marcin k Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam.Orientuje sie ktoś może jakie dokumenty są potrzebne do zarejestrowania łodzi w urzędzie? Jezeli chciałbym kupić łódz od osoby prywatnej to jakie dokumenty mam żądać od tej osoby? Czy mam napisać jakąś umowe tak jak przy kupnie samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 No u mnie było podobnie. Baba mówi ze to jej pierwszy raz to myśle jak tak będzie chujnia. I tak było. Ona nic nie wie ona wyślę mnie do takiego pana on przygotuje papiery żeby żeby ona mogła uzupełnić dane itd. Bo ona po angielku nie rozumie deklaracji i musi mieć potwierdzenie itd. Dlatego będę to robił online bo nie będę denerwować się. Na filmie wyglada to dość proste. Mniej wypełniania niż fizyczne wypełnianie papierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 To można rejestrować niekoniecznie w starostwie w miejscu zamieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Na Reja24 rozwija Ci się lista Urzędów, gdzie możesz zarejestrować. Problem pojawia się wtedy, gdy trzeba się stawić osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Właśnie mi chodzi o osobistą rejestrację. Drugie pytanie:ponieważ w mojej sytuacji termin przerestrowania minął 31 stycznia to muszę łódź wyrejestrować by następnie ją zarejestrować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Rejestruje się w reja24. Możesz rejestrować w systemie on-line, w Urzędach, poprzez PZMiNW - osobiście.Według mnie nic nie musisz wyrejestrowywać System zapyta czy chcesz pozostawić stary nr czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Tak tylko według tej ustawy po 31 stycznia tracisz prawo do zachowania starego numeru rejestracyjnego jak i obniżonej opłaty za rejestrację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Czy jest tu osoba która niedawno rejestrowała online lodz na Reja24 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Ja robiłem to rok temu,online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 (edytowane) Wczoraj rejestrowałem od nowa łódź. Poszło bezproblemowo. Miałem łódź wcześniej zarejestrowaną w PZMiNW i też tam podjechałem. Łódź alu typu SAM, musiałem napisać oświadczenie, że ja jestem właścicielem i że jestem świadomy odpowiedzialności karnej. Silnik Miałem nowy i instrukcja obsługi w PL musiała być. Mimo, że Miałem zaświadczenie od dealera o mocy silnika. Do tego trzeba mieć dowód wpłaty za rejestrację tj 80 zł.Stara rejestracja mi minęło bezpowrotnie. Z ciekawostek to nadali mi nr VIN kadłuba który muszę nanieść. Chyba tyle, trzeba się umawiać na wizytę na konkretny dzień, a gość z którym rozmawiałem rzeczowo mi powiedział co muszę przygotować. Edytowane 15 Marca 2023 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dario69 Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Napiszcie jeszcze jak wygląda odbiór dokumentów. Z tego co wiem , nawet jeśli zarejestrujesz łódź za pośrednictwem Reja, dokumenty musisz odebrać osobiście w urzędzie który wskazałeś wę wniosku. Dodatkowo przy odbiorze dokumentów załatwianych on-line trzeba okazać oryginały tych załączonych do wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Napiszcie jeszcze jak wygląda odbiór dokumentów. Z tego co wiem , nawet jeśli zarejestrujesz łódź za pośrednictwem Reja, dokumenty musisz odebrać osobiście w urzędzie który wskazałeś wę wniosku. Dodatkowo przy odbiorze dokumentów załatwianych on-line trzeba okazać oryginały tych załączonych do wniosku.Wybierając i wskazując organ rejestrujący tym samym określasz miejsce odbioru dokumentów ... obecnie żaden organ rejestrujący nie wysyła dokumentów ... trzeba odbierać osobiście.Dlatego najkorzystniej jest wybierać starostwo powiatowe , urzedy miejskie w swojej okolicy zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 U mnie nie sprawdzali oryginałów. ( Chyba zapomnieli ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Dokładnie tak jest, odbiera się dokumenty w tym urzędzie który został wpisany do tej formy która się wypełnia. A Reja i tak śle maile co się dzieje. Wysłali mi ze gotowe do odbioru. Również zjawiłem się z papierami do przedstawienia dla urzędnika ale nikt nie chciał sprawdzać. Tylko mówili żeby pokwitować odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Pytanko do tych którzy rejestrowali łódki przez reja24. Jak długo czekaliście na ten dokument z numerami łodzi na podstawie którego można już pływać podczas oczekiwania na dow. rejestracyjny? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 W moim przypadku jakoś po 3 dniach dostałem powiadomienie ze wniosek poszedł dalej i zostały przydzielone nr Rej. Na których można pływać. A finalnie cały dowód dostałem jakoś z 3 tyg od dnia złożenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 A jak nie mogę znaleźć faktury zakupu łodzi, a producent też już jej nie posiada ponieważ łódź jest z 2015r. co wtedy z rejestracją? Z tego co przeczytałem jednym z dokumentów potrzebnych do rejestracji jest dokument potwierdzający własność. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Art. 6. 1. Rejestracji jednostki pływającej dokonuje się na podstawie:1) dowodu własności, którym może być w szczególności:a) faktura VAT, umowa sprzedaży, zamiany, darowizny,c) prawomocne orzeczenie sądu rozstrzygające o prawie własności,d) w przypadku jednostek budowanych systemem gospodarczym – pisemne oświadczenie budowniczego; Ważne tu jest "może być" a nie JEST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Czyli jak dobrze zrozumiałem może być moje oświadczenie że dana jednostka o numerze vin ...... jest moją własnością? Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Wydaje mi się że powinno przejść. Dodatkowo na pewno będziesz musiał napisać klauzulę że jesteś świadomy odpowiedzialności karnej itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Pytanko do tych którzy rejestrowali łódki przez reja24. Jak długo czekaliście na ten dokument z numerami łodzi na podstawie którego można już pływać podczas oczekiwania na dow. rejestracyjny? DziękiTo się pochwalę. Zaświadczenie z numerami dostałem po 1 godzinie od złożenia wniosku (elektronicznie, w PZMWiNW). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pp99 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Cześć. Mój pierwszy wpis tu więc pozdrawiam wszystkich. Panowie, mam pytanie. Wiem, że w PL nie ma potrzeby, ale chcę zarejestrować ponton w reja24 bo chciałbym tym popływać za granicą. Mam tylko umowę kupna z poprzednim właścicielem i żadnych innych dokumentów. System chce deklarację zgodności CE, której nie mam i nie wiem jak zdobyć. Czy to znaczy, że nie da rady zarejestrować tego pontonu?Silnik kupiłem nowy, więc tu wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Napisz oświadczenie że jest zgodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Cześć. Mój pierwszy wpis tu więc pozdrawiam wszystkich. Panowie, mam pytanie. Wiem, że w PL nie ma potrzeby, ale chcę zarejestrować ponton w reja24 bo chciałbym tym popływać za granicą. Mam tylko umowę kupna z poprzednim właścicielem i żadnych innych dokumentów. System chce deklarację zgodności CE, której nie mam i nie wiem jak zdobyć. Czy to znaczy, że nie da rady zarejestrować tego pontonu?Silnik kupiłem nowy, więc tu wszystko jest ok.Czy ponton ma tabliczkę znamionową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pp99 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Czy ponton ma tabliczkę znamionową?ma i jest tam kategoria C, jednak dzwoniłem do pzminw i powiedzieli tam, że potrzebna deklaracja zgodności, a samo zdjęcie tabliczki nie wystarczy. Oświadczenia też nie chcą przyjąć. Jestem delikatnie mówiąc w... kropce ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 (edytowane) Napisz mejla do producenta pontonu. Ma na pewno certyfikat i może Ci wyśle pdfa Edytowane 24 Kwietnia 2023 przez wuran 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
marcin k
Witam.
Orientuje sie ktoś może jakie dokumenty są potrzebne do zarejestrowania łodzi w urzędzie? Jezeli chciałbym kupić łódz od osoby prywatnej to jakie dokumenty mam żądać od tej osoby? Czy mam napisać jakąś umowe tak jak przy kupnie samochodu?
Top użytkownicy dla tego pytania
10
10
9
8
Popularne dni
17 Sty
17
30 Mar
11
21 Sty
11
28 Sty
10
Top użytkownicy dla tego pytania
Marcin1991 10 odpowiedzi
Sailfish 10 odpowiedzi
marioligi 9 odpowiedzi
GrzesM 8 odpowiedzi
Popularne dni
17 Sty 2022
17 odpowiedzi
30 Mar 2017
11 odpowiedzi
21 Sty 2022
11 odpowiedzi
28 Sty 2023
10 odpowiedzi
Popularne posty
Pietruk
Dojdą do Ciebie, czyli znajda Cię jeśli coś przeskrobiesz oraz będzie to nagłośnione i dodatkowo PG będzie chciał udowodnić że się da. Żonie (czyli też i mi) ukradli Auris, było to 16 lutego, w środę
GrzesM
Zdaje się mieszkamy w chorym kraju, poniżej link a w nim jest jasno napisane co jest dokumentem lub materiałem potwierdzającym informację. Ale pewnie urzędnicy o tym nie słyszeli. http://www.motorow
biosteron
Rejestracja łodzi i pontonu wykorzystywanych do połowu ryb jest obowiązkowa, Chcąc taki łódkę zarejestrować to trzeba się udać do Urzędu Starostwa Powiatowego do Wydziału Rolnictwa,Leśnictwa i Ochro
Opublikowane grafiki
204 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi