Skocz do zawartości

Mrzeżyno

tomuś

Rekomendowane odpowiedzi

W porcie dawno temu okonie, na "czerwone robaki". Jeszcze dawniej, powyżej pierwszego mostu drogowego zapiąłem coś, co po długiej i trudnej walce, okazało się być czajnikiem, z przepalonym na wylot dnem.

Nie mniej rzeka tam piękna i warto próbować. Sugeruję wypady, w okolice poniżej Trzebiatowa. 

Edytowane przez popper

Byłem dwukrotnie kilka lat temu. W porcie pod kutrami stały okonie, a w samym ujściu widziałem jak ktoś złowił bolenia około 50 cm na boczny trok. Z falochronu z kolei trafiały się belony (niestety nie mnie), a także węgorze. Łowiłem tylko do mostu - wyżej już nie miałem uprawnień. Można także wypłynąć na dorsze - z tego co pamiętam były dwa kutry (właściciel chyba ten sam) - Patrolla i bodajże Sun Ship.

Mamy mały wysyp postów sezonowo - wakacyjnych więc też spróbuję zasięgnąć języka. Łowił z was ktoś w odcinku ujściowym Regi, w porcie i na plaży koło wyjścia z portu?

Pozdrawiam.

Byłem w tamtym roku w sierpniu,pomimo mojego buńczucznego nastawienia na taaaaaakie rybska, połowiłem małych okoni w porcie (jedyne co brało). Przy wyjściu z portu kompletne echo :(. Dodam że łowienie tylko na spinning/casting i do mostu najdalej.

...w samym ujściu widziałem jak ktoś złowił bolenia około 50 cm na boczny trok...

Czytając coś takiego dochodzę do wniosku że ta ryba jednak na psy schodzi :unsure:.

;)

Edytowane przez Zwierzu

• 9 lat później...
  • 1 rok później...