zuraw16 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Planuję wyjazd do Danii w okolice Kopenhagi.Szukałem informacjii w internecie na temat pozwoleń itd, ale nie mogę znaleźć żadnych aktualnych.Wiem że są dwa rodzaje pozwoleń ale nie wiem czym się różnią.Interesuje mnie głównie łowienie z brzegu w morzu i w jeziorach nie wymagających dodatkowych opłat.Czytałem gdzieś że łowienie z brzegu w morzu nie wymaga żadnych zezwoleń choć nie chce mi się w to wierzyć.Może ktoś z Was ma informacje na ten temat,gdzie wykupić licencję,wykaz wód bez dodatkowych zezwoleń i jakiś tatmejszy RAPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Na caly rok oplata na wody slotkie i morze w Dani kosztuje ok.38 euro .....choć trzeba się dowiadywać dużo wod jest klubowa lub prywatna tam obowiazuja inne zasady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Zwykle pomoga Ci w biurach turystycznych czy na poczcie... Nie pamietam juz detali, ale bylem dwa razy w okolicach Ebeltoft i Silkeborg i nie bylo nigdy z tym problemow... Oprucz tej podstawowej karty "oficjalnej", upowazniajacej do polowu w morzu oraz wodach panstwowych (nie wiem, czy takie wogole na srodladziu sa), potrzebujesz zezwolenie od gospodarza wody.Nie ryzykowalbym bez - mialem raz kontrole na stosunkowym bezludziu, lowiac z pontonu 300 m od wybrzeza Kattegat-u. Widzialem, ze podplyneli do jakiejs jednostki widocznej na horyzoncie, w oka mgnieniu byli juz u mnie... po kontroli poplyneli dalej i zaczeli wyciagac jedna nieoznaczona siec po drugiej z zatoczki, w ktorej lowilem... Edytowane 27 Czerwca 2014 przez yacaré Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Raczej będę łowił tylko w morzu z brzegu,więc wystarczy do tego tylko ta podstawowa licencja tak?Czy są w przepisach jakieś miejsca nadmorskie w których nie można łowić? Edytowane 27 Czerwca 2014 przez zuraw16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Czy próbował ktoś łowić trocie w innych miejscach niż Fyn, Bornholm czy Mon? Słyszałem, że Limfjorden oddzielający Środkową i Północną Jutlandię jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) Slyszalem ,ze oplaty na wody baltyckie sa tylko w Polsce.Nie zauwazylem,ze odnioslem sie do troche starych wpisow Edytowane 6 Lutego 2017 przez Darek64 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi