tpe Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Myślę, że te maszynki Fujicośtam można sobie spokojnie odpuścić. W ubiegłym roku kupiłem w BPS dla kolegi tego Shimano: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/product/standard -item.jsp?_DARGS=/cabelas/en/common/catalog/item-link.jsp_A& amp;_DAV=MainCatcat20166-cat20333-cat20333&id=0050298122 502a&navCount=2&podId=0050298&parentId=cat20333& amp;masterpathid=&navAction=push&catalogCode=IJ& rid=&parentType=index&indexId=cat601233&hasJS=tr ueFajny, aluminiowy, idealnie układa plecionkę, wytrzymał rok spinningowania w oceanie i myślę, że wytrzyma kilka następnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 może TD Tierra? Lepiej sobie odpuścić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 No to moze tak: 1.Fujitsu z Aledrogo zdecydowanie won2.Shimano won3.Ten Quantum za 170$ bedzie bardzo podobny do Catalysta za 120$ (nie wiem ile teraz dokladnie)4.A jak ja bym sobie mial kupowac to bym kupil Caldie Krotki komentarz:To sa oczywiscie moje spostrzezenia, wynikajace z moich doswiadczen. Jest mozliwosc, ze ktos mial inne doswiadczenia a w zwiazku z tym ma inne spostrzezenia. Ja doszedlem do takich j.w.W zwiazku z tym nie ma obowiazku sie zgadzac. <_< Takie watki przewijaja sie czesto i maja najczesciej taki czynnik wspolny, ze wybierajacy zanim napisze post ma juz wybrany sprzet, na forum szuka potwierdzenia.Dlatego nie wiem, czy byl sens sie odzywac... ...no ale zawsze istnieje niezerowa szansa, ze byl... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ciekawy jestem czy akurat taki model CALDIA KIX 3000 z tego linku co zapodał @Gumofilc jest produkowany na rynek europejski??,czy raczej dostępny tylko w Japonii.Bo te u nas sprzedawane w sklepie to raczej nie zachwycają wytrzymałością.Z roku na rok asortyment kołowrotków nie powala na kalana,wręcz przeciwnie,więcej jest wędkarzy rozczarowanych swoim zakupem,warto o tym pisać na forum i nie ukrywać że po kilku wypadach nad wodą okazało się ze kopiliśmy bubel,zaoszczędzi to nam wszystkim rozczarowań i wyrzucaniu pieniążków w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Suchy, Ten patyk wydaje mi się idealny pod sandacza (gumy z opadu) - ja bym przykręcił do niego Penna Slammera - do sandaczowej orki w rozmiarze 360. W cenie, którą podałeś sprzedawany ostatnio przez forumowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 za te pieniadze kupisz dwa ryobi excia MX jeden 3000 a drugi 4000 i oblecisz nimi wszystko od A do Z dziwnym przypadkiem spelniaja nastepujace warunki: - bezawaryjność- napewno waga nie wieksza niż 350 gr- dobre układanie plecionki i żyłki- dobrze było by żeby w komplecie była zapasowa szpula- dobrze działajacy hamulec (tzn. nie zacinający się)- kompletny brak luzów... ma być dobrze spasowany ...w tym przypadku dostaniesz narzedzie wykonane lepiej niz adekwatnie w stosunku do ceny- ha no i kolor mooże być srebny, czarny, biały lub zielony- i ma być nowy!! nie chce używanego...- Cena do 500 zł plus bonus w postaci konstrukcji full metal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Hmm... A jakby tak Starego Poczciwego Zaubera 300 podpiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 ja mam do takiego kija Zaubera 4000 i pp 15lb , zestaw funkcjonuje jak trzeba. I faktycznie za Ryobi cena to gdzieś 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktos Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ja polecam spro mówisz że czerwony mi też się nie podoba ale go kupiłem mimo koloru i jestem z niego bardzo zadowolony... główka 40g i nic się nie dzieje mówię o modelu 10300. a ryobi zauber to wg mnie prawie to samo tylko zauber ma o jedno łoż mniej... jedyna wada to że nieraz redzik nawija pletke(13lb PP)... Ale jak masz więcej kasy to może daiwa exceler plus? nie jest czerwona... a co do kręciołów 2500 to nie lubię bo mają zazwyczaj więkrzą pojemnośc szpuli a mniejszą średnice czyli bliżej się rzuca a trzeba sie bawić z podkładami żeby żyłka była prawie na równo z krawędzią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ale jak masz więcej kasy to może daiwa exceler plus? nie jest czerwona... Ręce precz od tego młynka,oto jeden przykład: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=48613& amp; Ps. Miałem Excelera 3000 wersja amerykańska,po dwóch miesiącach użytkowania nie bylem nim zachwycony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ja mam pytanie innego rodzaju @Suchy, po co wybierac kolowrotek do konkretnej wedki, skoro sie ja wlasnie sprzedaje? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Taka sytłacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ja równiez katuje red arctica od 2 sezonów i jestem zadowolony ,pomijajac szum łozyska na rolce , ale ostatnio miałem okazje spróbować przez kilka dni Okume VS FD 30, którego posiadaczem jest kolega i jestem pod sporym wrażeniem , nie wiem jak z żywotnościa tego młynka ale wydaje sie być solidny a co do pracy nie ma sie czego przyczepić a wręcz odwrotnie . Ponad to po przecenie np tu : http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/okuma-vs-g5-a17-p314 -k1477.html mozna go zanabyc za ok 400 pln co wydaje sie być kuszące (wcześnie kosztował 500). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi