saw Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Rafał, przemalowałbyś napisy na abu i by zaczęło kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) Kurde no i znowu jestem inny... bo ani ryoga ani steez mnie nie kręci A bo Ty już dorosły jesteś, inni chcą się jeszcze nacieszyć dzieciństwem;p A co, a co Cię kręci:)? Mnie co jakiś czas coś innego "kręci" + ta chęć posiadania, pomacania chociaż... Edytowane 4 Lipca 2014 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Remas kusi mnie jednak ta szpulka sv, wiem że można ją dokupić osobno ale to chyba nie najlepsze rozwiązanie skoro jest już komplet fabryczny. 66cm to jest za mało, nie wiem jak cienką linką łowicie, w jaki sposób i jak ciężkimi przynętami ale przy cienkich linkach np. duela 20lb i główka 17 a czasem 20g na wodzie 2-3m po podbiciu nie ma opcji wybrania luzu na czas, łowienie staje się mocno chaotyczne i histeryczne Edi Okej dziękuję za wszelkie uwagi. Zamówiłem jednak 100shl, 7.1 no i nie będziesz musiał zmieniać korbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Ale z SV duzo latwiej sie rzuca, szczegolnie z takimi umiejetnosciami jak moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Nadal jednak kusi mnie ta szpulka sv tylko akurat w jp angler jej nie mieli. Ciekaw jestem jaka jest rzeczywista różnica w stosunku do standardowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Tego nie wiem jaka różnica ale ja w swoim steezie na razie mam wymienione łożyskana boca berings cierwone i lata z niego wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Rafał, przemalowałbyś napisy na abu i by zaczęło kręcić slawek problem w tym, że ja mialem pluton, lowilem kilkanascie dni steezem, łowiłem RYOGA i jakoś tak.. w miejscu ryogi wolalbym sobie kupic dwie luny i jeszcze by moze na tunnowana szpulkę do luny 103 wystarczylo... Poki co najczesciej i najchetniej uzywam Shimano calais 201a. i w niedalekiej przyszlosci na celowniku jest jeszcze abu revo LT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Rafał mam abu revo LT i jest miodzinno. Wymieniłem łożyska na h. studio i ze szpulą fabryczną (6gr) kropkuje i smużę.ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 No właśnie chce nieco wspomóc mojego morruma ZX 1601 IV CB + AVAIL. bo coś czuję, że z mojego super multi travela można wycisnąc jeszcze wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Remik, powiem Ci ze Aurorka zostaje u mnie na dozywocie.. LTZ AE 74 Pozbywasz sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Czarnuszek w świat już poszedł bo kolejny projekt w drodze a już wszystkie świnki skarbniczki swojej córce zabiłem:@ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Jutro testy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 O, będzie Pan zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Jutro testy! Pochwal się jak poszło... Potrzebuję informacji - czym różnią się w budowie po za przełożeniem Steez 103HL, Steez 100SHL i Steez SV. Ma ktoś wiedzę? Nie chodzi o szpulki, korby. Interesuje mnie moc przekładni, hamulec rzutowy, hamulec walki. Czy są różnice w materiale wykonania? Dzięki za ewentualne odpowiedzi w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) w SH masz przekładnie z twardszego materiału "marine bronze, a special aluminum bronze with high torque strength and high durability (which is used for the propeller shafts of boats) as the material for the master gear" przekładnia w w pozostałych jest taka sama 100SHL ma hamulec .. zresztą wszystko jest to opisane i pokazane tu : http://all.daiwa21.com/fishing/item/reel/bait_rl/steez2013/index.html dodam tylko, że w SV hamulec jest jakby inny, bardziej precyzyjny, a dokładnie ma szerszy zakres, w 103 i 100 (H i SH) jest sporo pustego przebiegu na początku, w