Rafał1988 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 witam wszystkich. mam pytanie odnośnie dwóch wędek a konkretnie Fenwick Aetos A721MXFS, 218cm, 1 sekcja, medium, extra fast, 6-14lb ciężar wyrzutowy 7-18 a drugi kij to St. Croix Legend Tournament Bass TBS71M,F 216cm, 1 sekcja, medium, fast, c.w. 5,3-17,7. ma to być wędka troche uniwersalna głównie na sandacza,szczupaka i bolenia zarówno z brzegu jak i łodzi.jeśli ktoś miał styczność z tymi kijkami to prosze o pomoc. z góry dziękuje pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Bardziej polecałbym AETOS-a ze względu na uniwersalność, poza tym jest doskonale wyważony. Legent Tournament za to leci na pysk. Mam w sklepie Legenda ale Walleye series i mimo że ma niezły blank i uzbrojenie, to moim zdaniem dolnik jest bardziej niż spier...ny. Dopiero Daiwa Lexa 3500 wyważa go tak, by nie leciał na pysk (420g waży Daiwa). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Miałem Aetosa w dwóch kawałkach, rekojeść jest słabo wykonana i po kontakcie z wodą lub spoconą ręką potrafi się kruszyć jak pasztet, ale blank super i uważam, że Fenwick coś w sobie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 To jest gumo-korek MA SWOJE ZALETY JAK I WADY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Rzuć okiem na ten kijek.G. LOOMIS G2 843-2S SR 2,13m/7-28g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Użytkuję krótszego brata Aetosa, sprawuje się świetnie, czuć każde puknięcie, powiedziałbym nawet, że kij jest elektryczny. Nie miałem takiego problemu z rękojeścią jak kolega, ale wiadomo made in China robi swoje, więc różne rozbieżności między produktami z jednej linii się zdarzają. StC LBT jest równie dobrym kijem, ale ma trochę mniejszy zapas, Feniwickiem da radę obsłużyć przynęty do 2-krotności c.w., a Bass już może przy tym troszkę zajęczeć. W zasadzie decyzja należy do Ciebie, plusem Fenwicków jest dożywotnia gwarancja; StC nieco lepsze wykonanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 St.Croix 3S60MF starszy model blankow z lat ok.1999-2004 R.konstrukcja idealna i już w zasadzie nie spotykana polecam jak ktoś ma kontakty w USA to warto sciagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Mam St.croix Legend Tournament Walleye .Kupowałem trochę w ciemno przez net.Bardzo krótki dolnik, W korku robią się pęknięcia.Uchwyt to może i nowoczesny ale niewygodny.Na plus świetny blank , przyzwoite przelotki.Co do Aetosa radze pomacać , bo szału nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Doman tez mam takiego St.Corix.........mysle go troszkę zciachac a jak wytrzyma to zmatować na tym blanku fajowy kijek Gdyby ktoś chciał St.Corix ze starej nieosiągalnej juz serii to mam takowyz pięknie zachowany egzeplarz ............ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 witam wszystkich. mam pytanie odnośnie dwóch wędek a konkretnie Fenwick Aetos A721MXFS, 218cm, 1 sekcja, medium, extra fast, 6-14lb ciężar wyrzutowy 7-18 a drugi kij to St. Croix Legend Tournament Bass TBS71M,F 216cm, 1 sekcja, medium, fast, c.w. 5,3-17,7. ma to być wędka troche uniwersalna głównie na sandacza,szczupaka i bolenia zarówno z brzegu jak i łodzi.jeśli ktoś miał styczność z tymi kijkami to prosze o pomoc. z góry dziękuje pozdroMam tego aetosa i obsługuje przynęty to 30gr w tam tym roku wyciągnąłem na niego karpia prawie 15kg i kij nawet nie jęknął!zalety:niesamowita amortyzacja i długość rzutów,do kija przekręcona daiwa 300gr i jest ok!ja polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1988 Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 sw.RP a mniejsze przynęty powiedzmy 6-8g?;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Mam Aetosa 7' 1/16-3/4 oz. dwuskład... Też miałem dylemat między tym Fenwickiem a StC Avidem o identycznych parametrach. Wybrałem Aetosa z kilku powodów - mam na miejscu sklep, w którym mogłem go pomacać; czytałem same pozytywne opinie szczególnie o czułości oraz chciałem mieć bardziej ekstrawagancki kijek z tytanami, dzieloną rękojeścią i fuji sk2 Mimo, że jest to dwuskład to jest megaczuły. Jak łowi się na duże gumy to czuć drgania przynęty na blanku bardzo wyraźnie, czasami mi to nawet przeszkadza. Jest super wyważony i kołowrotek w przedziale od 200 do 250g jest idealny do niego np. Vaniek 4000.Żaden produkt nie jest pozbawiony wad... Moim zdaniem największą jest słabsza jakość wykonania niż w StC spowodowana produkcją w Chinach. Swoją drogą szkoda, że Fenwick nie pokusił się o produkcję flagowca w Ameryce Przeszkadza mi czasami brak Foregripu, który jest w wersji castingowej, co uważam ze głupotę producenta, ponieważ takowy foregrip bardziej by się przydał spinningistom niż castingowcom. Ogólnie jestem zadowolony, bo jest to bardzo cięta szpada o typowej amerykańskiej akcji i ze spokojem można przekroczyć c.w. Ja swoim już rzucałem gumami >30g i pracował jak należy Mówią, że nie ma uniwersalnych wędek, a jednak nie znalazłem metody i przynęty w moim jeziorowym arsenale, której by nie obsłużył Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 sw.RP a mniejsze przynęty powiedzmy 6-8g?;>Będziesz łowił ale to na pewno nie to czego oczekujesz!ten kij zaczyna żyć od 15 gr plus gumka powiedzmy kopyto trzy cale czyli masa 20gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 posiadam fenwicki ale tylko hmg i st.croix o ktorego pytasz i 68mxf dobre wedki ale mistrzostwa swiata nie ma ponownie juz raczej st.croix nie kupie sproboje wlasnie aetosa i cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Rafał1988 - a skąd jesteś? Jeśli nie masz problemu z dojazdem do Olsztyna, to możesz podjechać do mnie. Mam akurat Legend Tournamenta ale sandaczowego i kilka AETOS-ów więc miałbyś bezpośrednie porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) Posiadam zarówno Aetosa a702MFS i Xtreme LXS76MF2 i bardziej lezy mi Aetos który jest mega czuły i doskonale wyczuwam nawet niezbyt duża głowka niewielkie uskoki w dnie (Wisła).St croix jest swietny ale odnosze wrażenie ze mimo wszystko odrobine mniej czuły , poza tym obydwa kije to absolutny top i obojetnie ktory kupisz bedziesz zadowolony.Mozesz tez poszukac HMG ale ten starszy model bo na 2014r to żenada, mialem okazje połowic takim patykiem bodajże do 18gr i w/g mnie to świetny kij za przyzwoite pieniadze ktory bez problemu obsługuje głowki 20 nawet z duzym kopytem.Zreszta we wiekszosci amerykanców c.w. podane jest optymalne ,Rzuc okiem na St. Croix premier , na fishing tescie Edytowane 4 Lipca 2014 przez phantom72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1988 Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Rafał1988 - a skąd jesteś? Jeśli nie masz problemu z dojazdem do Olsztyna, to możesz podjechać do mnie. Mam akurat Legend Tournamenta ale sandaczowego i kilka AETOS-ów więc miałbyś bezpośrednie porównanie.heheh bardzo chętnie gdyby nie to że do Olsztyna mam 600km to na pewno bym podjecał ale dziękuje bardzo za propozycje jak również dziękuje wszystkim którzy wyrazili swoją opinie i chęć pomocy mniej doświadczonemu koledze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 W takim razie gdzieś w okolicy musi być inny sklep w którym mają St.Croix jak i Fenwicki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Pewnie Krokodyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Warto wspomnieć o serwisie.Nie wiem jak jest z st.croix ale mogę powiedzieć coś o fenwicku.kilka dni temu złamałem wędkę i po trzech dniach miałem nowy kijek w domu:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 St.Croix najpierw idzie do Żbika i jak coś uzbierają to wysyłka za ocean. AVID-a trzymali nam ponad 3,5 miesiąca, LTWS mniej niż 3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1988 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Jeszcze raz wszystkim dziękuje za opinie Jednak wybrałem wędkę z pracowni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi