Skocz do zawartości

SUM?????

eos88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie. Podpowie ktoś co,gdzie, kiedy ,jak,  na suma :) a dokładniej chodzi mi o porę dnia jaką wybrać by złowić ten okaz naszych wód, chodzi mi też o przynętę spiningową guma czy wobler, a może na cięzko go szybciej się złowi? jeśli tak to na jaka przynętę byście polecili i podstawowe pytanie GDZIE GO ZNALEŹĆ(szukać)  Pozdrawiam 

Uruchom przeglądarkę, użyj "szukaj" lub spytaj wujka Google... wciśnij Enter... Gdy zgromadzisz informacje - skompletuj sprzęt... zawróć! na rondzie drugi wyjazd - wróć do sklepu po przynęty... gdy nadejdzie pierwszy lipca - weź wędki... udaj się do samochodu... skręć w prawo... kierunek "Duża Rzeka", po 200m skręć w lewo, czwarta główka na północny-zachód od kamiennej opaski... zawróć... zapomniałeś zapytać o WIELE RÓWNIE ISTOTNYCH RZECZY? itd. itp...

Edytowane przez Jano
  • Like 7

Słuchaj Jano nie jestem tu po to bo nie mam co z czasem zrobić, bo mi się nudzi , tylko po to by się czegoś dowiedzieć o tym wspaniałym hobby jakim jest wędkowanie Dowiedzieć się od zawodowców, ludzi którzy mają za sobą bagaż doświadczeń . Napisałem pierwszy raz na tym forum ale tacy jak  właśnie TY zniechęcają nowicjuszy do dalszego korzystania . Gdybym chciał się czegoś dowiedzieć z Google to bym tu nie pisał logiczne tak? no dla mnie tak nie wiem jak dla Ciebie. Więc na przyszłość jeżeli chcesz w ten sposób pomagać kiedy ktoś o pomoc prosi, to nie pomagaj bo sam sobie zaszkodzisz. Jak już wiesz to jest forum i bardzo dużo ludzi je czyta. Pozdrawiam

• Like 1

Szanowny Michale vel eos88, litości...

Na tak zadane pytania najtrafniejszymi odpowiedziami będą:

- gdzie go znaleźć -> w wodzie

- pora dnia -> w zasadzie każda, ale czasami jedna jest lepsza od innej...

- guma czy wobler -> i jedno i drugie, ale chyba najłatwiej będzie Ci na... rosówkę

A teraz poważnie... nie oczekuj, że na tak zadane pytanie nagle ludzie, którzy poświęcili wiele lat swojego życia na mozolne próby świadomego złowienia suma, nagle otworzą się przed Tobą i w jednym zdaniu dadzą Tobie 100% przepis.

Zadaj sobie nieco trudu i poczytaj forum, a jak już wyczaisz o czym się tutaj dyskutuje to o wiele łatwiej się tutaj odnajdziesz... Witaj na forum jerkbait.pl!

• Like 2

eos88, a może zrobimy odwrotnie, powiedz nam o czym myślałeś, o jakim sprzęcie, o jakich przynętach, o miejscówce, o porze dnia czy też pogodzie, a my powiemy czy dobrze myślałeś.

Wyszukiwanie w google jest zbyt szerokie, ale na pewno jesteś na dobrym forum i możesz się wiele dowiedzieć.

Wyobraź sobie, że forum to taka gruba książka, w której już znajduje się odpowiedź na Twoje pytanie. Teraz musisz znaleźć czas, żeby odszukać tego co szukasz. Mario powiedział Ci o istnieniu wyszukiwarki - skorzystaj z niej. Jeżeli coś nie było opisane na forum to wtedy będziemy się wszyscy wspólnie zastanawiać. Nie marudź, że zniechęcamy nowych naszą postawą. My nie chcemy tutaj leni, którzy przychodzą na gotowe i mówią "daj, powiedz mi, znajdź mi" tylko takich, którzy dadzą też coś od siebie. Rozumiem, że się niecierpliwisz, ale masz trochę czasu do 1go lipca więc czytaj, duuuużo czytaj. Zakładam, że znajdziesz też odpowiedzi na pytania, których jeszcze nie zadałeś.

Pozdrawiam.

• Like 6