MIGOTKA Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Humminbird 999 vs Lowrance( właśnie ) tylko ktore?Nadszedł czas na zmiane telewizorka i nie wiem co mam wybrać Podoba mi sie Humminbird 999hd si. Ale czy to będzie dobry wybór? A moze lepiej jednak iść w Lowrance?Ma ktoś może 999 si żeby napisać pare słów o nim? A jeszcze jak by miał odniesienie do podobnego modelu konkurencji ? Widzi też mi sie Lowrance hds 7 touchCeny zbliżone choć trochę inny sposób obsługi.I jeszcze mam zagadkę. Czy 999 si z USa będzie miał ten zafajdany geofencing? Jak by ktoś coś ............ To ja dzin dzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Lowrance nie ma nic w ofercie co może konkurować z 999 czy z 998. Seria touch to jakaś pomyłka. Dotykowy ekran nie idzie w parze ani z otwartym pokładem łodzi ani z SI który używa ciemnego tła - coś by mnie trafiło z popalcowanym ekranem. Mimo nieco gorszego wykonania Humminbirdy w tej klasie biją Lowrance na łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 999 nie wnosi praktycznie nic nowego dla posiadaczy w PL. dlatego proponuję zainteresować się 998 z Kanady, która jest teraz w doskonałej cenie (wersja International=system metryczny, brak problemów z GPS i menu PL) http://www.gpscentral.ca/products/humminbird/998chdsicombo.html dotykowym wyświetlaczom z obecnych Lowarance mówię nie, jak i wielu użytkowników w USA, którym padły ps. echa z USA będą miały blokady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Z 999 jest o tyle wygodniej, że antena GPS jest wewnętrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Lowrance nie ma nic w ofercie co może konkurować z 999 czy z 998. Seria touch to jakaś pomyłka. Dotykowy ekran nie idzie w parze ani z otwartym pokładem łodzi ani z SI który używa ciemnego tła - coś by mnie trafiło z popalcowanym ekranem. Mimo nieco gorszego wykonania Humminbirdy w tej klasie biją Lowrance na łeb.A Ty miales kontakt z takim Lowrancem bo to co piszesz swiadczy o tym że nie. Mam taka siódemkę i katowalem ja w tym roku przez 10 dni w Norwegii na odkrytej lodzi zabryzgana slona woda . Ekran po mimo mokrych dloni spisywal sie znakomicie. A SI kolego ma do wyboru rozne tla wiec nie siej tu zamieszania. Marek nie zaznaczyles że interesuja Cię opinie praktykow . Edytowane 30 Czerwca 2014 przez jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Kolega szybko wyciąga błędne wnioski. Woda nie jest przeszkodą dla ekranu dotykowego, nie zaprzeczam. Natomiast mazanie mokrym paluchem po ekanie echa, musi dawać naprawdę imponujące grafiki. A jak jeszcze woda słona to dopiero efekt Ja, morky ekran mojego 998 czyszcze szmatką w 5 sekund. Ale ma mażę go tłustym paluchem, który prze sekundą zmieniał przynętę, grzebał w silniku czy trzymał kabanocha na drugie śniadanie. A co do kolorów to jest ich wiele: niebieski z czarnym, żółty z czarnym... Edytowane 30 Czerwca 2014 przez immortal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arturo1201 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Nie wiem czy to dobre porównanie ale ja miałem Lowrance HDS 8 i wymieniłem na humminbirda 998 i uważam że humminbird jest lepszy. Oczywicie proszę nie mysleć że to są duże różnice. Ale jakos Humminbird i bardziej podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 HB vs Lowrance, to odwieczna batalia jak Canon vs Nikon Obsługa nowych Touch jest genialna i intuicyjna, jednak echa zawodności wyświetlaczy mnie odrzuciły oraz ogromny przetwornik skanowania bocznego i konieczność instalacji dodatkowego przetwornika do skanowania "klasycznym" stożkiem sam użytkuję HB jednak wg mnie obraz SS jest minimalnie bardziej czytelny niż SI, a obrazowanie 55/200 jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MIGOTKA
Humminbird 999 vs Lowrance( właśnie ) tylko ktore?
Nadszedł czas na zmiane telewizorka i nie wiem co mam wybrać Podoba mi sie Humminbird 999hd si. Ale czy to będzie dobry wybór?
A moze lepiej jednak iść w Lowrance?
Ma ktoś może 999 si żeby napisać pare słów o nim? A jeszcze jak by miał odniesienie do podobnego modelu konkurencji ?
Widzi też mi sie Lowrance hds 7 touch
Ceny zbliżone choć trochę inny sposób obsługi.
I jeszcze mam zagadkę. Czy 999 si z USa będzie miał ten zafajdany geofencing?
Jak by ktoś coś ............ To ja dzin dzin
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi