jacob1993 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 szukam kolowrotka do 400zł do kija dragon destiny 260 wyrzut 4 do 21 g oraz czasami do ciezszej wedki 10 do 40 g moj wybor padl na sargusa jaki rozmiar wybrac SG2000 CZY SG3000 a moze polecicie mi jakis inny kolowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCUS Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 naprawde nikt nie pomoze jaki brac rozmiar olowrotke aby obleciec 2 wedi 4 do 20 i 10 do 40 bede uzywal zylek od 0.18 do 0.25 jesli chodzi o przynety to do 3 calowego rippera zaladam max glowe 15g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 szukam kolowrotka do 400zł do kija dragon destiny 260 wyrzut 4 do 21 g oraz czasami do ciezszej wedki 10 do 40 g moj wybor padl na sargusa jaki rozmiar wybrac SG2000 CZY SG3000 a moze polecicie mi jakis inny kolowrotekMiałeś te kołowrotki w ręce?Z tego co kojarzę wielkośi 2000 i 3000 zdecydowanie 3000, ponieważ masz kije o długości 2,6m.Większy powinien wyważyć zestaw a to ważna sprawa przy spinningowaniu, chyba że darmowo chcesz fundować sobie siłownię.Oprócz tego jednak większy zasięg rzutowy będzie ze szpuli o większej średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Ja używam Sargussa 300 do wędki o wyrzucie 10-30 i na Twoim miejscu wybrałbym właśnie wielkość 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 A tak na marginesie, to chyba Mielec nie leży za Kołem Polarnym i jakieś sklepy rybkowe chyba są...?Weź se te swoje patyki pod pachę, załóż w sklepie kołowrotki (nawet jak nie mają Sargusów, to na pewno jakiekolwiek o mocno zbliżonej wadze) i se wybierzesz...Na drugim marginesie, to też brałbym większy bo przeważnie są uniwersalniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Mam model 2000 i pod taki kij bralbym 3000, ponieważ ten mniejszy to raczej pod klenia lub okonia choć obecnie z braku laku i pod bolenia daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 A ja miałem Sargusa 2000 i podobnie jak kolega pisał wyżej do lekkiego spiningu, okoń, kleń-jaź nadawał się dobrze, choć często brodził, pod 30-40gr przynęty ten rozmiar według mnie będzie zbyt delikatny, w podobnej kwocie rozważ Ryobi Arcticę, sporo jest o niej na forum, mam i wyżej cenię ten kołowrotek niż tego Penna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi