Witam, przyszedł czas na wymianę pływadła na coś większego. Dotychczas używałem do celów spinningowych pontonu pasat 4k, spisywał się dobrze, jednak na dwie osoby trochę ciasnawy. Postanowiliśmy z kumplem, że składamy się na jakiś fajny ponton, bo i tak 99% wypraw wędkarskich odbywa się wspólnie. Przeszukałem już masę tematów i zdecydowany jestem na długość będzie to 360. Myślę, że w dwie osoby spokojnie go zwodujemy a i może jakimś cudem uda się raz na rok samemu, na oku mam dwa pontony:
Pro Marine Forsage 360
Kolibri KM360 D
Porównując te dwa pontony wiem, że są wykonane z podobnego solidnego materiału także są bezpieczne. Dlatego najbardziej zależy nam na komforcie łowienia to jest główny argument decydujący o wyborze Na zdjęciach widzę, że różnią się wymiarami jeśli chodzi o odległość rozsuniętych ławek. Kolibri ma dłuższą szynę pod siedziska, co za tym idzie można je rozsunąć naprawdę szeroko siedzi się w większych odległościach od siebie . Czy w pro Marine mimo bardziej zbliżonych ławek łowi się komfortowo? nie przeszkadzając sobie nawzajem wymachując wędkami? obławiając jedną stronę ?
Co byście wybrali na moim miejscu, chodzi mi o osoby które łowią zawsze z towarzyszem i mają doświadczenie. Czy parametry o których wspominam mają jakiś większy wpływ na wygodę. Dodam, że będziemy tylko i wyłącznie spinningować będą to zaporówki, najczęściej Pilchowice, Mietków, Bukówka. Często z opcją nocowania na pontonie Przed wydaniem paru tyś zł wolę się upewnić, że nie będę żałował liczę na wasze rady.
Pytanie
PiotrekF
Witam, przyszedł czas na wymianę pływadła na coś większego. Dotychczas używałem do celów spinningowych pontonu pasat 4k, spisywał się dobrze, jednak na dwie osoby trochę ciasnawy.
Postanowiliśmy z kumplem, że składamy się na jakiś fajny ponton, bo i tak 99% wypraw wędkarskich odbywa się wspólnie. Przeszukałem już masę tematów i zdecydowany jestem na długość będzie to 360. Myślę, że w dwie osoby spokojnie go zwodujemy a i może jakimś cudem uda się raz na rok samemu, na oku mam dwa pontony:
Pro Marine Forsage 360
Kolibri KM360 D
Porównując te dwa pontony wiem, że są wykonane z podobnego solidnego materiału także są bezpieczne. Dlatego najbardziej zależy nam na komforcie łowienia to jest główny argument decydujący o wyborze
Na zdjęciach widzę, że różnią się wymiarami jeśli chodzi o odległość rozsuniętych ławek. Kolibri ma dłuższą szynę pod siedziska, co za tym idzie można je rozsunąć naprawdę szeroko siedzi się w większych odległościach od siebie . Czy w pro Marine mimo bardziej zbliżonych ławek łowi się komfortowo? nie przeszkadzając sobie nawzajem wymachując wędkami? obławiając jedną stronę ?
Co byście wybrali na moim miejscu, chodzi mi o osoby które łowią zawsze z towarzyszem i mają doświadczenie. Czy parametry o których wspominam mają jakiś większy wpływ na wygodę. Dodam, że będziemy tylko i wyłącznie spinningować będą to zaporówki, najczęściej Pilchowice, Mietków, Bukówka. Często z opcją nocowania na pontonie
Przed wydaniem paru tyś zł wolę się upewnić, że nie będę żałował
liczę na wasze rady. 
Edytowane przez PiotrekFOdnośnik do komentarza
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi