Skocz do zawartości

Nasze ryby castingowe w 2009r

rolek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Przeczytałem-ŚWIETNY ARTYKUŁ!!!A na{tzw.catch & Release} to Mi tu nie wjeżdżaj bo nie dość że Moje ryby w 100% wracają do wody,to często wykupuje je za kasę na jabola od miejscowych a często nie są to proste rozmowy.

@aptekarz

mi chodzi o twoje zdjecia a nie o C&R ... dla przykladu:

aptekarz

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=17900&private=0

patu

http://img223.imageshack.us/img223/6828/jasiu.png

teraz zrozumiales?

A Twoje fotki niby jakie z tym biednym klonkiem na 30cm i też w wodzie.Ja łowie ryby a Ty po prostu solidarnie się przypieprzyłeś.Są i tacy którym się fotki Moje podobają,a tym którym się nie podobają to mogą nie patrzeć.Forum to nie tylko Ty Pitt i garstka Tobie podobnych.Dzisiaj ok. 15sztuk 40-60cm :huh:

@aptekarz

niejako, ze nie zaprezentowalem przykladu twoich zjec z rybami w wodzie, tylko te lepsze krajobrazowo (wiesz, na tej zapierajacej dech w piersi szmacie albo wkomponowanych w panorame trawnika) twoj argument jest nie na miejscu, poza tym brakuje ci pewnego zrozumienia moich intencji, ze nie liczy sie tylko ilosc, ale przede wszytkim jakosc ...

nie chcesz posluchac, nikt ciebie nie zmusza :D

co mnie (niestety w tym przypadku nie dziwi) jest fakt, ze ja wcale nie kwestionuje wielkosci zlapanych przez ciebie ryb (w przeciwienstwie do ciebie) tylo forme ich prezentacji (dotyczy to takze kolegi piatras, ktory takze prezentuje wspaniale ryby w sposob podobny do ciebie ... niegodny okazu!

my, w redakcji, bardzo cieszym sie z faktu, ze prezentujesz duze klenie i jazie ... ale rob to estetycznie (sam pisales, ze masz ze soba statyw, wiec w czym tkwi problem?)

@szpiegu

mamy az nad to przykladow, jak zrobic sobie samemu dobre zdjecie, nie tylko patryk nam to regularnie udowadnia

Pitt tego nie zrozumie bo łowi przy dobrych układach na rok tyle co Ja w tydzień.Pitt fotki nie są na trawniku tylko na trawie przy wodzie a to różnica znacząca.Co do kwestionowania Twoich zdjęć no wiesz trudno tego nie robić nie dość że marne to narybku.Dlaczego akurat takie są Moje fotki to już tłumaczyłem i nie zamierzam więcej tego robić.Tak jak wcześniej wspomniałem są tacy którym się nie podobają i Ja też się do nich zaliczam bo wolałbym mieć takie na których Mnie widać z rybą ale warunki na to nie pozwalają.Są też tacy którym się podobają.łapiesz Pitt.

moje ryby to jakieś 90% samotne wyprawy jak miałbym nosić ze sobą do tego lustrzanke i statyw i się ustawiać i do tego samowyzwalacz to bym chyba padł, z tego co mi się wydaje to patu sam nie pływa i fotkę ktoś mu robił

No i tu się zgodzę z kolegą,chociaż jeden co to rozumie nie bał się odezwać.

aptekarz i ja potwierdze ze ryby lowisz na prawde fantadtyczne tylko powiedz mi czym roznia sie kolejne Twoje fotki miedzy soba? kątem pochylenia kolejnych ryb względem trawy?? tak pewnie mi zaraz powiesz ze ja tez nie lowie ryb i dlatego si eczepiam. człowieku troche powagi. gdyby zbrać wszystkie Twoje fotki to nagle by sie okazalo ze mozna wyroznic dwa typy fotek. na szmacie i bez niej. innych nie ma... wiemy juz, że potrafisz lowić ryby i nikt tego nie kwestionuje. Chodzi o samą prezentacje tego co lowisz...

aptekarz i ja potwierdze ze ryby lowisz na prawde fantadtyczne tylko powiedz mi czym roznia sie kolejne Twoje fotki miedzy soba? kątem pochylenia kolejnych ryb względem trawy?? tak pewnie mi zaraz powiesz ze ja tez nie lowie ryb i dlatego si eczepiam. człowieku troche powagi. gdyby zbrać wszystkie Twoje fotki to nagle by sie okazalo ze mozna wyroznic dwa typy fotek. na szmacie i bez niej. innych nie ma... wiemy juz, że potrafisz lowić ryby i nikt tego nie kwestionuje. Chodzi o samą prezentacje tego co lowisz...

To że nie łowisz ryb i się czepiasz to już sam powiedziałeś.Mnie to nie interesuje czy ty ryby łowisz czy też nie.Strasznie się wam spodobała ta szmata,zwłaszcza samo określenie.To że potrafię łowić ryby to wiem sam.Spróbuję coś zmienić z tymi fotkami w przyszłości.Nie żeby to była jakaś skrucha,ale już dość się uśmiałem z mało wybrednych tekstów.

To że nie łowisz ryb i się czepiasz to już sam powiedziałeś.Mnie to nie interesuje czy ty ryby łowisz czy też nie.Strasznie się wam spodobała ta szmata,zwłaszcza samo określenie.To że potrafię łowić ryby to wiem sam.Spróbuję coś zmienić z tymi fotkami w przyszłości.Nie żeby to była jakaś skrucha,ale już dość się uśmiałem z mało wybrednych tekstów.

Aptekarz, musisz bardzo uważać bowiem wprowadziłem kiedyś zasadę, z której się?nie wycofam - dyskusje z moderatorami na temat podjętych przez nich decyzji są kończone dość szybko w postaci blokowania konta. To moderatorzy, kształtują (w jakimś sensie) to forum. Oczywiście nie zapominam tutaj o naszych użytkownikach, którzy mają bardzo dużo do powiedzenia (bardzo chętnie każdego wysłucham) jednak jeśli moderator zadziała pozostaje się tylko do tego dostosować.

Pozdrawiam

Remek

I tu dla mnie zaczyna się problem: co jest lepsze? rybka na rece łowcy - szybko po złowieniu, czy rybka utrzymywana w łowisku na haku, żeby zrobić dobre zdjęcie?

Czy zdajecie sobie sprawę, że Wasze zdjęcia są wspaniałe?, a krytyka jest tylko małością nieudaczników dobrej fotografii i beznadzieją łowców?

I tu dla mnie zaczyna się problem: co jest lepsze? rybka na rece łowcy - szybko po złowieniu, czy rybka utrzymywana w łowisku na haku, żeby zrobić dobre zdjęcie?

Czy zdajecie sobie sprawę, że Wasze zdjęcia są wspaniałe?, a krytyka jest tylko małością nieudaczników dobrej fotografii i beznadzieją łowców?

Kryst Ja mam aparat na szyi i pykam fotkę nie zastanawiając się czy ona wyjdzie dobrze czy też nie dobrze.Dobro ryby dla Mnie liczy się ponad wszystko{stąd krytykowane fotki na szmacie a nie na kamieniach np.},więc bez obaw.Po za tym Kryst piękna wypowiedż ale tak zamieszałeś że nie wiem czy Mnie ganisz czy chwalisz. :D

@kryst, oczywiście nie możemy sprowadzać wędkarstwa do fotografii, znaczy się wędkować tylko dlatego aby zrobić fotkę. Każdy przecież traktuje swoje hobby jako wewnętrzny relaks który przynosi nam samym dużo przyjemnośći.

Niemniej jednak dobra fotografia jest według mnie nieodłącznym elementem naszej pasji, żadne słowa nie oddadzą emocji i klimatu które może przekazać fotografia prezentowana naszym przyjaciołom.

Tomek,

Akurat w Twoim przypadku nie mam żadnych wątpliwości, ale... czy wędkujemy po to żeby zrobić dobrą fotkę? Nikogo nie krytykuję, autorów, ani komentatorów, ale myśle sobie, że wędkarstwo to .... niech każdy sam sobie dopisze....

Kryst wędkarstwo to Mój sposób na życie a w wolnych chwilach od wędkarstwa pomoc zwierzakom{psy,koty,konie}takie powołanie,może odkupienie za liczne grzechy młodości nie wiem jakoś tak samo przyszło.foty robię cienkie,ale naprawdę szkoda Mi czasu i ryby na ustawianie się do fotki są Mi potrzebne dla orientacji z datą z opisem co na co i kiedy itd.dla Mnie.

Panowie, wydaje mi się, że zdjęcia APTEKARZA są celowo robione na jednolitym tle (woda, szmata, trawa) żeby nie pokazywały znaków charakterystycznych łowiska i samego wędkarza. Temu samemu służy maskowanie przynęty na zdjęciach. Chce się pochwalić, to zrozumiałe bo ryby ładne ale nie bardzo może inaczej, bo mu zadepczą miejsca. Takie smutne czasy..