deichkind Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam. Mial ktos z was kontakt z tym kijem??? Prosze o wszelkie opinie na jego temat.Potrzebuje kija rzecznego do gum i obrotówek. Kij o podobnej długosci, w miare szybki dobrze pracujacy. Aaaa no i podczas pracy najlepiej by niedostawał turbulencji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamspin Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Witaj deichkind, miałem tego kijka i sprzedałem ale tylko dla tego, że wymieniam na wyższą półke( CD 3m 10-28gr), według mnie jest to jedna z przyjemniejszych wędek na naszym masowym rynku w klasie średniej (o ile ją tak można nazwać) w tej gramaturze! Zakupiłem ją z myślą o boleniu i przynętach w zakresie 8-18gr. oraz połowom na sandaczowych rafach woblerami 7-11cm.Piszesz o wędce w miarę szybkiej i dobrze pracującej, ja to rozumiem przechodzacej w parabole, TD jest bardzo szybki i raczej przechodzacy w pół parabole. Nie rozumiem natomiast '' by niedostawał turbulencji''? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Używam takiego kijka już 3 sezony do boleniowania za pomoca woblerów 10 - 22g i ołowianek max 24g (rzuty żyłką 0,20 powyzej 80m).Wędka jest bardzo szybka i raczej jak napisał kamspin jest to pół parabola nawet bliżej szczytowej.Co do gum i obrotówek to próbowałem ,ale jakoś mi nie podchodzi to połaczenie jest do tego za sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Też używałem tego kija i mogę się podpisać pod tym co napisali koledzy. Świetnie się sprawdza na wielkorzeczne wędkowanie, można nim obsłużyć większość gatunków i przynęt pod warunkiem ze nie chcemy łowić jazi na mikrowobki.Co do paraboli to pod obciążeniem... <_< Pęka w momencie kiedy szczytówka tworzy z dolnikiem kąt ok 30 stopni. A konkretnie kiedy się przegnie do momentu w którym ok15-20cm szczytówki znajduje się poniżej dolnika <_<.Ech... czasem jak człowiek połazi cały dzień w upale 35C to przestaje myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi