teethar Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Witam Panowie, jakie możecie polecić przypony plecione? Czy warto brać różne kolory tych przyponów (czy faktycznie przezroczyste dają pełno refleksów które płoszą szczególnie lipienia?) ? Czy poza przyponem plecionym należy jeszcze dać długi odcinek dodatkowych żyłek żeby nie płoszyć ryb? Zapraszam do wymiany poglądów jako że zbliża się pełnia sezonu na suchą muszkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 WitamZ powodzeniem do suchej używałem przyponów Orvisa - złego słowa nie powiem. Trwały, b dobrze spleciony, dobrze układał się na wodzie, posłużył kilka sezonów nim... nie trafił do nowego właściciela i kto wie, czy jeszcze nie służy http://www.flyhouse.pl/pl/kupuj/przypony-plecione Trochę drogi ale na pewno wart polecenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Ja kręcę samodzielnie na futrynie drzwi mojej łazienki wiertarką Nie do zajechania, miękkie, kolory jakie chcę i po kompletnej taniości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 alek - masz jakiś film jak to robisz? albo jakiś stepbystep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Mam jeden orvisa i jeden "pleciony / skręcany" przez mojego kolegę, różnica w jakości pomijalna. Widziałem też gdzieś linki oraz "stepy" jak zrobić urządzenie do skręcania, gdzieś na polskojęzycznych stronkach. Deska, gwoździe, jakiś zaczep do skręcania - prosto i chyba skutecznie. Sam nie znalazłem czasu żeby sprawdzić ale postaram się odkopać linki i wrzucę.tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 alek - masz jakiś film jak to robisz? albo jakiś stepbystep?Tu jest dobry filmik instruktażowy:https://www.youtube.com/watch?v=xpgM8aTHosk Robię według tej samej zasady, ale zamiast na poziomej desce, rozpinam wątek na kołkach powtykanych w otwory w drewnianej futrynie drzwi łazienki Zrobiłem taką prowizorkę kupę czasu temu i nie bardzo miałem do tej pory czas i chęci robić dechę i maszynkę do kręcenia wiertarą. Prowizorki jak zwykle są najtrwalsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 a jak zrobiłeś to urządzenie do wiertarki? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Podjął by się ktoś zrobić mi 3 szt takich przyponów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 jak uda mi się coś takiego zbudować to mogę w ramach ćwiczeń Ci wykonać trzy sztuki. ale nie obiecuję, bo to taki optymistyczny plan. A z żyłek też da się tym kręcić? A ma ktoś jeszcze stepik jak robić np. z nici jedwabnych? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Ja kręcę trochę "na piechotę", tzn. nie posługuję się taką maszynką do kręcenia, tylko po nawinięciu żyłki na kołeczki ściągam ją z nich i zostawiam tylko jeden gruby koniec na kołku (najcieńszy fragment jest wtedy po środku). Rozprostowuję, skręcam wiertarą aż skróci się o około 10% po czym składam na pół, wieszam na haczyku z obciążeniem i pozwalam się rozkręcić samoczynnie. Zarabiam pętelki szydłem z zapinką i po krzyku 10 minut i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 alek, litości. na chłopski rozum Proszę;-) może zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Linków o których myślałem niestety już chyba nie znajdę, zasada mnie więcej była taka sama jak na wklejonym.tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 alek, litości. na chłopski rozum Proszę;-) może zdjęcie?Kurka, postaram się, bo dziś będę kręcić dla kolegi z innego forum, ale najpierw muszę w chałupie posprzątać, coby bajzlu na fotkach nie było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi