Qowax001 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) 2 na worma , jedno na prawą stronę korby , dwa pod szpule i knob na dwóch łożyskach. Bez kombinowania zbytniego poza dobraniem ośki z "dziurką" na tulejke. Oczywiście te na osi są mało istotne ale zato bardzo fajne szpulki można dopasować i w dodatku leciutkie a korbek z knobami na dwóch łożyskach jest cała gama do sklepu lecieć znajlmego i przymierzac Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Lukasz toz to prawie Turka z tego Emblema zrobisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzetet Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Polak potrafi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Na worma za tulejki teflonowe trzeba mocno kombinowac, czy da rade dobrac pasujace wymiarami lozyska? Prawa strone korby mam juz podparta lozyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 W Emblemie Z ........z prawej strony jest nominalnie lozysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Ale iks i tedeski nie mają....ogólnie o emblemowatych mowa...i nie wiem jakim cudem ale zia też wszystkie mialem z tulejkami z prawej strony więc chyba łożyska tam brak... Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 A widziales wielkosc Emblema 3000 w porownaniu z 3500? To nie jest jak 2500 do 3000 Nie mam nic do Emblema, to bardzo dobre krecioly. Jednak nie pasuje mi do kija ani masowo ani wielkosciowo. Tak się składa, że zdarza mi się z Piotrkiem od czasu do czasu połowić Różnica...niewielka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Tak się składa, że zdarza mi się z Piotrkiem od czasu do czasu połowić Różnica...niewielka.w sumie to różnica jest taka że Piotrka na bogato przesmarowany i "w sumie nówka" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zreszta gdyby dzisiaj ryby braly tak jak na Mazurach 30 lat temu, to Delfiny I SZKLANE GERMINY byłby cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 2 na worma , jedno na prawą stronę korby , dwa pod szpule i knob na dwóch łożyskach. Bez kombinowania zbytniego poza dobraniem ośki z "dziurką" na tulejke. Oczywiście te na osi są mało istotne ale zato bardzo fajne szpulki można dopasować i w dodatku leciutkie a korbek z knobami na dwóch łożyskach jest cała gama do sklepu lecieć znajlmego i przymierzac Na worma na gore juz rozkminilem. Pomierzylem tulejke teflonowa i powinno tam wejsc lozysko o wymiarach 6x3x2.5. Nie wykombinowalem co zrobic z dolem worma, bo tam jest taka wykombinowana tulejka teflonowa, z nacieciem, w ktore wsuwa sie blaszka blokujaca wysuniecie sie worma z korpusu. Jedna czesc (gorna) tej tulejki to tez wymiar 6x3x2.5, ale dolna czesc (siedzaca w korpusie) to juz bedzie chyba 7x3x2.5. I nie za bardzo wiem, jak to zrobic, bo pomiedzy nie wsuwac sie jeszcze musi ta blaszka blokujaca. Podpowiedz cos Prawa strone korby mam podparta oryginalnie (Z-ka). Knob mam tez lozyskowany oryginalnie. Podpowiedz jeszcze od jakiego modelu mozna podmienic oske, zeby moc dopasowac inne szpule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Ja na worma z tyłu dawałem 2 łożyska , tulejke w gniazdo (home made by distal) 2 cieniutkie podkładki pomiędzy łożyska blaszkowa podkładkę na tył łożyska w korpusie i blaszkę z wkrecikiem do zablokowania czyli wszystko "prawie" jak w tureckich maszynach ale widziałem też inne fajne rozwiazania knob ma łożysko ale ja pisałem o zmianie całej korbki na amelinium bez szybkiego składania, ladnie pasi od takiego fajnego taniego spro i też jest t knob lub inny fajny wynalazek Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Łukasz, myślę, że mój bardziej pachnie nowością Bezsprzecznie zostaw Emblema! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 ja pisałem o zmianie całej korbki na amelinium bez szybkiego składania, ladnie pasi od takiego fajnego taniego spro i też jest t knob lub inny fajny wynalazek Tjaa, ale po co, nie słyszałem aby składane, oryginalne, korbki łapały luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Tjaa, ale po co, nie słyszałem aby składane, oryginalne, korbki łapały luztjaaa, a ja nie napisałem że łapią luz bo że nie łapią wiem, ale np taka ameliniowa sreberkowana jest lżejsza 2 razy , nie oblazi z farby i można stosować fajne knoby na 2 łożyskach co np przy td ss daje super wygląd i przy wielkościach 300/3500 spory komfort względem fabrycznego t knoba który niedomaga pod ciezszymi zadaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 A, jak tak, to spooooko... Po postach @Żbika widać, że jak się nie łowi to zaczyna się kombinowanie.Jak kiedyś na początku sezonu sandaczowego złamałem jedną przelotkę to nowa do Nowego Roku na izolce świetnie radę dawała. @Żbiku, sorrki za offa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) No niestety nie łowię... Mam sezon niestety wycięty z powodów zawodowo-rodzininnych (natłok pracy, przeprowadzka, małe dziecko, marudząca żoną, wkurzający pies...) Może najwcześniej na jesień coś się czasowo zwolni. A jak się człowiekowi nudzi i nie może poświęcać się hobby nad wodą, to zaczyna kombinować w domu... Zastanawiam się, kiedy zacznę zarzucać kijami z balkonu, sprawdzając ich "nośność"... Edytowane 27 Czerwca 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi