marcin k Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam.Orientuje sie ktoś może jakie dokumenty są potrzebne do zarejestrowania łodzi w urzędzie? Jezeli chciałbym kupić łódz od osoby prywatnej to jakie dokumenty mam żądać od tej osoby? Czy mam napisać jakąś umowe tak jak przy kupnie samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) Musisz, nie musisz, warto, nie warto, w wydziale komunikacji, 1 piętro Pani Ewa, dodatkowo potrzebne będą szczepienia psa i kartka świąteczna od Mikołaja, że o pomalowanych jajach nie wspomnę. 4 post od góry ! To forum ma kilkuset użytkowników, odpowiedz na to pytanie padała bez przesady, ze 100 razy, więc bądź łaskaw poczytać troszkę, nawet na tej samej stronie!bez komentarza- a jak padnie 101 to coś się tanie ????? Człowieku , luzzzzzz tomuś@- dziękuję Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez didiunik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Tak pobieżnie przejrzałem wniosek do rejestracji jednostki. Jakoś może mało rozgarnięty jestem ale czy można obecnie zarejestrować sobie łódkę wykonaną samodzielnie? Wszędzie są rubryczki z certyfikatami, dodokumentami itd.https://warszawa19115.pl/documents/20184//1519629//AO-11-01+dane+jednostki+p%C5%82ywaj%C4%85cej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Jeśli jesteś budowniczym to wystawisz dokument/oświadczenie, że wybudowałeś i będzie ok/ewentualnie będziesz potrzebował zaświadczenie od Pana Inspektora, że jest Ok.To drugie będzie nieco kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Jest lepiej niż kiedyś, bo ileś lat wstecz trzeba było mieć dokumentację z pomiarów, a teraz tylko na oświadczenie.Inspektor to przy większych łodziach. Od 75kW o ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SPIDERLING84 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Cześć, wiem, że przez wiele lat numery były konieczne. Wydaje mi się jednak, że rok/dwa lata temu zniesiono ten obowiązek dla łodzi krótszych niż 7m. Czytam jednak w regulaminie, że numery muszą być. Jak to jest? Mam belly i zawsze z tym problem. Będę wdzięczny za wyjaśnienie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RedJin Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Jak Mazowieckie to już było wałkowane na forum. Szukaj komunikatu na stronie okręgu Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Cześć, wiem, że przez wiele lat numery były konieczne. Wydaje mi się jednak, że rok/dwa lata temu zniesiono ten obowiązek dla łodzi krótszych niż 7m. Czytam jednak w regulaminie, że numery muszą być. Jak to jest? Mam belly i zawsze z tym problem. Będę wdzięczny za wyjaśnienie, pozdrawiamW jakim regulaminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Ze strony OM PZW :"Wskazany przepis otrzymuje brzmienie: Ze środków pływających wolno wędkować w okresie od 1 maja do 31 grudnia (z wyjątkiem wód oznaczonych w Zezwoleniu indeksem 14 i 17), pod warunkiem, że są zarejestrowane i oznakowane w sposób trwały i widoczny numerami rejestracyjnymi umieszczonymi na zewnętrznych płaszczyznach obu burt; litery i cyfry numeru rejestracyjnego powinny mieć nie mniej niż 10 cm wysokości i 1 cm grubości. Obowiązek rejestracji nie dotyczy środków pływających o długości do 7,5 m i wyposażonych w silnik o mocy do 15kW. Prezydium Zarządu Okręgu Mazowieckiego PZW w Warszawie"Wesołych Świąt Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez marioligi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SPIDERLING84 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Ok, przeczytałem cały wątek. Już wszystko wiem. Dzięki za pomoc. Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez RokiFishBoa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiu Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 jestem w trakcie wypełniania wniosku rejestracji łodzi na REJA24. Może mi ktoś wytłumaczyć co znaczą te załączniki skoro jestem właścicielem i armatorem w jednej osobie a bez dołączenia tych załączników rejestracja dalej nie przechodzi. Może ktoś z kolegów już to wypełniał. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Udziel sobie pełnomocnictwa i załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekosz Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 (edytowane) Panowie zmagam sie z zarejestrowaniem jednostki 460 plus 60km, sprzęt używany. Pani w starostwie nalega na deklaracje zgodnosci CE zarowno lodzi jak i silnika.Następnie zaświadczenia ze moj zestaw sklada się dokładnie z tych rzeczy.Dostałem magiczny nr do Pana Janka i krzyknieto mi 600, 600 i 400...Mial ktoś podobny problem i udalo mu się taniej to uzyskać? Czy te deklaracje sa konieczne? Edytowane 17 Stycznia 2022 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafaldslbi Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Hehe ja pani powiedziałem że to samoróbka a ona że nie zarejestruje mi.Tak chciała mnie spławić. No to poprosiłem aby odmowę wydała na piśmie jako odpowiedź na mój wniosek pisemny o rejestracje łódź.Ani faktury ani umowy kupna nie dałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Panowie zmagam sie z zarejestrowaniem jednostki 460 plus 60km, sprzęt używany. Pani w starostwie nalega na deklaracje zgodnosci CE zarowno lodzi jak i silnika.Następnie zaświadczenia ze moj zestaw sklada się dokładnie z tych rzeczy.Dostałem magiczny nr do Pana Janka i krzyknieto mi 600, 600 i 400...Mial ktoś podobny problem i udalo mu się taniej to uzyskać? Czy te deklaracje sa konieczne?Cześć - jeżeli masz używany zestaw to niestety musisz mieć te nieszczęsne zaświadczenia jeżeli nie masz certyfikatu CE - w przypadku łodzi i silnika muszą być tabliczki znamionowe - Magiczne numery nie są magiczne masz listę inspektorów podaną na stronie- podzwoń i ustal może jaką niższą cenę.Jeżeli masz tabliczki a producenci są w PL to napisz do nich o wydanie certyfikatu - podając numery z tabliczek.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Mówisz o tej liście inspektorów? http://www.motorowodniacy.org/rejestracja_lodzi/inspektorzy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Dokładnie o tej. Korzystałem w zeszłym roku z kontaktu i w sumie bez problemu można się porozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekosz Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Mam na lodce i silniku tabliczki znamionowe, ale pani w starostwie powiedziała, ze to nie wystarczy i potrzebna jest deklaracja zgodnosci i zaświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 (edytowane) Wcześniej Ci napisałem - jeżeli łódka jest naszej produkcji - to zadzwoń do producenta wystawi Ci dokument do tabliczki(myślę że jeśli jest w eu to też Ci wystawi) - podobnie zrobiłbym w przypadku silnika. Jeżeli nie uda Ci się wydobyć certyfikatów CE to pozostają zaświadczenia.Zaświadczenie od Inspektora zastępuje deklarację. Edytowane 17 Stycznia 2022 przez marioligi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Dobrze mieć kogoś kto ma to za sobą Mnie czeka rejestracja dwóch laminatów ze Stanów, z czego tylko jeden był wcześniej zarejestrowany w związku żeglarskim i motorowodniaków. Papiery z tych związków coś pomogą, czy też czeka mnie inspektor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Niestety tylko inspektor - i obyś miał tabliczki znamionowe .....- poprzednia rejestracja nic nie zmienia. Ale powinno się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Tabliczki są, pochodzenie udokumentowane, także tego się nie boję. Moje starostwo jest malutkie, przed jakimikolwiek krokami przejdę się z papierami, które mam i spróbuję coś zdziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zdaje się mieszkamy w chorym kraju, poniżej link a w nim jest jasno napisane co jest dokumentem lub materiałem potwierdzającym informację. Ale pewnie urzędnicy o tym nie słyszeli. http://www.motorowodniacy.org/rejestracja_lodzi.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekosz Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 (edytowane) Wcześniej Ci napisałem - jeżeli łódka jest naszej produkcji - to zadzwoń do producenta wystawi Ci dokument do tabliczki(myślę że jeśli jest w eu to też Ci wystawi) - podobnie zrobiłbym w przypadku silnika. Jeżeli nie uda Ci się wydobyć certyfikatów CE to pozostają zaświadczenia.Zaświadczenie od Inspektora zastępuje deklarację. Dzięki za klaryfikację sytuacji. Będę jutro dzwonił, może uda sie uzyskać chociaz papiery do łódki, bo silnik honda (2014) pewnie nic nie uzyskam Edytowane 17 Stycznia 2022 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polak9 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 (edytowane) Dzięki za klaryfikację sytuacji. Będę jutro dzwonił, może uda sie uzyskać chociaz papiery do łódki, bo silnik honda (2014) pewnie nic nie uzyskam Jeśli chodzi o silnik to starczy umowa kupna sprzedaży lub fv . Muszą być nr. Edytowane 17 Stycznia 2022 przez polak9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polak9 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Tabliczki są, pochodzenie udokumentowane, także tego się nie boję. Moje starostwo jest malutkie, przed jakimikolwiek krokami przejdę się z papierami, które mam i spróbuję coś zdziałać.Też chciałem iść do starostwa to powiedzieli mi że tylko przez Internet. Ja dzwoniłem do babki że Szczecina i mnie poprowadziła A chodziło o nazwę łódki której nie mieli w systemie. Był pegaz A nie było Pegazus. Babka podziękowała i dopisała nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
marcin k
Witam.
Orientuje sie ktoś może jakie dokumenty są potrzebne do zarejestrowania łodzi w urzędzie? Jezeli chciałbym kupić łódz od osoby prywatnej to jakie dokumenty mam żądać od tej osoby? Czy mam napisać jakąś umowe tak jak przy kupnie samochodu?
Top użytkownicy dla tego pytania
10
10
9
8
Popularne dni
17 Sty
17
30 Mar
11
21 Sty
11
28 Sty
10
Top użytkownicy dla tego pytania
Marcin1991 10 odpowiedzi
Sailfish 10 odpowiedzi
marioligi 9 odpowiedzi
GrzesM 8 odpowiedzi
Popularne dni
17 Sty 2022
17 odpowiedzi
30 Mar 2017
11 odpowiedzi
21 Sty 2022
11 odpowiedzi
28 Sty 2023
10 odpowiedzi
Popularne posty
Pietruk
Dojdą do Ciebie, czyli znajda Cię jeśli coś przeskrobiesz oraz będzie to nagłośnione i dodatkowo PG będzie chciał udowodnić że się da. Żonie (czyli też i mi) ukradli Auris, było to 16 lutego, w środę
GrzesM
Zdaje się mieszkamy w chorym kraju, poniżej link a w nim jest jasno napisane co jest dokumentem lub materiałem potwierdzającym informację. Ale pewnie urzędnicy o tym nie słyszeli. http://www.motorow
biosteron
Rejestracja łodzi i pontonu wykorzystywanych do połowu ryb jest obowiązkowa, Chcąc taki łódkę zarejestrować to trzeba się udać do Urzędu Starostwa Powiatowego do Wydziału Rolnictwa,Leśnictwa i Ochro
Opublikowane grafiki
204 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi