MIGOTKA Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Witam.Czy ktoś miał doczynienie z takimi przelotkami?Czy są porównywalne z minima 4?Czy w ogóle warto sie w takie pchać?Miały by byc założone na dość ciężkiej okoniówce .Co myślicie o takim rozwiązaniu?Oskrobałem blank SCroixa 5C68MXF-B z lakieru i zrobił się odczuwalnie lżejszy i bardziej cięty .Był uzbrojony w tytanowe ATSG ale zastanawiam się czy powyższe nie były by lżejsze do takiego zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 O jakich ramkach mówisz w Atc? NIRLA plus NIRLF? czy NIA plus NIRLF ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 O jakich ramkach mówisz w Atc? NIRLA plus NIRLF? czy NIA plus NIRLF ???użyje linka do Twojego sklepu. http://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Przelotki-ATC-NIA-TYTANOWE-/200O takie mi idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 nie mam porównania wagi do innych, jedynie zestawienie wagowe w stosunku do Fuji sic i alconite, jak widac sa najlżejsze. Wkład lepszy iż alconite, porównywalny z sic. ( troszke mniej twade wg skali Vickersa), ale i tak nie do zajechania do konca zycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Jak miałeś tytany które były dopasowane do kija, nie było błędów w spacingu (wg mnie nie było) to załóż je z powrotem. Zwróć uwagę na grubość nici, zamiast A załóż muchowe 0 i bardzo delikatnie z lakierem. Różnice w wadze są minimalne, w użytkowaniu tego nie wychwyciśz.Minimy mogą być lżejsze ale to już zależy jakie chcesz zakładać. Jeżeli masz koncepcję co do Minim podrzuć mi na pw rozmiary i rodzaj to podam wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 jak mozesz to wrzuc wage do watku o wadze przelotek.To wlasnie miejsce do porównania wagi. Chetnie dużo ludzi przeczyta i porówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Kij był zbrojony według katalogi Fuji.Pierwsza był a 25 a potem12 , 8 , 6 , 5,5 , 5 , 5 , 5 , plus szczyt też piątka.A ponieważ w minima 4 nie występuje 5.5 to w jej miejsce weszła by 5http://www.mudhole.c...Guides-TiChromeZa zważenie będę bardzo wdzięczny Edytowane 18 Listopada 2012 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Przelotki 25,12,8 Y zapewne czy V, 6 i 5,5 L-ki zapewne? Tego spina nie miałem w rękach, miałem casta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Tytany były takie http://www.matagi.co.../guidelist2.htmSpina nie mogłeś mieć bo to nie jest seryjna tylko moja budowa przelotki wszystkie takie były część zdjęć mało wyraźnych Na chwilę obecną kij rozebrany z przelotek i obrany z lakieru. Przyczyna rozbierania to utrata dwóch największych przelotek a skrobania to problem z bezśladowym usunięciem pozostałości mocowania tych że przelotek. w konsekwencji mam otwarta drogę do zmiany uzbrojenia. Edytowane 18 Listopada 2012 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 No to wage przelotek znasz z ATC. Rozumiem ze potrzebujesz tylko NIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Wszystkie LV Hard Chrome25-2,8412-0,7508-0,3506-0,2205-0,15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Czyli dla porównania ATC w ramce Y tytan wkład NANOLITE 25- 3,3gr. Minima 2,84. tu różnica wynika z totalnie innego rodzaju ramki12- 0,7gr Minima 0,75 w ramce V a nie Y NIRLF-ramka L tytan Ringlock Nanolite 8-0,31gr Minima 0,35gr6-0,17gr Minima 0,22gr5-0,125g Minima 0,15gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Witam,Jakie przelotki to uzbrojenia blanku St.Croix 5S63MXF? Podpowie ktoś co powinienem z ATC zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) NIA25-16-10NIRLF 7-7-6-6-6 SZCZYTOWA ATC NORLT 6 1,6MM LUB 1,8MM Edytowane 3 Grudnia 2012 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 NIA25-16-10NIRLF 7-7-6-6-6 SZCZYTOWA ATC NORLT 6 1,6MM LUB 1,8MM a do 5S70MHF ? może jakieś małe rabaciki na całe zestawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) a do 5S70MHF ? może jakieś małe rabaciki na całe zestawy ? MOże Cena i tak jest rewelacyjna jak na pełny tytan. Biorąc 30 do reki od razu czuć różnice wagi. A co dopiero na kijku.. Edytowane 4 Grudnia 2012 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 miałem kij uzbrojony na kompilacji ATC / Fuji, wtedy jeszcze nie mieli pełnego asorymentu dobierz proszę zestaw dla tego 5S70MHF, bez szczytowej, tam będzie Fuji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 dobierz proszę zestaw dla tego 5S70MHF, Nie wiem wg. jakiej koncepcji chcesz to zbroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 priorytetem jest jak najmniejsza utrata szybkości blanku i zachowanie sztywności w podbiciu - czyli lekko ? odległość rzutowa ma mniejsze znaczenie, z łódki na Wiśle przy główkach 20-25g to powoli chyba traci znaczenie orzeł to ja w tym nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 ok, to jutro dam ci znać, dzis juz nie myśle jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Wg, producenta zalecane uzbrojenie 30-20-16-10-8-7-6spacing w calach podany od szczytu 4-8.5-13.5-19.5-27-36-49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) dzieki, może i producent mądry, ale ja nie widzę potrzeby zaczynania od 30, moim zdaniem 25 będzie Oki - co Ty na to ? ps. do tego kija ma być Daiwa 2500R, a to też chyba ma znaczenie Edytowane 6 Grudnia 2012 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) NO CÓŻ, JA nie mam blanku w łapkach,ale na mój mały rozumek zaczynał bym od 30 Edytowane 6 Grudnia 2012 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 ja tam juz głupi jestemmam pół oczka lżejszy 70MF, jest uzbrojony w Fujizaczyna sie od TYSG25 i potem 16, 12, 10, 8, TLSG 7, 6, 6 i TFST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Nie bazyloss ,nie jesteś głupi,wręcz masz rację, w blankach do 20lb spokojnie można zaczynać od jednostopkowej 25 .Ważniejsza jest w tym przypadku wysokość przelotki ,uzależniona od wielkości kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi