Shtomek Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Witam mam zamiar rozpocząć swoja przygodę z Wędkarstwem muchowym i mam pytanko czy taki zestaw się bada ba początek ?http://salar.pl/product_info.php/cPath/37_688_732/products_id/7378 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Może na początek kup sobie coś używanego. Np. wędkę konger world champion, sznur Cortland fairplay lub Scientific Anglers Air Cel i jakiś budżetowy młynek do nawijania sznura. Powinieneś się zmieścić w 300 - 350 zł. I później kilka muszek i żyłkę na przypon. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel S Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) hej, też jestem zupełnie początkujący, potrzebuję prostego zestawu, żeby spróbować wiecie, na jeden sezon, albo mnie wciągnie, albo nie sądzicie, że to się nada? Zestaw wedkarski muchowy Go Fishing Fly CAPERLANzestaw ma dosyć dobrą recenzję na fishing-test pozdrawiam Edytowane 3 Lipca 2014 przez Majkel S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo99 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Najlepszym rozwiazanie bedzie kij Konger World Champion 270 4/5, do tego jakis zwyklym mlynek typu okuma airframe 4-6 i do tego linka cortland 333 plus albo pro wf5f. do tego przypony koniczne, zylki wizarda 16,14,12,10, kilka nimf i sucharkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 hej, też jestem zupełnie początkujący, potrzebuję prostego zestawu, żeby spróbować wiecie, na jeden sezon, albo mnie wciągnie, albo nie sądzicie, że to się nada? Zestaw wedkarski muchowy Go Fishing Fly CAPERLANzestaw ma dosyć dobrą recenzję na fishing-test pozdrawiam Nie wiem czy ktoś Ci jednoznacznie odpowie, bo to wymagałoby choć na chwilę mieć wędkę w rękach.Ale widzę, że jesteś z Lublina, więc proponuję podjechać do sklepu wędkarskiego przy ul.Pielgrzymiej - tu dokładne namiary z telefonem Adres: Pielgrzymia 1, Lublin, PolskaTelefon:+48 81 443 71 77 Lepiej najpierw zadzwonić i zapytać kiedy będzie Pan Sławek (właściciel - świetny muszkarz) i pogadać z nim - być może da radę złożyć Ci coś w dobrych pieniądzach i przyzwoitej jakości. Jeśli z pierwszym zakupem nie trafisz zniechęcisz się do tej metody i nie będziesz miał możliwości zakosztowania najbardziej fascynującej metody wędkowania. Moja, bardzo subiektywna, rada - unikaj na początek wędki full flex ("elastycznej" o bardzo dużym ugięciu), bo chociaż łatwiej będzie Ci "ogarnąć" naukę rzutów to przy zacinaniu ryby będziesz przeżywał katusze i frustracje zanim nauczysz się to robić z linki (poprzez szarpnięcie), a nie z kija. Pomyśl też, jak radził Kolega wyżej, by może jednak coś używanego poszukać. Serdeczności. Robert. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek R. Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Najlepszym rozwiazanie bedzie kij Konger World Champion 270 4/5, do tego jakis zwyklym mlynek typu okuma airframe 4-6 i do tego linka cortland 333 plus albo pro wf5f. do tego przypony koniczne, zylki wizarda 16,14,12,10, kilka nimf i sucharkow Taki właśnie zestaw mam - tylko, że zamiast WC Kongera mam Dragon Millenium HD Trout Fly #5/6. Do tego Okuma Airframe, Cortland 333+ WF6F i da się łowić tym zestawem od leciutkich sucharków po naprawdę spore strimki (jak na tą klasę ). To by wychodziło ~340 zł + jakieś tam żyłki, materiały na muszki itp.Naprawdę dobry zestaw.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi