kondzio 77 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 WitamMam pytanie czy któryś z kolegów wozi ponton z silnikiem.Wiadomo chodzi mi o bezpieczeństwo.Przy lodziach nie ma problemu ale co do pontonuMam obawy.Mój ponton to bush 360 i silnik 15 km.Napiszcie proszę wasze opinię i zdania na ten temat.Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Mój lata tak i cały czas myślę czy kupić podporę czy nie... .. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MikeMike Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Konstrukcja przyczepki podobna do mojej. Też byś pewnie musiał dorobić takiego ajzola jak ja. Chyba że jeździłbyś z silnikiem na maksa do góry. Ogólnie to polecam, ale jak twoje rozwiązanie się sprawdza to chyba nie ma potrzeby. Jak to wygląda ze sztywnością całego zestawu? Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez MikeMike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Jest mocno sztywne. Nawet jak się zagapię i w coś wjadę a przyczepka podskoczy. To samo nad Odrą mam do slipu ok 150m takich wredych dziur krótkie a głębokie. Mimo że jadę wolno przyczepka podskakuje. Dlatego myślę czy taki amortyzator długo falowo nie był by lepszy w ochronie wklejenia paweży oraz tuleji w silniku. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MikeMike Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Ewentualnie można by u ciebie dorobić jeszcze rolkę tak, żeby silnik opierał się o nią. Ale skoro wszystko jest dobrze to chyba nie ma potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Mój lata tak i cały czas myślę czy kupić podporę czy nie..... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaŁukasz ja wożę identycznie jak Ty też mam mawerica a silnik troszkę cięższy od twojego . Na początku miałem podporę ale pewnego pięknego dnia została gdzieś na autostradzie A1 jak jechałem na Żarnowiec :D i od tej pory nie mam . Ponad 100 wypadów od momentu stracenia podpory i nic się nie dzieje . A skoro się nic nie dzieje to jak mówili w pewnej reklamie po co przepłacać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartekmaj Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Ponton to maweric 370 D-S.A to czasami nie jest wersja pontonu C ? Bo tak mi się po zdjęciach tyłu pontonu wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 A to czasami nie jest wersja pontonu C ? Bo tak mi się po zdjęciach tyłu pontonu wydaje.Raczej na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MikeMike Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 A to czasami nie jest wersja pontonu C ? Bo tak mi się po zdjęciach tyłu pontonu wydaje.jest jest pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MikeMike Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 A jak to u was wygląda z wyważeniem przyczepy? Obecnie mam na haku 35kg i czuć czasami lekki dyskomfort podczas jazdy :/ Musze jakoś dociążyć przynajmniej do tych 60kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) Miałem n 0. Przyczepa nie zachowywała się stabilnie. Przesunąłem o 5cm cały zestaw do przodu, dodalem zbiornik paliwa na dziub pontonu, zostala jeszcze kotwica (15LBS) która też ma jeździć na przodzie. Po tych zabiegach będę miał ok 10kg na haku i myślę że będzie git. Zmianę widac odrazu przyczepa nie skacze tak jak gdy było na 0.Edit Doczytałem masz 35 i chcesz dojść do 60? Producent haka to przewiduje? Myślałem ze chcesz mniej. Jakie masz auto? Może one za lekkie. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Kwietnia 2021 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) Sory wysłało mi się 2 razy. Edytowane 12 Kwietnia 2021 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Mike doczep podpore do ramy i podnies silnik bardziej do poziomu latam tak juz pare lat i nic sie nie dzieje plus paten tresora pas dociskajacy i wszystko gra i buczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam,nacisk na oś ja regulowałem nie przerzucając graty na łodzi ,a przesuwając os tak aby uzyskać właściwy nacisk na hak ,a graty na łodzi leżą tam gdzie ich miejsce jest jak płynę czy też wędkuję,niestabilne zachowywanie się przyczepy często występuje gdy oś jest po środku ,lub w okolicach środka przyczepy a na pawęzy wisi ciężki silnik. Ja mam na haku 35 kg (nacisk na hak max 80kg) i przyczepa zachowuje się bardzo dobrze nawet przy większych prędkościach. A silnik przewożę na pawęży w ten sposób na zdjęciu jest honda Bf 10kM,ale w ten sam sposób przewożę teraz Bf 20kM . http://jerkbait.pl/uploads/monthly_02_2021/post-72455-0-99660300-1614509276.jpg Edytowane 12 Kwietnia 2021 przez perch22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Edit nacisk na HAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kondzio 77
Witam
Mam pytanie czy któryś z kolegów wozi ponton z silnikiem.
Wiadomo chodzi mi o bezpieczeństwo.Przy lodziach nie ma problemu ale co do pontonu
Mam obawy.
Mój ponton to bush 360 i silnik 15 km.
Napiszcie proszę wasze opinię i zdania na ten temat.
Dzięki i pozdrawiam.
39 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi