bazyloss Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) dlatego pisałem, że ma być pod 2500R, a wniej oś szpuli jest wg mnie zdecydowanie bliżej blanku niż np. w Shimano 4000 i dodatkowo to szpula (średnica) od 2500 NIA 25 jest o niecałe 1,4 mm niższa od TYSG 25 NIA 16 jest o niecałe 0,4mm niższa od TYSG 16 więc chyba raczej nie ma znaczącej różnicy ba, swojego czasu Kawalec zaproponował mi modernizację mojego Talona MF2 10' zaczynając od zamiany startowej 30-ki na 25 Edytowane 6 Grudnia 2012 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 No to będzie git 25, bo pod shimano 3000 też może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Nie wiem czy zauważyłeś jedno, że mówimy całkiem o 2 różnych typach zbrojenia które maja się nijak do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Tak ,zauważyłem ,ale co to zmienia w kwestii wyboru między 25 i 30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 No wg mnie bardzo dużo. Ale co ja tam wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) No wg mnie bardzo dużo. Ale co ja tam wiem. z tym akurat to bym się zgodził , ale odnośnie dobóru reszty przelotek, co do startowej to wg mnie nie ma żadnego Edytowane 6 Grudnia 2012 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Robbox4,nie rozumiem po co zaraz się obruszac.Wiem ,że ta 25-ka pasuje do proponowanego firmowego spasingu jak kij do dupy,ale przeciesz nie o to chodzi ,aby ścisle trzymać się narzuconych ram .Najprościej wstawić w odzdzielny wątek propozycje SC, MHX itd.tylko o czym ,bedziemy pisać.Dość ,że kupujemy końcowy wynik mysli technicznej nadwornych ,firmowych mądrali i nie musimy dać sie ogłupić do reszty.Ja proponuję koledze a raczej utwierdzam go w prawidłowym przekonaniu,że 25 będzie dobrym wyborem,bo sam to sprawdziłem i działa pod odpowiednim kołowrotkiem,tym bardziej ,że chce lżej., a nie z przekory w Twoim kierunku. Z podanego przez bazylossa spasingu wywaliłbym też 12 i dołożył 6.A i tak zrobi jak zechce Edytowane 6 Grudnia 2012 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ale ja sie nie obruszam, bo nie ma o co. Mówimy o 2 różnych systemach. W systemie który proponuje producent 30 jest jak najbardziej na miejscu. W systemie który proponujesz ty juz nie koniecznie. I tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 To się nie zrozumieliśmy Fakt widziałem podany przez ciebie spasing producenta30,20,16,10,8,7,6, ale 25-kę pasowałem do podanego przez bazylossa który akurat mi bardziej odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 no to pogadaliśmy szkoda tylko, że ja laik nic z tego tak naprawdę nie wyniosłem mam zbyt dużo rzeczy na głowie, aby jeszcze wkręcać się dokładnie w dobór przelotek, całe życie zdaje się w tym zakresie na wiedzę Rodbuilderów podaje tylko priorytet : szybkość, waga, albo, że chcę blank trochę zwolnić lub, że ważniejsza jest odległość rzutowa lekkimi przynętami itd. nie znam się i chyba nawet nie bardzo chcę - nie kręci mnie to chciałem trochę zaoszczędzić i kupić komplet, jednak na 30-tka po prostu mi nie pasuje do tego blanku, zwłaszcza, że jak robie przegląd w głowie moich patyków w klasie 10-15lb to wszystkie startują od 25 - potem już różnie będę musiał chyba załacić za wiedzę i doświadczenie (marża na przelotkach) temu kto będzie to zbroił, mi sie już odechciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Nie potrzebnie kombinujesz, kup tak jak ci wygodnie. przyklej na taśmie, zrób testy. 5 minut więcej roboty. Wnioski wyciągniesz sam. Wg tego co ci podałem czyli wedle starej szkoły masz jeden stożek od początku do końca. Można nawet wyrzucić jedną przelotkę z tego kompletu a nic sie złego nie stanie. Ty zaproponowałeś całkiem inne zbrojenie, które sprawdza sie na lżejszych kijach, Pewnie w przypadku tego kija też się sprawdzi. Prosisz o podanie czegoś co nie jest możliwe. Każdy ma swoją szkolę zbrojenia i każdy chce coś innego osiągnąć. Gdybym miał blank w rękach to bym ci powiedział, to to i to. A tak nie mam i nie znam wielu innych parametrów. Dlatego podałem ci to co jest uniwersalne i zalecane dla większości przez producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 i to może jest pomysł, kiedyś pisałem Ci, że mamy warsztat pod Łańcutem, jak będę jechał to dam Ci znać i może razem pomyślimy co mo można z tego blanku wyciągnać posługując się ATC Ti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Witam, chciałbym uzbroić blank w przelotki ATC GBRxx i chcialbym poznać opinie użytkowników. Tytany trochę dla mnie za drogie, a ATC wydają się alternatywą dla Alconite.dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) To nie jest alternatywa dla alconite.Tylko alternatywa dla SIC, zwłaszcza w w wersji Nanoplasma, A tytany Atc też nie są wcale takie drogie, komplet na kij 275 cm to cena około 250-270zł Tak w skrócie, ze strony ATC:"Pierścień NanoliteZastrzeżona mieszanka Ziconium,połączona w materiał zapewniający maksymalną twardość i wytrzymałość.Wytrzymałość pierścienia Nanolite umożliwia stworzenie cienkiego ringu co skutkuje zmniejszeniem wagi przelotki bez utraty wytrzymałości. Twardość i niski współczynnik tarcia powoduje, że pierścienie te z łatwością obsługują wszystkie nowoczesne plecionki i linki wędkarskie." i teraz o NanoPlasma: "NanoPlasma RingsNowy, najlepszy ceramiczny pierścień na świecie (tu.NanoLite) jeszcze lepszy! Nasz nowy ring NanoPlasma ma wysoką wytrzymałość na rozciąganie, jest diamentowo polerowany, przyjazny dla plecionek, bardziej okrągły i pokrywany nową powłoką PVD azotku tytanu lub tlenku tytanu. To pokrycie stosuje się w wiertłach!Pokrycie plazmowe na naszych ringach NanoPlasma daje bliski zeru współczynnik tarcia dla mokrych linek, przedłużając żywotność,pokrycie to zwiększa twardość powierzchni ringu do porównywalnej z węglikiem krzemu (SiC)" Edytowane 17 Grudnia 2012 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Oj, niezły bełkot marketingowy przelotki są ok. Wiertła pokrywa się aby zapobiec przywieraniu wiórów. Diamentowe polerowanie też nie nowość, Sona komunistyczna też tak polerował przelotki robione na licencji Fuji.Tylko mało dokładnie polerowała ze względu na koszty i pracochłonność procesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Oj, niezły bełkot marketingowy przelotki są ok. Wiertła pokrywa się aby zapobiec przywieraniu wiórów. Nie tak do końca, ale o wiertłach tu nie będziemy mówić Bełkot jak bełkot, jakoś chca sprzedawać to i reklamuja swoje produkty. Norma. Tak jak i Fuji czy inne firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Dlatego też nie kocham reklam, filmików jak to linka pięknie śmiga w celownikach i opisów o zywicach stosowanych w technologiach kosmicznych. Może na kosze na śmieci na promach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Rzeczywiście wolałbym opinie użytkowników od marketingowej paplaniny. Ale skoro już o danych producenta mowa to jak długą daje gwarancję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Trochę dziwne pytanie, nie bardzo je rozumiem.Gwarancje na co? na to przez ile lat nie wytrze się ring? Czy gwarancje na produkt jako taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Właśnie chodzi mi o wytarcie się wkładu. Ciężko znaleźć opinie na necie, a przelotki pasują do mojej wizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Nie zdażyło się wytarcie wkładu u użytkowników. Gwarancja jest standardowa na wady materiałowe. Jeżeli zdaży się wytarcie wkładu to wymieniamy za darmo ale to przypadek mi nie znany (wytarcie wkładu.) Pierścienie NanoPlasma sa najbardziej gładkimi w ofercie ATC.Używam ich przelotek od pewnego czasu, i jak to sie mowi popularnie, sprawdziłem je na własnej "d...e" Edytowane 18 Grudnia 2012 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Potwierdzam tez je testowałem i wiem ze nie na fuji świat się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 A wagowo w stosunku do alconite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) http://americantackle.us/guidesaframe.html wieksze rozmiary minimalnie cięższe, mniejsze rozmiary minimalnie lżejsze Edytowane 18 Grudnia 2012 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi