Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird 999 vs Lowrance...

MIGOTKA

Pytanie

Humminbird 999 vs Lowrance( właśnie ) tylko ktore?

Nadszedł czas na zmiane  telewizorka i nie wiem co mam wybrać  Podoba mi sie Humminbird 999hd si. Ale czy to będzie dobry wybór?

A moze lepiej jednak iść w Lowrance?

Ma ktoś może 999 si żeby napisać pare słów o nim? A jeszcze jak by miał odniesienie do  podobnego modelu konkurencji ?

Widzi też mi sie Lowrance hds 7 touch

Ceny zbliżone choć trochę inny sposób obsługi.

I jeszcze mam zagadkę. Czy 999 si z USa będzie miał ten zafajdany geofencing?

Jak by ktoś coś ............ To ja dzin dzin

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Lowrance nie ma nic w ofercie co może konkurować z 999 czy z 998. Seria touch to jakaś pomyłka. Dotykowy ekran nie idzie w parze ani z otwartym pokładem łodzi ani z SI który używa ciemnego tła - coś by mnie trafiło z popalcowanym ekranem.

Mimo nieco gorszego wykonania Humminbirdy w tej klasie biją Lowrance na łeb.

• 0

999 nie wnosi praktycznie nic nowego dla posiadaczy w PL. dlatego proponuję zainteresować się 998 z Kanady, która jest teraz w doskonałej cenie (wersja International=system metryczny, brak problemów z GPS i menu PL)

http://www.gpscentral.ca/products/humminbird/998chdsicombo.html

dotykowym wyświetlaczom z obecnych Lowarance mówię nie, jak i wielu użytkowników w USA, którym padły

ps. echa z USA będą miały blokady

• 0

Lowrance nie ma nic w ofercie co może konkurować z 999 czy z 998. Seria touch to jakaś pomyłka. Dotykowy ekran nie idzie w parze ani z otwartym pokładem łodzi ani z SI który używa ciemnego tła - coś by mnie trafiło z popalcowanym ekranem.

Mimo nieco gorszego wykonania Humminbirdy w tej klasie biją Lowrance na łeb.

A Ty miales kontakt z takim Lowrancem bo to co piszesz swiadczy o tym że nie. Mam taka siódemkę i katowalem ja w tym roku przez 10 dni w Norwegii na odkrytej lodzi zabryzgana slona woda . Ekran po mimo mokrych dloni spisywal sie znakomicie. A SI kolego ma do wyboru rozne tla wiec nie siej tu zamieszania.

Marek nie zaznaczyles że interesuja Cię opinie praktykow .

Edytowane przez jans

• 0

Kolega szybko wyciąga błędne wnioski.

Woda nie jest przeszkodą dla ekranu dotykowego, nie zaprzeczam. Natomiast mazanie mokrym paluchem po ekanie echa, musi dawać naprawdę imponujące grafiki. A jak jeszcze woda słona to dopiero efekt :)

Ja, morky ekran mojego 998 czyszcze szmatką w 5 sekund. Ale ma mażę go tłustym paluchem, który prze sekundą zmieniał przynętę, grzebał w silniku czy trzymał kabanocha na drugie śniadanie.

A co do kolorów to jest ich wiele: niebieski z czarnym, żółty z czarnym...

Edytowane przez immortal

• 0

HB vs Lowrance, to odwieczna batalia jak Canon vs Nikon :)

Obsługa nowych Touch jest genialna i intuicyjna, jednak echa zawodności wyświetlaczy mnie odrzuciły oraz ogromny przetwornik skanowania bocznego i konieczność instalacji dodatkowego przetwornika do skanowania "klasycznym" stożkiem

sam użytkuję HB jednak wg mnie obraz SS jest minimalnie bardziej czytelny niż SI, a obrazowanie 55/200 jeszcze bardziej