popper Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 A ja mam tylko jednego T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Panowie, długo by pisać. Pstągi faktycznie różne ale że chude to nie całkiem prawda.Tamtejsze pstrągi mają inne proporcje, duże łby, ogromniaste paszcze, duże płetwy. Fakt ,że nie były może maksymalnie spasione, ale to w jednych rzekach po powodziowej wodzie a winnych prawdopodobnie z powodu upałów.Ryby brały lepiej na południu, im bardziej posuwaliśmy się na północ tym cieplejsze rzeki i mniej aktywne ryby.Choć jak udaliśmy się na odległą górską rzekę z zimną wodą było eldorado.Próbowałęm na suchą muchę,ale niestety brania miałem tylko na nimfę. Bigos złowił parę na suchacza tzw.czernobyl fly. Były też brania na cykadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Ten byl bardzo chudy ... Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Roztrzaskałem szczenkę o klawiaturę .Piękne klimaty, piękne ryby - jednym słowem RAJ... P.S. Szkoda, że nie osiągalny u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Sory za szczeke.Podobno w Bosni mozna tak polowic - calkiem niedaleko Raj jest osiagalny, ale trzeba 30 godzin posiedziec na tylku w samolocie...Troche boli i nie tylko glowa.. A potem pospacerowac pare dni po gorach... I jest szansa ,ze taki jak na focie otworzy pysk i wezmie muche.Spinning jest znacznie wydajniejsza metoda.Tego samego dnia spartaczylem duzo wiekszego...W zwiazku z tym musze sie pofatygowac raz jeszcze w to miejsce w przyszlym roku i go odlowic :)Nie sadze zeby sie gdzies daleko ,,rozplynal'' od swojej mety.Zreszta, takich ryb ponad 7 dych jest tam w niektorych rewirach calkiem sporo i mozna polowic.Przyklad z jednego dnia:72 cm (sucha),70 cm(nimfa),70 cm(Salmo Minnow 7cm), 69 cm (sucha) i jakies tam mniejsze szescdziesiataki.Ryby sa , ale trzeba sie dobrze wbic w mete i lowic zupelnie inaczej jak to robimy w Europie - mowie o flyfishingu.Na spinning kazdy dobry spinningista da rade.A krajobraz w jakim sie to wszystko dzieje jest ...Brak slow-patrzysz i szczypiesz sie w reke, bo wszytsko wyglada nierealnie...Skladam fotony do relacji i na dniach powinienem skonczyc.Musze poczekac na plyty od chlopakow.Dam znac jak bedzie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Ryba miazdzyciel.GRATULUJE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 @Bigos - niezłe rybkiJednak coś w tej NZ jeszcze się ostało a tak tutaj narzekali ludzie że nie warto To co warto czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 można prosić więcej zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Bardzo ładne jest to ostatnie zdjęcie. Takie okładkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Zreszta, takich ryb ponad 7 dych jest tam w niektorych rewirach calkiem sporo i mozna polowic.Przyklad z jednego dnia:72 cm (sucha),70 cm(nimfa),70 cm(Salmo Minnow 7cm), 69 cm (sucha) i jakies tam mniejsze szescdziesiataki. Brzmi nieźle... Nie dziwne, że 60-taki nie robią większego wrażenia. Mariusz tuż po powrocie miał sporo wątpliwości, czy wogóle jest sens chodzić za pstrągiem w polandowie. Całe życie można nie trafić na rybę powyżej 60 centów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Kiedyś już pisałem że żeby połowić ładne ryby trzeba jechać w miejsca gdzie ludzie rzadko bywają. Co z tego że w Polsce tworzy się odcinki nokill jak dziennie przwalają się tabuny ludzi i ryby są kłute od maleńkości i jak osiągną godziwe rozmiary są bardzo trudne do złowienia. Takie nasze realia i w Polsce duża ryba to ślepy traf lub ciężka praca. Czekam na moment kiedy też pojadę w takie miejsce mając świadomość że ryby rzadko, albo wogóle nie miały styczności z człowiekiem i mimo że na pewno nie są też łatwe do złowienie to łowić z taką świadomością jest dużo lepiej.Pstrąg Bigosa piękny, z takimi proporcjami chyba jeszcze nie widziałem.pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 ehhhh...marzenia czekamy na mega fotorelację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 marzenia trzeba realizować, w tym roku Słowenia, ale do NZ na pewno polecę, jak Bóg da zdrowie:) Tylko teraz Mariusz na ryby to Cię nie wyciągnę, u nas takie kabany jak na lekarstwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Siłowy hol i rybka na brzegu Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Super klimaty-świetne fotki- ech tylko pozazdrościć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Panowie, a powiedzcie - jak najtaniej dostać się na wyspę. ? Czytałem, że najtaniej (ok 5tys. w obie strony) można polecieć z Londynu, a jak wiadomo do UK można dolecieć za 500-1000 zł w obie strony. czy jest jakieś lepsze połączenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Świetne foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Pafek, tak jak piszesz. Im wcześniej wykupisz bilet, tym taniej.Niestety ostatnio linie lotnicze podnoszą znowu ceny-paliwo wgórę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Jak by ktoś chciał obejrzec, to dzieki Piotkowi sa juz dostępne trzy krótkie filmiki na YT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Fajne klimaty Zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Po obejrzeniu filmików odechciało mi się już jeździć na nasze potoki ...Marzenie każdego pstrągarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Rewelacja, czułem się tak jakbym był tam z Wami Obejrzałem jednym tchem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Niepotrzebnie otwierałem ten wątek. Miałem jechać jutro na pstrągi w nowe rewiry i teraz już mi się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 PIEKNE!piekne i jeszcze raz piekne! Super krajobrazy, fantastyczne pstragi, muzyczka mila dla ucha, dobry montaz.Akcja jak @bigos lowi tego pstraga w krysztalowej wodzie i go podbiera - MISTRZ.A bieg przelajowy po plyciznie - ARCY MISTRZ Gratulacje dla czlonkow wyprawy, a szczegolne dla @Pepe za material filmowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi