Skocz do zawartości

...:::Krecioł pod spining:::....

Suchy498

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że te maszynki Fujicośtam można sobie spokojnie odpuścić. W ubiegłym roku kupiłem w BPS dla kolegi tego Shimano: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/product/standard -item.jsp?_DARGS=/cabelas/en/common/catalog/item-link.jsp_A& amp;_DAV=MainCatcat20166-cat20333-cat20333&id=0050298122 502a&navCount=2&podId=0050298&parentId=cat20333& amp;masterpathid=&navAction=push&catalogCode=IJ& rid=&parentType=index&indexId=cat601233&hasJS=tr ue

Fajny, aluminiowy, idealnie układa plecionkę, wytrzymał rok spinningowania w oceanie i myślę, że wytrzyma kilka następnych.

No to moze tak:

1.Fujitsu z Aledrogo zdecydowanie won

2.Shimano won

3.Ten Quantum za 170$ bedzie bardzo podobny do Catalysta za 120$ (nie wiem ile teraz dokladnie)

4.A jak ja bym sobie mial kupowac to bym kupil Caldie

Krotki komentarz:

To sa oczywiscie moje spostrzezenia, wynikajace z moich doswiadczen. Jest mozliwosc, ze ktos mial inne doswiadczenia a w zwiazku z tym ma inne spostrzezenia. Ja doszedlem do takich j.w.

W zwiazku z tym nie ma obowiazku sie zgadzac. <_<

Takie watki przewijaja sie czesto i maja najczesciej taki czynnik wspolny, ze wybierajacy zanim napisze post ma juz wybrany sprzet, na forum szuka potwierdzenia.

Dlatego nie wiem, czy byl sens sie odzywac... :D ...no ale zawsze istnieje niezerowa szansa, ze byl... B)

Gumo

Ciekawy jestem czy akurat taki model CALDIA KIX 3000 z tego linku co zapodał @Gumofilc jest produkowany na rynek europejski??,czy raczej dostępny tylko w Japonii.Bo te u nas sprzedawane w sklepie to raczej nie zachwycają wytrzymałością.Z roku na rok asortyment kołowrotków nie powala na kalana,wręcz przeciwnie,więcej jest wędkarzy rozczarowanych swoim zakupem,warto o tym pisać na forum i nie ukrywać że po kilku wypadach nad wodą okazało się ze kopiliśmy bubel,zaoszczędzi to nam wszystkim rozczarowań i wyrzucaniu pieniążków w błoto.

za te pieniadze kupisz dwa ryobi excia MX jeden 3000 a drugi 4000 i oblecisz nimi wszystko od A do Z :D

dziwnym przypadkiem spelniaja nastepujace warunki:

- bezawaryjność

- napewno waga nie wieksza niż 350 gr

- dobre układanie plecionki i żyłki

- dobrze było by żeby w komplecie była zapasowa szpula

- dobrze działajacy hamulec (tzn. nie zacinający się)

- kompletny brak luzów... ma być dobrze spasowany ...

w tym przypadku dostaniesz narzedzie wykonane lepiej niz adekwatnie w stosunku do ceny

- ha no i kolor mooże być srebny, czarny, biały lub zielony

- i ma być nowy!! nie chce używanego...

- Cena do 500 zł :unsure:

plus bonus w postaci konstrukcji full metal :D

Ja polecam spro mówisz że czerwony mi też się nie podoba ale go kupiłem mimo koloru i jestem z niego bardzo zadowolony... główka 40g i nic się nie dzieje mówię o modelu 10300. a ryobi zauber to wg mnie prawie to samo tylko zauber ma o jedno łoż mniej... jedyna wada to że nieraz redzik nawija pletke(13lb PP)... Ale jak masz więcej kasy to może daiwa exceler plus? nie jest czerwona...:D a co do kręciołów 2500 to nie lubię bo mają zazwyczaj więkrzą pojemnośc szpuli a mniejszą średnice czyli bliżej się rzuca a trzeba sie bawić z podkładami żeby żyłka była prawie na równo z krawędzią....

Ale jak masz więcej kasy to może daiwa exceler plus? nie jest czerwona...:D

Ręce precz od tego młynka,oto jeden przykład:

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=48613& amp;

Ps.

Miałem Excelera 3000 wersja amerykańska,po dwóch miesiącach użytkowania nie bylem nim zachwycony.

Ja równiez katuje red arctica od 2 sezonów i jestem zadowolony ,pomijajac szum łozyska na rolce , ale ostatnio miałem okazje spróbować przez kilka dni Okume VS FD 30, którego posiadaczem jest kolega i jestem pod sporym wrażeniem , nie wiem jak z żywotnościa tego młynka ale wydaje sie być solidny a co do pracy nie ma sie czego przyczepić a wręcz odwrotnie . Ponad to po przecenie np tu : http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/okuma-vs-g5-a17-p314 -k1477.html mozna go zanabyc za ok 400 pln co wydaje sie być kuszące (wcześnie kosztował 500). :unsure: