Skocz do zawartości
  • 0

vexilar

januszche

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zapytaj Jackybrowna na forum on ma chyba największe doświadczenie w tej kwestii (obecnie go nie ma ... ale będzie po niedzieli). Z tego co się orientuję Jacek i Zbyszek przestali używać Vexilara i przeszli całkowicie na MarCum LX-5 - uważają, że to obecnie najlepsze urządzenie na rynku (używałem tego pierwszy raz w życiu dwa tygodnie temu u nich na zawodach ale nie chcę się w tym temacie wypowiadać bo nie mam doświadczenia - wiem jak funkcjonuje, potrafię z tego skorzystać ale ... oni są fachowcami pierwszoligowymi więc wolałbym by się sami wypowiedzieli). Dodatkowo pojawiła się inna propozycja z ICE 55 ale z tego co widziałem najrzadziej była wykorzystywany na mistrzostwach w US. Generalnie rządził MarCum i Vexilar.

Pozdrawiam

Remek

http://www.photomaker.pl/images/040.jpg

• 0

Ja to opisze inaczej ....Wiec najpierw sie wierci duzo dzior , potem opuszcza sie kamere i sprawdza gdzie sa ryby ....dopiero jak sie je znajdzie , na kamerze to widac ..wtedy Vexilar lub MarCum ustawiamy i lowimy . Kamera pokazuje ze ryby sa . Vwexilar , MarCum pokazuje przynete i jak ryba do niej startuje . Obecnie lowienie na zawodach bez kamery to samo eliminacja . Wiem ze firma Lowrence tez zaprojektowala swoja sonde na lod . Tez mysle ze warto poczekac na Jacka bo dla niego to chleb powszedni :mellow:

• 0

Jurku,

Flashery też pokazują ryby. Tak jak wspomniałeś wierci się dziury i ... lata z flasherami od jednej do drugiej i sprawdza czy są ryby - jeśli są to ... zatrzymują się w dziurze i łowią. Kamery używali tylko w pre fishingu by sprawdzić - jaki to typ struktury np. kamienie, tarlisko itd. czy w danych strukturach są ryby. Później to już tylko flasher'y.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Kiciunu :mellow: ...mieli kiedys taki przypadek ...badali flasherami i nic ...okazalo sie ze dopiero opuszczenie kamery ktora przebila sie przez dywan roslin pokazalo im dopiero ukryte ryby . Przed nimi tez wedkarze badali ten teren i dywan z roslin wszystkich zmylil ....sadzili ze dno i nic nie ma . Jacek mi mowil ze jak opuscili kamere i crappie im zaczely zagladac w wizier to malo zawalu nie dostali a Zbynio chcial plaster Jackowi przylepic zeby nikt nie wybadal ze ucieszony strasznie :lol:

• 0

Witam wszystkich. Tak bo chyba zapomniałem się przywitać jak dopisałem się do forum, za co przepraszam Embarassed

Ostatnio tj. w sobotę i niedzielę miałem okazję połowić przy użyciu Vexilara (FL-18) i jestem pod wielkim wrażeniem.

Sprawdzaliśmy i faktycznie przez lód również chwyta co się dzieje na dnie.

Co prawda prawdziwych garbasów nie było, ale FL doskonale pokazuje co się dzieje na dnie i czy są ryby. Po podniesieniu mormyszki doskonale widać jak ryba podpływa i oczywiście zaraz było branie. Jak nic się nie działo na dnie to nie było sensu dalej w tej dziurze łowić.

Pozdro

• 0

Jak ktoś jest zainteresowany bardziej wizualnym instruktarzem odnosnie Vexilara i chce zobaczyć jak na prawdę to działa to polecam wizytę na http://icefishingtoday.com/

Sa tam 4 półgodzinne filmiki pokazujące łowienie Bluegilli, Crappie, okoni i Walleye przy użyciu właśnie Vexilara.

Hostem zajmuje się Tom Zenanko (Sales Manager Vexilara).

Filmy były emitowane w Stanach w publ. telewizji i sieciach kablowych.

Życzę miłego oglądania.

Krzysiek

• 0

Daj spokój z instrukcją. Nie ma. Kiedyś przerabiałem temat.

Ja obejrzałem kilka filmików z flasherami na YouTube,

Następnie godzina zabawy w przeręblu aby zobaczyć co i jak i koniec.

Tam nie ma żadnej filozofii. Ustawiasz zakres głębokości i czułość. Ewentualnie powiększenie fragmentu od dna.

A w tym zestawie co chcesz kupić masz płytę z filmami i instrukcję ma angielsku.

Google translator i też się da.

Edytowane przez Pietruk