SV trzpień jest skrócony korbka przysunięta do przekładni, ta duża gwiazda od niego nie pasuje do "normalnych" modeli Edytowane 12 Lipca 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Dzięki, właśnie o to mi chodziło. A jak z zakresem wagowym w rzucaniu, dół i góra. Jest to ostatnia informacja na której mi zależy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) ja może stanę w kontrze do części użytkowników, ale nie uważam Steez za multik do klasycznego BFS, nawet z lekkimi szpulkami, ale dla mnie to najbardziej uniwersalny sprzęt, nigdy nie rzucałem więcej niż 40g, a do mniej niż 4-5g są lepsze konstrukcję, aczkolwiek ze szpulką MG IS Special i dobrze ładującym się kijem 3g daje radę, a z typowym Bassowym kijem BF czyli Ex-Fast z mocnym dolnikiem (u mnie ABU Deez FDC-63LS MGS) od 4g jest już bardzo dobrze a 5g prawie jak spinn ja zresztą nie będę się uszczęśliwiał na siłę i do <3,5g mam spinn i nie bez powodu 90% spinningów w JP to konstrukcje XUL-L Edytowane 12 Lipca 2014 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 A jak z zakresem wagowym w rzucaniu, dół i góra. Trochę źle to pytanie sformułowałem, chodziło tylko i wyłącznie o model SV. Łowiłem Steez 103HL kilka lat i znam tą konstrukcję bardzo dobrze natomiast nowe edycje (SV, SHL) nie miałem przyjemności rzucać. Poważnie rozważam zakup stąd pytania. U mnie przynęty to od nastu gram w górę po za kilkoma wyjątkami 7-8 gram-iszonów... Jak lekko to mucha i streamer-y ale i w tym przypadku muchy spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 ja może stanę w kontrze do części użytkowników, ale nie uważam Steez za multik do klasycznego BFS, nawet z lekkimi szpulkami, ale dla mnie to najbardziej uniwersalny sprzęt, nigdy nie rzucałem więcej niż 40g, a do mniej niż 4-5g są lepsze konstrukcję, aczkolwiek ze szpulką MG IS Special i dobrze ładującym się kijem 3g daje radę, a z typowym Bassowym kijem BF czyli Ex-Fast z mocnym dolnikiem (u mnie ABU Deez FDC-63LS MGS) od 4g jest już bardzo dobrze a 5g prawie jak spinn ja zresztą nie będę się uszczęśliwiał na siłę i do <3,5g mam spinn i nie bez powodu 90% spinningów w JP to konstrukcje XUL-LI to nazywa się ZDROWE podejście do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 musi się wypowiedzieć ktoś z większym doświadczeniem praktycznym z SV ps. nie wiem o co chodzi, ale na japońskim Yahoo jest dużo szpul SV od tegorocznych kołowrotków do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Kilka osób z którymi rozmawiałem zdecydowanie na plus ocenia SV w stosunku do starszych wersji i tu żadnych wątpliwości nie ma Wedle ich opinii jest zauważalna poprawa (komfort) w dolnym zakresie rzutowym. Mają porównanie do wersji 103H (magforce V) i do 100H (magforce Z). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Pochwal się jak poszło... Steezik super młynek, pełna kultura, rzuca się bajkowo. W związku z tym, że kupiłem go z myślą o sandaczowaniu nie testowałem super light. Rzucałem od 10 do 30g, co tu dużo mówić jest bomba! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 A mówiłem,będzie Pan zadowolony,będzie Pan zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Ja bym stawiał na te nowsze konstrukcje, troche już przeszło tego przez moje ręce i w większości przypadków nowsze modele były lepsze. SV fajny, leciutki, godny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Sprawdzałem przydatność Ryoga 1016HL do jigowania, dawała radę, ergonomia nie ta co Steez, można się przyzwyczaić. Nawet szczupak +60 się trafił. Staram się odwieść od zakupu niskiego profilu, szukam pretekstów, ale nie ma się co oszukiwać - Steez to Steez i tyle w temacie. większe fotki pod linkiem: http://www.andrzejstanek.pl/post/44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi