Skocz do zawartości

Bystrzyca we Wrocławiu

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem z kolegą w tamtym roku na bystrzycy.

Miejsca w których byliśmy widać że uczęszczane, miejscówki piękne, ale zero jakiegokolwiek kontaktu.

Może nie trafiliśmy z pogodą ani czasem.

Spotkany tambylec mówił że coś tam się da wydłubać ale trzeba być nad wodą.

Dolnośląskie mniejsze rzeki praktycznie przeorane z ryb na maksa, jeszcze odra się trochę broni ale już  nie długo  bo widać ewidentnie że z roku na rok coraz gorzej jest. Taki smutny finał będzie że trzeba będzie się przerzucić na area fishing i zamiast street fishing będziemy w stawach łowić. Na bystrzycy trzeba naprawdę swoje wychodzić  to smutne bo rzeka z potężnym potencjałem nawet dla pstrąga a ogólnie jest tam lipa!

Edytowane przez woblery L.E.

Małe kleniki/jelce udawało mi sie tam w ubiegłym roku łowić ale średnie/duże to już tak jak wyżej napisane - sprawa nie dla przeciętniaka a dla eksperta co swoje ma tam "wychodzone" 

Nie mam "pełnego" przegladu - za mało razy byłem ale zdaje się że im wyżej tym gorzej choć przy samym Mietkowie podobno coś tam jeszcze pływa.

Edytowane przez analityk

Na Bystrzycy byłem w zeszłym roku 2 razy oczywiście bez efektu ale nie znam tej wody ,więc wynik mnie nie zaskoczył,natomiast nawiązując do wypowiedzi wyżej małe rzeczki wytrzepane, akurat jestem częstym bywalcem rzeki oławki i tu widać jak rybostan z roku na rok zmniejsza się.w ostatnim czasie pistoleta ciężko trafić o okoniu nie wspomnę.No ale jak mają być jak w ciepłe dni w każdym wolnym miejscu żywcówka postawiona,albo owy pan z wąsem chodzi z żywcówką od krzaka do krzaka.

Do tego brak kontroli,kłusole i ukraincy co przepisów nie znają i ładują wszystko w torby.Sam widziałem jak gość jednego takiego z pod przepławki pod jazem przeganiał ten oczywiście odpowiedź że nie wiedział... brak słów ten nasz okręg.

Smutne to co piszecie. Mam jednak nadzieję, że nie jest aż tak źle. W zeszłym sezonie letnim trochę połaziłem po Bystrzycy i nie mogę powiedzieć, że bez efektu. Były małe kleniki ale trafiły się też większe. Największy 42cm - fakt nie jest to koń ale tragedii nie ma. Ciekaw jestem natomiast jak sytuacja wygląda zimą i stąd moje pytanie. Od lutego poszukam pstrąga. Wierzę, że jednak coś tam jeszcze można złowić. 

Smutne to co piszecie. Mam jednak nadzieję, że nie jest aż tak źle. W zeszłym sezonie letnim trochę połaziłem po Bystrzycy i nie mogę powiedzieć, że bez efektu. Były małe kleniki ale trafiły się też większe. Największy 42cm - fakt nie jest to koń ale tragedii nie ma. Ciekaw jestem natomiast jak sytuacja wygląda zimą i stąd moje pytanie. Od lutego poszukam pstrąga. Wierzę, że jednak coś tam jeszcze można złowić. 

Ha pstrąga!!! to jak biały kruk w tej wodzi podobnie jak lipień :D jak zlokalizujesz to lepiej się nie chwal gdzie.... kolega podczas wspólnego wypadu trafił potokowca ale może miał z 18cm. Lipienie też jak są to takich rozmiarów po prostu żenua.Prędzej tego jazia klenia czy szczupaczka tam uraczysz. W lutym trocie wchodziły ale czy dalej tak jest to raczej obawiam się wpływu przebudowy malczyc.... Rzeki u nas pomału umierają. W tym roku jeszcze opłaciłem kartę na Wrocław ale ten sezon zobrazuje mi czy czasem nie był to ostatni rok w naszym okręgu....

Edytowane przez woblery L.E.