Skocz do zawartości

Troć 2009

Arek Gdańsk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Nad Parsętą, kompletna porażka :wacko: , na odcinku Poczernino-Wrzosowo,

kompletne bezrybie, nikt z wielu napotkanych wędkarzy nie miał kontaktu z rybą, jedyna ryba padła poniżej mostu we Wrzosowie, to srebrniaczek taki ok 65cm. Straszne tłumy w tym roku :huh: , ale walczymy do niedzieli B)

Witam wszystkich.01.01.2009 Obrabiałem odcinek Redy od mostu szpitalnego do komina elektrociepłowni,złowiłem jedną 50-dziesiatke,na woblera,i jeden gosciu dzwignał 65cm ito na tyle.02.01.2009 odcinek od jazu ciechocinku do Rekowa Dolnego ,zimno -6C bez brań u mnie ,ktoś wyciągnoł 65cm i to by było na tyle.Słyszałem że 01.01.2009 na tym odcinku padł łosoś 9kg,tęczak 4.5kg i troche 50-siatek.Pozdrawiam :D

Dzisiejsza Drwęca: tłumy, tłumy, tłumy, kra, nawisy lodowe, moja kąpiel po kolana, troćka 65cm kolegi i kogoś obok 46 cm. :o

No i spotkanie kilku znajomych w tym z Forum, co najbardziej cieszy :mellow:

Robert, mnie spotkanie kogoś z forum też zawsze cieszy :mellow:

Kolega z Płocka złowił tą troćkę w tym samym miejscu, w którym mnie wcześniej spadła - może to ta sama :unsure:

Pozd.

Gratulacje !

Mam pytanie odnośnie woblerów. Otóż w pierwszych dniach sezonu prawie wszyscy wędkarze mają na końcu zestawu wobka w kolorach fluo, potocznie zwanego 'oczojeba'. Czy łowiliście na woblery w naturalnych kolorach np. potok. Jeżeli tak, to z jakim wynikiem ?

Pozdrawiam :D

Dzisiejsza Drwęca: tłumy, tłumy, tłumy, kra, nawisy lodowe, moja kąpiel po kolana, troćka 65cm kolegi i kogoś obok 46 cm. :o

No i spotkanie kilku znajomych w tym z Forum, co najbardziej cieszy :mellow:

Robert, mnie spotkanie kogoś z forum też zawsze cieszy :mellow:

Kolega z Płocka złowił tą troćkę w tym samym miejscu, w którym mnie wcześniej spadła - może to ta sama :unsure:

Pozd.

Mariusz, może i ta sama, nie wiem?

Wzięła mu na wahadło tuż pod krawędzią ludu na drugim brzegu. Zaraz po tym jak wpadła do wody, nawet nie zdążył poprowadzić przynęty. :D

@Szymel dzieki za dokładne informacje,bo jak widać że po przekazywanych informacjach ryby przybieraja na wadze.Byłem równiez 4.01.2009 na redzie odcinek Reda Pieleszewo koledze zeszła 70-siątka a ja złowiłem potoka 31cm,dalej pływa sobie w redzie,obie ryby wzieły na 6cm dynamiki w koloże oranż.pozdrawiam! :mellow:

Gratulacje !

Mam pytanie odnośnie woblerów. Otóż w pierwszych dniach sezonu prawie wszyscy wędkarze mają na końcu zestawu wobka w kolorach fluo, potocznie zwanego 'oczojeba'. Czy łowiliście na woblery w naturalnych kolorach np. potok. Jeżeli tak, to z jakim wynikiem ?

Pozdrawiam :D

Osobiście łowię tylko woblerami w naturalnych kolorach, nie raz jeden kolor bardziej wyeksponuje ale fluo nigdy nie używam. Moi koledzy również i efekty mamy bardzo dobre. Może i na pierwsze 3 dni ostre kolory są prowokujące , moim zdaniem później bardziej płoszą niż kuszą.

01.01.2009 zameldowałem się na Wierzycy k/Gniewa.

Wędkarzy raczej mało, ryb także. Troci padło chyba tylko, a może aż 5 szt. Moja była chyba największa - 48 cm. Ze względów oczywistych fotki nie mogę zamieścić. Czyli rozpoczęcie udane!

Następne wyjazdy na próżno - lód!

Rzeka Reda - 79cm. Wzięła na woblera własnej produkcji :D

EDIT: zdjęcie zostalo usuniętę gdyż ryba została zabrana z łowiska ( zgodnie z regulaminem obowiązującym na portalu mogą być przedstawiane tylko zdjęcia ryb ktore zostały wypuszczone ). Przy okazji gratuluję @Szymelowi pierwszej ryby ale również, a może przede wszystkim uczciwości w wyjaśnieniu sprawy na priv :D Friko