalszych powodzeń.

Nie masz czego zazdrościć. Masz pod nosem bardzo dobre wody pstrągowe. Niestety Podlasie to biegun zimna, a Pomorze Zachodnie jak w przypadku @Patu to jeden z cieplejszych regionów kraju. Jesli pojeździsz nad Supraśl, Sokołdę, Płoskę, Słoję, Łosośną badź Czarną w okresie gdy pogoda odpuści, powinieneś mieć wyniki nie gorsze niż ludzie z innych regionów.