Maynard Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 W odpowiedzi na pytanie - nijak W odpowiedzi na zdjęcie - gratuluję, ładny garb.Możesz dorzucić trzy słowa o okolicznościach połowu? Jak żerowały i czy było ich więcej? Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 W odpowiedzi na pytanie - brały nijak pojedyńczo paczkowane na troka. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Dzięki. Mam nadzieję jeszcze w marcu wejść w sezon Pozdrawiam i pozrywania troków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Mucha rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Sobotni pasiaczek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Gratulacje dla wszystkich łowców, piekne te okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 @maniek - ładny, taki okrągły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 brzuch ma jak karp już się nie mogę doczekać łowienia takich masowo na pewną tajną prawie spinningową technikę wymyśloną przez mojego tatę oby tylko brały tak jak rok temu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 brzuch ma jak karp już się nie mogę doczekać łowienia takich masowo na pewną tajną prawie spinningową technikę wymyśloną przez mojego tatę oby tylko brały tak jak rok temu.. Jaką tam tajną?? Sami swoi!! <_< Więc wal jak na spowiedzi albo priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 okrągła... okrągła bo ikrą nabita... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 hehe:) jak ją opiszę to zaraz się okaże, że wszyscy tak łowią więc może wcale nic nowego mój nauczyciel wędkarstwa nie odkrył jakiś czas temu gdy tata był na rybach rozerwał mu się biały paproch na którego łapał okonki, zostały mu same główki jigowe i to rozmiaru 4/0 podniósł darń od trawy, wykopał kilka niedużych białych (bo ziemnych) czerwonych robaków nałożył je na tego jiga zostawiając frendzle i zaczął tym rzucać, okazało się ze to strzał w dziesiątke a gdy potem zaczął udoskonalać tą technikę zobaczył, że najlepszym sposobem jest ciche podejście pod jakiś dołek, bądź miejsce gdzie stada okoni stoją na rzece (rzeka szerokości 12m z dość sporym uciągiem) i na wędeczkę 2,70 wrzucać tego jiga w dołek, i tylko lekko poszarpywać przynętą co kilka sekund;) później okazało się że im większy rozmiar jiga tym bardziej eliminuje się mniejsze sztuki. w końcu z rzeki w której nigdy nie było okonia okazało się ze jest go mnóstwo na dodatek sztuki po 70deko to bardzo częste przypadki:) tylko poprostu nie brały na paproszki, żywca i inne techniki które wszyscy tam stosują i tak od kwietnia do listopada łowił ich mnóstwo i ciągle bił swoje rekordy:) tak go to wciagneło ze zrezygnował ze wszystkich innych technik jakimi łowił najśmieszniejsze było gdy mnie zapalonego szczupakowca próbował tej techniki nauczyć i ja pierwszego dnia nauki nie mogłęm złapać nic mimo ze on obok łapał okonie.. tyle że ja złapałem na tego robaka wtedy 3 szczupaki;)i tak okazało się, że rzeka jest pełna pięknych ryb tylko nikt nie potrafił ich złapać dalej widzę na tej rzece okoniarzy z paprochami którzy idą z miejsca na miejsce i nic im nie bierze:) a mój tata klęka sobie nad brzegiem i śmieje się pod nosem;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 proszę niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale wydaje mi się że w Polsce obowiązuje zakaz spinningowania na przynęty naturalne... chyba że coś się zmieniło w tym względzie Bo jeśli się nie zmieniło, to zdaje się że jesteście z ojcem kłusownikami niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 a to spinning czy poprostu wrzucenie haczyka z robakiem do wody bez spławika? bo przeciez ja tego nie rzucam i nie ciągne;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 I teraz chyba czas na dyskusję, czy to JUŻ spinning czy JESZCZE gruntówka(wędrująca)...hm...jak ktoś będzie uparty to każdy sposób i metoda będzie dla niego JESZCZE....... edit.żebym nie został mylnie zrozumiany....NIE pochwalam łamania przepisów(to jasne), ani też takiego naciągania na siłę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 myślę, że liczy się to, że wszystkie ryby wracają do wody w dobrym stanie.. a metoda jak dla mnie bardziej przypomna hmm sam nie wiem co (poprostu wpuszczenie robaków 20cm nad dnem prostopadle do szczytówki wędki połączone z lekkim drganiem takim samym jak poruszenie spławikówki w celu zauważenia przynęty) Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Z tego co wiem RAPR też chyba mówi co nieco na temat łowienia poprzez pionowe podnoszenie i opuszczanie z wyjątkiem łowienia pod lodem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 @karuzo27 Załóż do tego spławik i względem RAPR jesteś w porządku, a kto wie, czy na skuteczności nie zyskasz.I wierzę, że sztuczną przynętą da się taki zestaw i tak żerujące okonie obsłużyć.W ogóle myślę, że jakiś rig z wormem, kogucik... za żywym robactwem nie przepadam, to kombinuję @maniek gratulacje, ładny bąbel Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Mały offtop: w USA jest taka metoda, float & fly - polega to na tym ze do wędki spławikowej przywiazuje się... małą sztuczną muchę. Jak jest fala, spławik unosi się w góre i w dół, w raz z nim drga w toni wodnej sztuczna mucha. Czyli odwrotna sytuacja do opisywanej tutaj - i kto wie, czy nie byłaby to bardzo skuteczna metoda na nasze okonie @karuzojak wszystkie wracają do wody, to rzeczywiście najważniejsze natomiast w przypdaku kontaktu z PSR, może to nie wystarczyć zaryzykowałbym twierdzenie. @Zanderix to tam gdzie we dwóch ostatni raz łowiliśmy razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiczeek Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Sobotni pasiaczek Marcin, to zdjęcie jest nieprofesjonalne! Odwrócona płetwa piersiowa daje do myślenia, co się potem z rybką stało... Poza tym skąd mamy wiedzieć, że jest skierowana głową w stroną wiadomego miasta na półw. Arabskim. I najważniejsze na fotce nie wygląda na trzy razy większą niż jest... Poza tym bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 @FrikoTak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 @Zanderix A co ty masz na czapeczce ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 @Singor_thsNo jak to co muche potargówke skręconą pod bacznym okiem @Sandacza :)/ wydaje się być fartowną Na następne ryby wpinam muszkie wściekły rastaman / to ta skręcona ze wszystkiego oczojebnego co tam Łukasz miał w pudełku PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Dzis po chorobie w koncu wyskoczylem nad wode i oto efekt Pasiata mama 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio0 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Łooooo, piękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Brawo brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi